Jump to content

restrictii pe DN1


fulgerica

Recommended Posts

  • Members

Autovehiculele de peste 7,5 tone vor circula restricţionat pe DN1 între Bucureşti şi Braşov şi în 2012, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, care elimină obligativitatea prezentării unor documente necesare la eliberarea autorizaţiilor de circulaţie în timpul restricţiilor.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a restricţionat pentru acest an circulaţia maşinilor de peste 7,5 tone pe Drumul Naţional 1 între Bucureşti şi Braşov, în zilele de luni până vineri, între orele 6:00-22:00.

Totuşi, circulaţia pe sectorul de drum restrictionat este permisă în cazul în care transportul nu se poate efectua pe alte trasee datorită maselor şi dimensiunilor sau dacă punctul de încărcare/descărcare al camionului se află pe traseu. Autorizaţia de circulaţie este nominală şi se poate obţine de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

"În vederea simplificării pentru utilizatori a procedurii de emitere a autorizatiei de circulatie pe DN1, sunt necesare următoarele modificări ale procedurii actuale: renunţarea la obligativitatea prezentării unor documentaţii care să justifice necesitatea desfăşurării transportului pe sectoarele restricţionate, eliberarea autorizaţiilor urmănd a se face în baza declaraţiei pe proprie răspundere a solicitantului, eliminarea obligaţiei privind dovada achitării rovinietei, având în vedere că CNADNR are baza de date privind achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale", se arată în referatul de aprobare al unui ordin al ministrului Transporturilor.

Totodată, MTI vrea să elimine obligaţia de a prezenta documentele privind plata anticipată a rovinietei pentru toată perioada de valabilitate a autorizaţiei de circulatie pe DN 1.

Noul ordin mai prevede eliberarea autorizaţiei de circulaţie pe DN 1 pentru o perioada de maxim trei luni, în cazul în care solicitantul nu deţine o rovinietă valabilă la momentul eliberării autorizaţiei sau pentru perioada solicitată.

Dacă solicitantul deţine o rovinietă la momentul eliberării autorizaţiei de circulaţie, perioada de valabilitate a acestuia nu o poate depăşi pe cea a taxei de drum.

Dacă deţinătorii acestor autorizaţii încalcă prevederile legale privind instituirea restricţiei de circulaţie pe DN 1, inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier pot reţine şi anula permisele de circulaţie. Ei vor avea posibilitatea de a nu emite această autorizaţie pentru o lună de la data constatării primei abateri, sau trei luni în cazul unor abateri repetate.

Sunt exceptate de la restricţii transporturile pentru distribuiţia de carburanţi, alimente perisabile de origine animală şi vegetală, animale vii, produse de panificaţie proaspete, produse lactate şi altele.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.