Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

De unde pot face rost de manuale service pdf pentru camioane


INGERASH1983

Postări Recomandate

  • 1 month later...
  • Members

Nu te chinui . Nu gasesti asa ceva . Tot ce gasesti pe net e departe de adevar. Daca ai bani iei un tester , daca nu , un manual de reparatie pentru modelul ce te intereseaza .  Eu tot am cautat si nu am gasit ce ma doare .  Bafta

Gasesti cam 80% pe internet...cat despre tine,oldtrucker,daca ai nevoie de ceva,spune mi si o sa iti dau eu un link de download...special pentru tine...oricum pentru Volvo,Scania,Man,MB gasesti totul pe internet...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut

va referiti la o paleta destul de larga in opinia mea.ar trebui sa va axati cautarile pe sisteme sau pe marci.daca incerci sa gasesti pentru sisteme cauti direct la producatori..Daca vrei sa inveti despre cutii de viteza cauti pe site-ul ZF .pentru ZF de exemplu poti accesa baza de date a www.cei.it un producator aftermarket pentru piese de cutii de viteze si diferentiale.

cu ceva notiuni de limba engleza te poti orienta.

fara o pregatire tehnica insa nu o sa intelegi mare lucru.daca nu stii desen tehnic , sa citesti o schema electrica cam greu.in plus de asta trebuie luate gradual nu poti sari pasii.tu vrei sa inveti de ex sa repari un sistem EBS dar nu stii cum s-a ajuns la el.trebuie sa inveti sistemul de franare clasic dupa aceea sistemul ABS si ultimul sistemul EBS.sistemul EBS are la baza o teorie foarte simpla "viteza curentului este mai mare decat viteza aerului" la fel sistemul ABS "forta de frecare la rostogolire este mai mare decat forta de frecare la alunecare".de aici trebuie sa incepi cu documentatiile.

Sa admitem ca iti furnizez in format pdf codurile pe display la TGA.cum le interpretezi?stii sa folosesti un multimetru?stii cum se masoara un senzor de turatie?dar unul de presiune?stii de ce sunt montati acei senzori acolo?

am mai intrebat odata pe forum despre ce vrei domentatie.am carti cu sisteme de franare hidropneumatice cum era echipat saviemul (mai sunt inca pe eurocargo) dar si formate pdf cu sisteme EBS ultima generatie.la fel despre motoare carti despre motoare cu avans centrifugal dar si formate pdf despre sistemul EDC7.

eu iti doresc succes in cautarile tale dar cere o anume decumentatie si iti pot face ceva recomandari.

succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...
  • 9 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.