Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

AJUTOR LA COLEGII INTERNATIONAL (URGENT)


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

  • Members

eu vorbesc acum din carte nu din auzit acest regulament estew in vigoare!!!

art8 contraventii si sanctiuni....urmatoarele fapte reprezinta INCALCARI FORTE GRAVE ale disp.reg.parlamentului europeannr 561/2006si constituie contraventii, daca acestea nu sunt considerate infractiuni potrivit legii penale:

1.depasirea perioadei zilnice de conducere,respectiv a perioadei maxime zilnice de conducere cu doua ore sau mai mult;

contraventiile prevazute la art 8 se sanctioneaza dupa cum urmeza a,cele de la alin 1pct 1-10,cu amenda de la 6000 la 10000 lei aplicabila intreprinderi/operatorului de transport rutier.

acesta este reg la noi dar si noi facem parte din aetr.si daa au voie sa sechestreze si masina !!!

asa ca mare grija aveti in primul rand pt ca sunt amenzi colosale raportate la salariile noastre din tara.

iar la ichisoare nu cred ca se ajunge asa de usor!!!!fie ei si frantuzi!!!!sa ai drumuri bune colegule!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 59
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

  • Members

Sa-mi fie cu iertare colegiloe. dar voi ati respectat intotdeauna normele AETR ?

Nu cred.

Cat despre inchisoare ....exclus.

Acum in an am fost oprit pe ring la bruxelles.

Le-am aratat o singura diagrama si o foaie de concediu pt fiecare sofer( eram doi ) .

Au spus ca e ok dar vor sa faca control la cabina , am fost deacord. Ne-au cautat si Au gasit un decont  care dovedea ca foaia mea de concediu e falsa.

Tot ce Ne-a facut a fost 4000€ de persoana si liber. Nicu macar o pauza.

Dupa o luna la newport m-a oprit vosa  tot van aceeasi poveste doar ca Ne-a gasit ca am trecut cu vaporu. Tot fals.680£ amenda si 45 ore pauza. Dupa care ....liber.

Va rog nu mai speriati colegii .....incercati sa-i ajurati .....toti plecam de acasa pt banii.  Cred.

Drumuri bune si aveti grija de voi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Buna seara,in primul rand multumesc colegilor care imi dau un sfat bun,referitor la colegul Gicone care m-a intrebat de cat timp conduc sau as fi visat urat dimineata sa sti ca nu ti-as dori sa treci prin ce am trecut si trec ,in primul rand sunt sofer de 7 ani doar ruta internationala(frigorific)am colindat Europa de la a la z cu exceptia Rusiei,deci poate am mai multi km condusi de noapte decat tine pe zi(cu scuzele de rigoare si fara suparare).Nu v-as dori sa aveti o deceptie in dragoste si mai ales pe drumurile astea de mizerie fiind tot singur,eu sunt foarte constient ca am gresit,nu am mai facut asa ceva in VIATA MEA,doaream sa stiu daca unii colegi au trecut prin situatii similare(atat tot)pentru ca nu stiu ce este de facut,de bani nu este problema doar de dosar penal mie teama si sper sa am increderea in unii colegii care ma sustin si va multumesc din suflet,cu respect Dan!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
amenda de la 6000 la 10000 lei aplicabila intreprinderi/operatorului de transport rutier.
Mulţumesc pentru observaţia bine fondată! Aici se vede un exemplu în care contează experienţa (eu am învăţat doar teoria ce mi-a fost necesară la examene). Se pare că, într-adevăr, firma este cea care plăteşte (amenda, desigur, nu celelalte consecinţe).

Ok. Dar atunci cum decurge relaţia dintre şofer şi firmă? Dacă şoferul depăşeşte programul fără voia firmei, este sancţionat de firmă? Sau cum îşi manifestă firma voinţa ca tu să depăşeşti programul? Este suficient un simplu mesaj pe telefon ca tu să accepţi depăşirea de program? Ce mijloace legale ai să lupţi împotriva firmei dacă aceasta nu recunoaşte că te-a obligat să depăşeşti programul? În contractul de muncă se stipulează asemenea situaţii?

Mulţumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

eu vorbesc acum din carte nu din auzit acest regulament estew in vigoare!!!

AICI http://www.soferii.ro/Forum/http://forum.soferii.ro//viewtopic.php?t=3

salut dan ,  nu am drept a te judeca si nu o sa o fac , doar daca mi se permite o sugestie , contacteaza ambasada romaniei la paris sau un consulat , cred ca ei sunt  cei mai potriviti  pentru ati oferii un raspuns corect  !!! toate cele bune !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Buna seara Marius Bandit,am citit continutul adresei care mi-ai lasat-o si nu inteleg un lucru la fapta care ma incadrez eu:

"""(1) Urmatoarele fapte reprezinta incalcari foarte grave ale dispozitiilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 561/2006 si ale Regulamentului (CEE) nr. 3.821/85 si constituie contraventii, daca acestea nu sunt considerate infractiuni potrivit legii penale:

1. depasirea perioadei zilnice de conducere, respectiv a perioadei maxime zilnice de conducere cu doua ore sau mai mult"""

ESTE DOAR CONTRAVENTIE SAU PENAL? ori una ori alta nu?este valabila legea pe toata Europa sau doar Romania?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

sfaturi de genul

SCHIMBA-TI MESERIA PANA NU DEVI CRIMINAL sau LASA-TE DE TIR doar noi romanii putem da.

E usor sa bagi un om in kkt cand e singur si cere ajutor.

Nu-mi cer scuze daca am lezat pe cineva.

......................

    NU incurajez astfel de fapte iar cine nu INTELEGE o sa ,,PRICEAPA,, mai/prea tarziu.... (cauza accidentelor=oboseala,neatentia,.....etc)

    Nu exista oameni fara pacat (dar unii invata din greselile altora ,altii din a lor ,altii niciodata !!!!!!!!!! )

proverbe :,, DOMNIA si PROSTIA se plateste ; intotdeauna....  ,, unii in ( euro ,lire....)

                ,,tiganu odata vede .......ulcioru nu merge de multe ori la apa.......,,

               

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

ESTE DOAR CONTRAVENTIE SAU PENAL? ori una ori alta nu?este valabila legea pe toata Europa sau doar Romania?

romania e aliniata la reglementarile europene !!!

o infractiune e o faptă care prezintă pericol social constând în încălcarea unei legi penale în săvârşirea cu vinovăţie a unei abateri de la legea penală, şi care este sancţionată de lege pe cand o contraventie e o incălcare a dispoziţiilor unei legi a unui regulament etc., care are un grad redus de pericol social si care este sancţionată cu o pedeapsă uşoară !!

de acea sunt catalogate ,, pacatele ,, si daca te uiti bine , la articolul 8 din OG 21 , se face o clasificare a acestora depinzand de cat timp sa incalcat limita legala , ex ...cu mai mult de 1 h , cu pana la 2 h , cu mai mult de ..... etc  asta face diferenta intre o contraventie ....si i infractiune ...cat timp ai trecut peste !!!!

uite aici un rezumat de la MINISTERUL DE FOMENTO din spania

Hechos sancionables

Faltas muy graves ( Sanciones desde 3.301 a 4.600 € ):

El exceso superior al 50 por ciento en los tiempos máximos de conducción o de conducción ininterrumpida. *

Faltas graves ( Sanciones desde 1.501 a 2.000 € ):

El exceso superior al 20 por ciento en los tiempos máximos de conducción o de conducción ininterrumpida, salvo que dicho exceso deba ser considerado infracción muy grave, de conformidad con lo previsto en el artículo 140.20. *

Faltas leves ( Sanciones desde 301 a 400 € ):

El exceso en los tiempos máximos de conducción o de la conducción ininterrumpida, salvo que deba ser considerado infracción grave o muy grave. **

* Cuando esta infracción sea detectada durante su comisión en carretera deberá ordenarse la inmediata inmovilización del vehículo hasta que se supriman los motivos determinantes de la infracción.

** Cuando esta infracción sea detectada durante su comisión en carretera, siempre que la distancia que todavía deba recorrer el vehículo para alcanzar su destino sea superior a 30 kilómetros, deberá ordenarse la inmediata inmovilización del vehículo hasta que se supriman los motivos determinantes de a infracción.

mai multe info : http://www.fomento.gob.es/MFOM/LANG_CASTELLANO/DIRECCIONES_GENERALES/TRANSPORTE_POR_CARRETERA/IGT/TACDIG/LEGDOC/Hechos_sancionables_el_tacografo.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

levier visul soferiei

pentru AR COBRA 68:

VAD ca avem virste apropiate:banuiesc ca ai familie :banuiesc ca ai copii:daca ai sa=ti traiasca sa fie sanatosi; vad ca la anii tai vorbesti ca ;;AI SINGE IN INSTALATIE  SI CHESTII DE GENUL VISUL SOFERIEI...as vrea sa vad daca mai spui acelasi lucru si daca ti=ai pierde copil sau pe altcineva drag din cauza inconstientei unui coleg cu singe in instalatie asa cum spui:autoritatile spun :o sa fie judecat si o sa=si primeasca pedeapsa:;cu ce te mai ajuta asta????iti spun eu ca nu vrei sa mai traiesti;poate daca ai singe in instalatie cum poetic te descrii te gindesti ca altii au pierdut pe cineva foarte drag in urma unei chestii de genul asta;sincer ma scirbeste atitudinea ta;si inca o data nu=ti doresc sa simti durerea asa adinc precum cea a pierderii unui suflet drag:as fi curios sa vad daca mai ai aceeasi atitudine pe care nu pot s=o denumesc dupa ce ti=ai conduce pe ultimul drum fiinta draga:inca o data: cred ca ar fi cazul sa te abtii de la sfaturi de genul celor pe care le dai si de la luatul peste picior a altor colegi care poate au suferit  enorm;;;;;;;;;;;

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am incercat sa=ti dau o replica pe cit posibil civilizata;daca as putea ti=as trimite si doar putina durere......

inca o data :ma scirbesti cu atitudinea ta

esti subiectiv!

de la faptul ca a depasit programul pana la a omori pe cineva este distanta mare

tu nu faci altceva decat sa aduci discutia in terenul tau. dar nu o sa reusesti niciodata

colegul care a initiat topicul nu a omorat pe nimeni, doar a depasit programul

intradevar, nu incurajez lucrul asta, dar asta nu inseamna ca nu trebuie ajutat.

pana la urma nu a omorat, nu a furat, nu a inselat pe nimeni! nu a facut decat sa munceasca mai mult decat prevede legea.

oare tu nu ai depasit niciodata timpul legal de lucru? ? ? ?

eu nu cred ca exista sofer care sa nu fi depasit programul. cand spun sofer ma refer la cineva care a condus minim un an masini cu tahograf

thetrucker doar a avut ghinionul sa-l prinda

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

sal.am citit postarile persoanelor  care isi dau cu parerile.a mai fost cineva in situatia asta?aviz celor ce au scris aici. de obicei in franta atunci cand ajungi in instanta esti 80% scapat si fara avocat,daca nu esti recidivist pe teritoriul lor.legile difera de la departament la departament. EX: daca faci o anumita abatere in Ile De France nu va fi judecata ca in alt departament ex Charente,etc. am locuit in Franta mult timp avand si unul dintre copii nascuti acolo. in privinta amenzilor daca ei si nu le platesti nu este crima. eu am cateva mii de euro din cauza locurilor de parcare(payant).aceste sume, este necesar sa fie platite in caz de rezidenta sau contract de munca,cand faci fisa fiscala anuala.nu este obligatoriu sa platesti toata suma si decat o parte din ea dupa care iti stabilesc ei o rata lunara in functie de situatie,salariu,etc.revenim la subiectul colegului cu amenda. este bine daca ai convocare la tribunal sa te prezinti. ti se va pune din oficiu un translator si avocat, in cazul avocatului din oficiu va trebui sa te prezinti la casa avocatilor din oficiu. adresa o vei putea lua de la informatiile tribunalului unde ai convocarea. arice amenda se judeca  si ai drept la recurs. daca vrei sa aflii mai multe si sa ti faci o idee ce ar trebuii sa faci lasa mi un msg aici . aceeasi proplema am avut o si eu dar ceva mai grav la mine amenda +9 luni (ferme) si m am judcat cu ei din 19-iunie-2006 pana in 31-mai-2011. in caz de amenda te sfatuiesc sa uiti ca ai luat o si sa ti vezi de drum,nu ti va iesi niciodata la control de rutina, in caz ca se transforma in penal dar ce este imposibil in cazul tau va trebui sa o platesti sau sa nu mai calci pe teritoriul lor 6 ani,atat este perioada de urmarire.poti merge in franta dar la un control, esti bun de plata.si in cazul controlului si rezulta arestarea ta faci recurs pe loc si esti iar afara in 24 de ore. asta este legea in franta,ai dreptul la un recurs dupa proces.. pe 14mai in fiecare an se acorda de catre presedintele rebublicii asa zisul ultimatium pt cei cu fapte minore,amenzi,etc.si se va sterge.de spus as avea multe de spus in domeniul asta ,am avut de tres pe la tribunale si judecati. lasa mi intrebarile si iti voi raspunde la ele. succes si nu ti pierde increderea ca ceea ce ai facut tu sunt fapte minore in instantele lor, nu o sa stai mai mult de 3 min in sala la judecata,dureaza mai mult pana se prezinta staful magistraturii si procurorul .o zi buna

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Raspuns pentru colegul INDRUM.

Tin sa precizez ca amenda s-a platit in 24 ore cu suma de 5400 euro dupa aceea am fost liber,nu mi-au luat carnet nimic si de atunci inca circul pe teritoriul Frantei saptamanal,ce imi era mai teama sau inca imi este sa nu deschida dosar penal ,dar pentru orele de condus nu cred ca este penal dupa cat am citit de la colegi,alte abateri nu mai am deci nici vorba de asa ceva,oricum iti multumesc ca mi-ai deschis un pic orizontul pe aceasta tema si doresc sa pastram legatura in caz (de forta majora)dsi sper sa nu fie asa grav pentru ei,sunt infractiuni am platit si la revedere,in Spania poti conduce si 15 ore in fiecare zi daca vrei,amenda este intre 3500-5000 euro si camionul oprit pana platesti,sper sa fie si Franta la fel,inca odata multumesc si va doresc multa sanatate tie si colegilor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Raspuns pentru INDRUM:

Imi faceam tot felul de probleme si ganduri sa nu fac puscarie cine stie 1-2 ani dar ca sa faci puscarie banuiesc ca trebuie sa faci lucruri mult mai grave si este cale lunga pana acolo,oricum am auzit ca o sa primesc o scrisoare de la ei acasa sa vedem ce va scrie acolo,ori ca am platit amenda si e ok ori sa deschida dosar,nu vreau sa gandesc negativ.Va multumesc inca odata ,multa sanatate si respectele mele!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

sal.am citit postarile persoanelor  care isi dau cu parerile.a mai fost cineva in situatia asta?aviz celor ce au scris aici. de obicei in franta atunci cand ajungi in instanta esti 80% scapat si fara avocat,daca nu esti recidivist pe teritoriul lor.legile difera de la departament la departament. EX: daca faci o anumita abatere in Ile De France nu va fi judecata ca in alt departament ex Charente,etc. am locuit in Franta mult timp avand si unul dintre copii nascuti acolo. in privinta amenzilor daca ei si nu le platesti nu este crima. eu am cateva mii de euro din cauza locurilor de parcare(payant).aceste sume, este necesar sa fie platite in caz de rezidenta sau contract de munca,cand faci fisa fiscala anuala.nu este obligatoriu sa platesti toata suma si decat o parte din ea dupa care iti stabilesc ei o rata lunara in functie de situatie,salariu,etc.revenim la subiectul colegului cu amenda. este bine daca ai convocare la tribunal sa te prezinti. ti se va pune din oficiu un translator si avocat, in cazul avocatului din oficiu va trebui sa te prezinti la casa avocatilor din oficiu. adresa o vei putea lua de la informatiile tribunalului unde ai convocarea. arice amenda se judeca  si ai drept la recurs. daca vrei sa aflii mai multe si sa ti faci o idee ce ar trebuii sa faci lasa mi un msg aici . aceeasi proplema am avut o si eu dar ceva mai grav la mine amenda +9 luni (ferme) si m am judcat cu ei din 19-iunie-2006 pana in 31-mai-2011. in caz de amenda te sfatuiesc sa uiti ca ai luat o si sa ti vezi de drum,nu ti va iesi niciodata la control de rutina, in caz ca se transforma in penal dar ce este imposibil in cazul tau va trebui sa o platesti sau sa nu mai calci pe teritoriul lor 6 ani,atat este perioada de urmarire.poti merge in franta dar la un control, esti bun de plata.si in cazul controlului si rezulta arestarea ta faci recurs pe loc si esti iar afara in 24 de ore. asta este legea in franta,ai dreptul la un recurs dupa proces.. pe 14mai in fiecare an se acorda de catre presedintele rebublicii asa zisul ultimatium pt cei cu fapte minore,amenzi,etc.si se va sterge.de spus as avea multe de spus in domeniul asta ,am avut de tres pe la tribunale si judecati. lasa mi intrebarile si iti voi raspunde la ele. succes si nu ti pierde increderea ca ceea ce ai facut tu sunt fapte minore in instantele lor, nu o sa stai mai mult de 3 min in sala la judecata,dureaza mai mult pana se prezinta staful magistraturii si procurorul .o zi buna

  Salut,

am citit ceea ce ai scris pe aici si am observat ca dai raspunsuri documentate si cu buna credinta. Spuneai la un moment dat ca ai locuit in Franta, ca ai copil care s-a nascut acolo... etc. Eu intentionez sa ma mut in Franta curand si mi-ar fi de mare folos orice sfat pe care l-as primi de la persoane responsabile , bine intentionate si cunoscatoare a sistemului de acolo. Acum imi adaug cat. C,E,D  (detin B din 2005), si iau atestatele CPI Marfa,Persoane ,ADR, Agabaritic, cu intentia de a practica soferia (TIR).Din ce am observat cunosti chiar amanunte despre Franta si sistemul ei social,juridic...etc.Ai lucrat acolo sofer? Daca vei binevoi sa ma ajuti si pe mine cu informatii care imi vor folosi acolo ti-as fi recunoscator.

Stima si drumuri line !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

treaba e simpla colegu Ancalcarea de program e contraventie nu infractiune deci se sanctioneaza ca atare Daca ai bani sa o platesti nu trebue sati faci griji.Vad ca sunt destui lupi moralisti aici ,dar vreau s-al vad pe acela care nu a spart o diagrama nici o data .E buna pilda care a dato colegu mai devreme SA ARUNCE CU PEATRA CEL FARA DE PACAT.Fati rost de o carte de ARR si uitate prin ea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut colegu',eu te inteleg ca esti tare speriat dupa toate cele intimplate,dar sa-mi fie cu iertare eu cred ca niciunul dintre noi nu este specializat in codul de procedura penal francez.Asa ca opreste-te tu frumos in prima parcare dupa iesirea 42(A9 directie Narbone) unde se afla un post de jandarmi deschis permanent. Acolo sigur se vorbeste spaniola ca este aproape de granita. Explica-i omului toata povestea si pleci lamurit. Iar in privinta banilor cred ca ai sa platesti tu intreaga suma asta daca seful tau nu te-a obligat sa treci de ore. Si totusi mie sincer mi se pare putin exagerata suma pentru astfel de fapta. Se plateste 135 de € pentru doua ore de disc. Iti doresc multa bafta si daca afli ceva posteaza sa stim si noi.imi pare rau ca nu ne putem intilni,lucrez cu un frig pentru Exit si locuiesc in Vila-real. Bafta ! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Pentru depasire de program nu exista pedeapsa cu inchisoare. Cuantumul amenzii difera de la tara la tara.Eu am primit in Germania 35 euro pentru depasirea cu 35 minute a programului de 10 ore.In romania amenda era de 50000 mil lei vechi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.