Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

probleme TGS


cocirta21

Postări Recomandate

  • Members

salutare la toti colegii,imi poate spune cineva daca alcoolul tehnic afecteaza cu ceva cantarasele de la capul tractor,deoarece zilele trecute am bagat alcool tehninc in instalatia de aer pentru ca am avut cateva dopuri de gheata,si acum nu imi mai lucreaza echilibrarea la puntea spate capul tractor,care ar fi cauza...?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

alcoolul afecteaza garniturile din cauciuc din distribuitoarele de aer.

sunt alte solutii care se recomanda in astfel de cazuri chiar si antigel.

totusi pe timp de iarna scurgerea regulata a buteliilor de aer de eventualul condens e chiar obligatorie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

exista o solutie pe baza de glicerina si alcool.denumirea este WABCOTIL si este produsa de wabco(producator de sisteme pneumatice ) Aceasta solutie se introduce in sist pneumatic si se depune pe conducte si supape .se introduce insa in sistemul pneumatic preventiv inainte de inghet.se goleste sistemul de aer si se introduce direct in supapa rijlag (dupa ce s-a demontat filtrul) in partea din mijloc la iesirea din filtru adik.se repeta operatia de cateva ori deoarece intra putin.la semiremorci se introduce pe cupla rosie.nu se recomanda pe cupla galbena deoarece supapa centrala dp semiremorca nu descarca presiune de comanda si ramane acolo.

dupa incarcarea buteliilor k aer se recomanda activarea tuturor functiilor pneumatice(frana. ecas etc) pentru a patrunde in toate circuitele.se purjeaza excesul si asta e tot.

aceasta solutie poate fi gasita la orice magazin k piese de camioane nu neaparat sub aceasta denumire iar pretul este de aprox 16 eur.

succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

O intrebare pentru colegul mr. tech si pentru colegii care stiu, solutia  WABCOTIL sigur se pune in centrul rijlagului, nu cumva in canalul de pe margine? Intreb acest lucru pentru ca am vazut ca din centru pleaca un furtun care in capat are o piesa pe unde iese aerul purjat, ce contine impuritati, inclusiv ulei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mea culpa. Eu am pus in canalul de pe margine, gandind ca fiind pus in centru v-a fi aruncat afara din instalatie odata cu aerul purjat. Cand am facut aceasta operatie, am pus filtrul vechi dupa ce am turnat solutia, pe care l-am cantarit in prealabil,am facut presiune in sistem, dupa aceea am depresurizat instalatia, am schimbat filtrul cu unul nou. L-am cantarit din nou pe cel vechi si nu avea niciun gram in plus. Una peste alta, nu am avut in aceasta iarna probleme cu gheata la vreuna din supape. La iarna viitoare o sa pun cum spuneti, in centru solutia Wabcotil. Drumuri bune, fara evenimente tehnice, sau rutiere.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 10 years later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.