Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

probleme TGS


cocirta21

Recommended Posts

 • Members

salutare la toti colegii,imi poate spune cineva daca alcoolul tehnic afecteaza cu ceva cantarasele de la capul tractor,deoarece zilele trecute am bagat alcool tehninc in instalatia de aer pentru ca am avut cateva dopuri de gheata,si acum nu imi mai lucreaza echilibrarea la puntea spate capul tractor,care ar fi cauza...?

Link to comment
Share on other sites

 • Members

alcoolul afecteaza garniturile din cauciuc din distribuitoarele de aer.

sunt alte solutii care se recomanda in astfel de cazuri chiar si antigel.

totusi pe timp de iarna scurgerea regulata a buteliilor de aer de eventualul condens e chiar obligatorie.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Members

exista o solutie pe baza de glicerina si alcool.denumirea este WABCOTIL si este produsa de wabco(producator de sisteme pneumatice ) Aceasta solutie se introduce in sist pneumatic si se depune pe conducte si supape .se introduce insa in sistemul pneumatic preventiv inainte de inghet.se goleste sistemul de aer si se introduce direct in supapa rijlag (dupa ce s-a demontat filtrul) in partea din mijloc la iesirea din filtru adik.se repeta operatia de cateva ori deoarece intra putin.la semiremorci se introduce pe cupla rosie.nu se recomanda pe cupla galbena deoarece supapa centrala dp semiremorca nu descarca presiune de comanda si ramane acolo.

dupa incarcarea buteliilor k aer se recomanda activarea tuturor functiilor pneumatice(frana. ecas etc) pentru a patrunde in toate circuitele.se purjeaza excesul si asta e tot.

aceasta solutie poate fi gasita la orice magazin k piese de camioane nu neaparat sub aceasta denumire iar pretul este de aprox 16 eur.

succes

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • Members

O intrebare pentru colegul mr. tech si pentru colegii care stiu, solutia  WABCOTIL sigur se pune in centrul rijlagului, nu cumva in canalul de pe margine? Intreb acest lucru pentru ca am vazut ca din centru pleaca un furtun care in capat are o piesa pe unde iese aerul purjat, ce contine impuritati, inclusiv ulei.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Mea culpa. Eu am pus in canalul de pe margine, gandind ca fiind pus in centru v-a fi aruncat afara din instalatie odata cu aerul purjat. Cand am facut aceasta operatie, am pus filtrul vechi dupa ce am turnat solutia, pe care l-am cantarit in prealabil,am facut presiune in sistem, dupa aceea am depresurizat instalatia, am schimbat filtrul cu unul nou. L-am cantarit din nou pe cel vechi si nu avea niciun gram in plus. Una peste alta, nu am avut in aceasta iarna probleme cu gheata la vreuna din supape. La iarna viitoare o sa pun cum spuneti, in centru solutia Wabcotil. Drumuri bune, fara evenimente tehnice, sau rutiere.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.