Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content
Comunitatea soferilor profesionisti

ce inseamna : incarca masina cu TK-ul pornit


Guest Anonymous

Recommended Posts

  • Members

Se incarca marfa ,cu motorul agregatului pe il ai in dotare pe duba frigorifica,gen Thermo King sau Carrier,in functiune,dupa ce in prealabil ai setat temperatura pe care ti-o indica clientul, de la care incarci marfa perisabila.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

colegul upul a fost si mai exact decat noi.asa este:de regula expeditorul(cel care incarca marfa)i-ti da detaliile cu privire la parametrii in care se transporta marfa respectiva(cazul nostru,parametrii fiind cei de temperatura,atat in timpul incarcarii cat si pe durata transportului)acesti parametri sunt trecuti si in CMR(rubrica referitoare la conditii de transport)

in mod normal,beneficiarul marfii(acolo unde descarci)nu v-a semna CMR-ul pentru livrare,pana nu vei prezenta ticket-ul de la instalatia frigorifica,cel care atesta temperatura solicitata pe toata durata transportului.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Colegii din cate stiu eu lucrand cu marfa cu temperatura controlata ,inainte de incarcarea masinii primesti de la dispecerat sau de la persoana care te coordoneaza,sau la poarta fabricii(depozit) detalii despre incarcare.

In general  pornesti TK-ul inainte de incarcare ca sa faci o temperatura apropiata de cea care trebuie dusa marfa.

De exemplu am carat marfa pt. Kaufland cluj,zalau,...de la Ploiesti de la depozit Kaufland iar acolo daca nu aveai temperatura de -22;-24 grade nu te primesc la incarcat.Puteti intreba colegii care au mai fost acolo ca ti se cere diagrama inainte de a te baga la rampa.La metro Buc.(Militari)nu am avut nevoie de temperatura inainte si am pornit Tk-ul dupa incarcare.Asa ca intrebati coordonatorul de transport.Sper ca v-am putut fii cat de cat de folos. Va salut si va doresc drumuri bune.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Ca sa fiu si mai exact,fiecare beneficiar, in functie de marfa pe care urmeaza sa o incarci -transporti,iti va da detalii cu privire la temperatura pe care urmeaza sa o faci, pentru a transporta marfa sau bine inteles, dispecerul te va anunta inainte si iti va detalii cu privire la temperatura.Din cunostintele mele am sa va dau si detalii dupa cum urmeaza ;Kaufland la Friche cere temperatura -4grade,la legume intre +1 si +7grade,iar la congelate intre -20 si -24 grade;la Lidl temperatura pe care ti-o cere este intre +1si +4 grade ,cam aceleasi temperaturi le cere si Billa,bine inteles depinde de natura marfurilor pe care trebuie sa le transporti,dar una peste alta beneficiarul iti va cere in prealabil sa racesti duba la temperatura respectiva ceruta de el.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.