Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Accident cu gheata formata pe plafonul remorcii


Postări Recomandate

  • Members

Din cauza unei bucăţi de gheţă căzute de plafonul unei semiremorci, un piteştean de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, duminică du­pă-amiază, în urma unui accident pe­trecut pe DN 65, mai precis în satul Cer­bu, din comuna Albota.

Din primele cercetări efectuate la faţa lo­cu­lui a reieşit că victima conducea regula­men­tar un Fiat Punto dinspre Slatina spre Pi­teşti şi că o bucată de gheaţă desprinsă de pe plafonul unei semiremorci i-a avariat tu­ris­mul, speriindu-l pe piteştean şi obligîndu-l practic să tragă de volan. A ajuns în şanţ şi s-a lovit puternic la cap, murind apro­ximativ o oră mai tîrziu, pe pa­tul de spital. Cel de pe auto­spe­ciala căruia s-a desprins bu­ca­ta de gheaţă nu a staţionat să vadă ce s-a întîmplat, fiind oprit în trafic pe cînd ajunsese deja în co­muna Priseaca, judeţul Olt.

A murit la spital

Iniţial, accidentul petrecut du­mi­­nică după-amiază în Albota pă­rea o banală autoaccidentare, da­că ţinem cont că oamenii legii erau anunţaţi că un Fiat Punto s-a oprit în şanţul de pe marginea dru­mului. Ajunşi la locul cu pricina, poliţiştii au constatat că lucrurile erau cu mult mai grave decît păreau în primă fază. Florentin Militaru, un piteştean de 57 de ani, era blocat în auto­tu­rismul Fiat Punto pe care îl condusese re­gu­lamentar dinspre Slatina spre Piteşti. I­ni­ţial se părea că intervenţia medicilor de pe ser­viciul de ambulanţă va fi suficient, însă, pî­nă la urmă, a fost necesară chemarea şi a SMURD-ului de descarcerare. S-a reuşit du­pă cîteva zeci de minute eliberarea piteş­tea­nu­lui, care era grav rănit, şi, imediat după a­cor­da­rea primului ajutor, acesta a fost trimis la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Ju­deţean Argeş. Eforturile medicilor au fost însă zadarnice, pentru că, la mai puţin de o oră din momentul în care pacientul a ajuns la spital, a fost declarat decesul acestuia.

A intervenit Descarcerarea

Situaţia la locul cu pricina nu era foarte cla­ră pentru poliţiştii Serviciului Rutier, însă, din declaraţiile martorilor şi din datele de an­chetă, a reieşit în mare măsură cum s-a pe­tre­cut tragedia. Autor moral şi nu numai pare a fi Mihai Stoica, un bărbat în vîrstă de 62 de ani, din comuna ialomiţeană Dridu. Acesta şo­fa un autotractor ce trăgea o semiremor­că, iar într-o curbă la dreapta i-au căzut bu­căţi de gheaţă de pe plafon. Acestea au lovit aripa stîngă a Fiatului, după care au fost a­run­cate în parbriz, spărgîndu-l. Probabil a­cela a fost momentul în care piteşteanul a fost lovit şi a ajuns în şanţ. În perioada ime­diat următoare îi va fi efectuată necropsia, ca­­re va stabili cu siguranţă care au fost cau­ze­le decesului. Cert este că ialomiţeanul nu a oprit imediat după producerea accidentu­lui, ci şi-a continuat drumul, fiind oprit în trafic de poliţiştii Serviciului Rutier Olt, în comuna Priseaca. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, iar la finalizarea a­ces­tuia se vor dispune şi măsurile ce urmează să fie luate.

sursa: http://www.ziare.com/pitesti/stiri-actualitate/omorit-de-gheata-de-pe-tir-2739817

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In Austria -,,la o firma,, trebuia inainte de plecare sa te urci pe remorca si sa cureti gheata cu lopata-fiind interzis sa circuli cu gheata pe remorca

    pt. a nu produce accident ;altfel esti vinovat!!! :

Este LOGIC !!!!!!!

ATENTIE !!!!!!-nu urcati pe remorca cand sunteti oprit pe marginea drumului (national...)deoarece va puteti dezichilibra cand trece o alta masina.

                    -taho. pe CIOCANE !!!!!

      ( ,,daca... i-ti este permis rezolvi printr-o romaneasca ;) ;) ;)  ,,)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

romaneasca asta o stiu si o mai fac, dar, cu ce viteza poti face o romaneasca ca sa cada zapada sau gheata jos?

    Nu cred ca este cea mai eficace.... metoda ! Oricum daca soarta iti este potrivnica tot o sfeclesti...! A fost un concurs de imprejurari ... nefericite ! Este de retinut cazul , si trebuie mare atentie la acest... fenomen !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Din pacate sint foarte multi care nu-si curata gheata si zapada inghetata de pe prelate , si eu am patit-o , ca sa zic asa , mergeam in spatele unuia si-i cadeau bucati mari la curbe de pe semiremorca, i-am facut semn cu farurile , l-am claxonat , dar nici nu s-a sinchisit omul , am fost nevoit sa stau mult in spatele lui sa nu-mi cada bucati pe masina

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

    In Canada este obligatoriu sa-ti dai jos zapada si gheata de pe remorci!Toate companiile de transport au instalatii de dezapezire!Unele mecanice(destul de putine),in altele treci pur si simplu cu camionul pe sub un brat de cauciuc care inlatura zapada!In cele mai multe companii gasesti ori pasarele metalice,langa care parchezi remorca si de pe pasarela cu o lopata lunga dai zapada de pe remorca,ori semi-remorci vechi,dezafectate,care au o scara in interior sa te poti sui pe acoperis si de pe acoperisul remorcii dezafectate dai zapada pe semi-remorca ta care e parcata langa..... Bineinteles,cand faci aceasta operatiune esti obligat sa-ti pui un ham de alpinism si sa te atasezi cu o coarda,in cazul in care aluneci si cazi de pe remorca!In unele curti de containere,macaragiul iti da jos zapada de pe containerul tau cu un container gol pe sub care treci usor cu camionul....Oricum ar fi,sa pleci cu zapada pe remorca este ILEGAL si costa multi bani amenda si multe puncte pe permis!Asta daca te prinde inainte sa fi omorat pe cineva,daca omori pe cineva din cauza ghetii e neglijenta criminala!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

Si eu am vazut un camion plin de zapada, de pe a carui remorca tot cadeau bucati de zapada pe sosea. Sunt iresponsabili cei care nu sunt in stare sa isi curete masinile si mai ales camioanele

:-X e nasol de curatat, nu stiu daca te-ai suit pe vro remorca s-o cureti..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cand esti gol sau nu ai sigiliu pus e foarte simplu.Te sui in remorca si cu o scandura impingi prelata,gheata se sparge cat de cat,iar la plecare ridici tractorul din perne respectiv lasi remorca,faci 2-3 manevre stanga dreapta si cade. Eu asa procedez, dar am o bucata de drum de la garaj pana in strada principala unde nu e trafic asa ca nu risca sa ii cada nimanui in cap.

Referitor la "romaneasca".....defapt e "turceasca". De acolo se trage numele,turcii au obiceiul sa intoarca pe metrul patrat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

      La prelata e mai usor,faci cum a spus Razvan!La containere sau la remorci inchise e problema si atunci ai nevoie de instalatie de dezapezire sau rampa pe care sa te sui sa dai jos zapada!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

esti raspunzator ptr astfel de situatie....eu am patit-o in italia....dar norocul meu ca a fost foarte subtire gheata,, si doamna de la volanul turismului din spatele meu,,, mai mult s-a speriat.....a inteles situatia si nu a zis nimic.....mi-am cerut  scuze.......

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.