Jump to content

povestea mea


Moldovan

Recommended Posts

 • Members

salut celor care imi citesc acest mesaj.numele meu este Ionut am 20 ani si sunt din zalau.in 2011 februarie am luat legatura pe net cu un patron din baia mare care detzinea 15 camioane , pentru a ma angaja la el.urmatoarea zi ma chemat la baia mare si m-am inteles cu el 4 curse sa ma duc cu un sofer apoi daca ma descurc imi da un camion.mi-a facut un contract despre care colegii ziceau cai 3 luni valabil.am mers 4 curse  mi-a dat un camion cu care am reusit sa fac doar 6 curse pe extern care erau platite si restu prin tara pe care nu dadea 2 bani.in aceste 4 luni cat am stat la el am luat o amenda de la arr pt inaltime 175 mil lei vechi.amenda a mers pe firma. In ultima cursa am plecat de la baia mare in germania am stat cam 1 sapt  m-am intors napoi si am mers timisoara ,tg mures,iasi.in iasi dupa ce am desc si am incarcat am avut o defectiune la cutia de viteza aceasta scotea un sunet ciudat ca o bataie.am anuntat la firma mi sa spus sa opresc ca va trimite dupa mne pe cnva.am oprit si am stat 48 ore in loc fara provezii fara bani si cu rezervoru fisurat. in cele din urma am ajuns la baia mare.dar cand am cerut bani pe cursa aceasta a refuzat printr-un sms "Ca am prieteni care stiu repara cutii de viteze pt ca am nevoie" asa cum am nevoie de bani.in acel moment am predat masina si am plecat de la firma. Dar problema este in felu urmator : 1. el sustine ca mi-a facut carte de munca ...dat eu nu am semnat nimik si ca sa vin 15 la lucru pt ca sunt obligat...2.mi-o ramas 795E pe caiet.. 3.am primit citatie pt amenda care am luato sa dau o declaratie . 1. cartea de munca ii valabila fara semnatura angajatului????? 2.pot prin lege sami recuper banii??? 3.se poate ca printr-o declaratie sa-mi puna amenda in spate???? daca cumva imi puteti raspunde la aceste intrebari as fii recunoscator.daca stiti va rog . Va multumesc!!!!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

cartile de munca sunt de domeniul istoriei incepand de la 1 ianuarie 2011.

contractele de munca (pe orice perioada sau cu perioada nederminata) sunt inregistrate la ANOFM sau AJOFM de catre angajator care este obligat sa treaca in respectivul contract nr. de registru al AJOFM sub care s-a luat in evidenta.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

sal colegu. in primul rand ar trebui sa vorbesti cu un avocat si odata ce amenda a fost pe firma, pe firma ramane ca doar nu ai inaltat tu remorca. si eu am luat 6000 lei ptr inaltime tot pe firma.  sa ai contractul semnat de itm. in rest cu banii de pe caiet se poate sa ramana acolo ptr ca ai doar salaru minim in contract, dar sa te ajute DUMNEZEU sa-i recuperezi. multa bafta.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

RT. 16

(1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Toţi angajatorii au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă.

(2) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca.

(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Amenda de la A.R.R.fiind facuta pe firma,trebuie sa o plateasca firma,dar angajatorul o sa vrea sa isi recupereze banii de la tine asa ca mare grija ce angajamente de plata o sa semnezi,fiindca el o sa vina cu un angajament de plata pe care o sa-ti ceara sa-l semnezi cu acordul tau sa-ti opreasca banii din salar sau din garantie daca ai.Sfatul meu este sa te sfatuiesti cu cineva care iti poate da sfaturi legale gen avocat sau inspector de la I.T.M.

Link to comment
Share on other sites

 • Members

colegule in situatia ta am fost si eu dar am reusit sa castig cu un avocat nu foarte scump......tot asa ma dat in tribunal pt recuperarea prejudiciului..........erea o amenda in ungaria depasire 26 min peste 4,30 min...........200.000 ft in lei 3066 ron.......amenda luata din cauza patronului care conduceam impreuna cursele rapide nu a inversat diagramele cand neam schimbat fiinca nu a stiut el a butonat pe taho atat.......politica lui a fost ca eu sa semnez un act prin care eu ma oblig sa platesc in anumit timp ca sa scape de gura sotie zicea el ,si el imi va da acte precum ca am platit .....un asemenea act mi sa dat de  1500 ron atunci pe loc si una urma sa mio dea mai tarziu....timpu a trecut eu am plecat de la el dupa 7 luni si ma trezesc dupa 1 an la tribunal ca am de plata suma de 3066 ron.....am vb cu un avocat destept zic eu si ieftin a aratat ca eu am platit 1500 ron cf documentului si restu sumei mi-a fost retinuta lunar din salar....adica 544 ron lunar ....si de aceea eu nu am semnat nici un stat de plata pana nu am primit acel document prin care sa ateste ca suma a fost recuperata integral ........dar de fapt eu  nu semnam ca nu ami cerea cum nu va cere la multi si prin asta am mai avut de primit ........firma a fost sa ami plateasca salariile restante si sa-mi opreasca suma de 1566 ron si restu sumei sa fie virat intr-un cont pe care angajatu al are in termen de 30 zile............am deschis cont ca nu aveam si mia intrat in cont suma de 1750 ron ...avocatu ma costat 600 ron..............asta iti recomand si tie tinand cont ca suma este destul de mare un avocat bunicel te poate scoate, cum zicea un coleg aveti grija ce semnatii........daca ami spuneai si mie in 2007 treaba asta nu ma judecam 1,4 luni

Link to comment
Share on other sites

 • Members

eii bine colegiii am fost la ITM ..se pare ca io am lucrat din 30.04.2011 31.12.2011...contract facut de munca fara semnatura mea....din care io am lucrat 11.02 pana in 11.06...restu am fost acasa...ce pot sa mai zic...???voi ce ziceti de asta???

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Stai linistit colegu... de urmarit urmareste el... ar vrea el....  dar nu e chiar atat de negru "d...u" pe cat pare...

In primul rind ca sa isi recupereze din prejudiciu , el va  trebui sa te dea in judecata, (asta in cazul care tu nu mai activezi in aceea firma) care dupa cum stii destul de bine sunt destul de costisitoaresi plus de asta el v-a trebui sa fie la zii cu toate actele, diagrame, etc etc.

In cazul in care se ajunge la proces tu v-a trebui sa te agheti de orice fir de ata care iti este favorabil.

Am patit si eu ceva asemanator, si eu mai aveam... ....(continuarea o gasesti pe PM)...

...

...

...

In schimb el traieste cu ideea ca eu l-am tzepuit... iar eu traiesc cu ideea ca el m-a tzepuit...

Multa bafta !!!

In cazul in care te mai pot ajuta cu ceva nu ezita...

Drumuri bune la toti colegii !!!

Link to comment
Share on other sites

 • Members

colegu daca nu reusescs sa apelez la un avocat..nush ce ma fac...concluzia care am traso pan la urma ii ca ma duc ca martor...juristu firmei sigur o sa ma intrebe....Ai ridicat pernele sau nu...de mintit nu e prea indicat sa mintiti...o sa zic ca da...instanta hotaraste ca firma sa plateasca iar firma o sa ma dea pe mne in judecata pentru as recupera pierdera si cred ca o sa castige ....:(:(singura solutie cred cai avocatu..sper sa reusesc sami permit unu...

Link to comment
Share on other sites

 • Members

ei bine colegii azi a fost ziua cea mare....cel putzin asa am crezut...am fost in satu mare si m-am prezentat la tribunal...cand a fost strigate firmele nu era nimeni decat eu ca martor....am dat o declaratie prin a povesti cele intamplate judecatoarei...cam atat a fost tot..dar nush mi se pare ca a fost prea simplu...ceva nu e bine...:(am impresia ca nu s-a terminat totul aici.dar deocamdata cam asta e :)

Link to comment
Share on other sites

 • Moderators

Citisem acest subiect dar nu am comentat pina acum,insa ultima ta postare m-a facut sa postez un comentariu.Primul tau post spunea citeva lucruri incurcate,din care cel mai important se dovedeste cel cu amenda,restul nu sunt asa complicate si cred ca le-ai inteles pina acum.Amenda asta insa e mai complicata,daca sa ajuns la instanta.Un proces se incepe  cu citarile martorilor,aici depinde de ce ai scris tu in acea declaratie,el se va incheia ulterior si e posibil sa te mai cheme daca este necesar sa doreasca alte amanunte,sau nu,dupa cum considera judecatorul ca are actele la dosar.Inteleg ca acum este un proces pentru acea amenda.Cine pe cine a dat in judecata de a trebuit sa fii tu martor??Ce ai scris tu atunci cind ai semnat amenda??Ai consultat si tu dosarul sa vezi despre ce este vorba si de ce ai fost chemat martor? Vezi tu se aduna mai multe lucruri care se leaga,asa fara mai multe amanunte nu pot oferi citeva idei mai complete dar eu cred,ca si un coleg mai sus,ca este bine sa consulti un avocat.Stii de ce iti spun acest lucru,pentru ca in practica judiciara conteaza daca zici de ex :am un lucru luat in mina fata de

:am un lucru luat pe mina,diferenta o face acel pe fata de in.Nu stiu daca poti intelege ce spun dar vreau ca sa fii constient  de situatie,nu vreau sa te descurajez,vreau sa intelegi situatia si daca este cazul sa te consulti cu un specialist,adica avocat,nu cu noi,eu poate gresesc,succes

Link to comment
Share on other sites

 • Members

colegii stiu ca aveti dreptate...dar mi-e foarte greu pentru ca nu am mai lucrat de anu trecut ..stiti la ce ma refer iar sa ma imprumut mi-e frica atata timp cat nu am de unde sa-i inapoiez...:( astai realitatea deocamdata o sa vad pe viitor ce se mai intampla..:|si repet amenda a fost trecuta pe firma pe mine m-au specificat ca sofer nu am semnat nimik nu mi-au dat nimik.amenda a venit prin posta la firma...firma a facut plangere contraventionala..si pe mine m-a chemat sa povestesc de unde am venit unde m-au oprit ce acte mi-au cerut ....cam asta a fost..

Link to comment
Share on other sites

 • Members

colegule ai voie la avocat din oficiu daca nu ai nici un venit,daca esti insurat venitu pe membru de familie nu trebe sa fie mai mare de nustiu exact ce suma,te poti informa pe net,acte iti trebuie de la adimistratia financiara ca nu deti venituri,si ai avocat din oficiu............un coleg de-al meu a fisurat parbrizu cand a rabatat [a uitat o sticla in pat],si-a facut lichidarea si la lichidare la pus sa semneze ca din vina lui sa spart parbrizu sa aibe document la firma  [vrajeala]......dupa vreo 3 luni primeste de la tribunal sa se prezinte ca martor  dar el a zis ca nu-l intereseaza si nu sa dus ca asi baga piciorele in el............ia venit de plata 3600 ron    [parbriz schimbat la mercedez timisoara]]]parca avea rama de aur si i sa retinut din salariu 30% pe luna pt recuperare ......cred ca 3600 a fost cu tot cu cheltuieli de judecata..............asa ca sfatu meu este rezolva de un avocat ca el stie sa te reprezinte mai bine ca asfel daca lipsesti o data se inchide sedinta in lipsa si esti bun de plata

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.