Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Members

Salut,stimati colegi!Este cineva din zona de sud care trebuie sa ajunga pe 12-iulie 2013 la Timisoara pentru a pleca in Elvetia la scolarizarea Bertschi?Eu sunt din Pitesti si daca as mai avea un coleg de prin zona,cu care sa ma atasez si eu la drum...sau mai multi,daca este posibil.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Suntem toti la curs. Acest topic se poate inchide. Multumim soferii.ro! (acesta este un pamflet, a se trata ca atare). :ymparty:

ne bucuram enorm danbarbone !

am asteptat cu sufletul la gura deznodamantul rezultatului interviului tau si ajungerea ta in elvetia !

ne bucuram tare mult ca ai ajuns cu bine !

sa ai bafta in ceea ce vrei sa faci !

ps,,acest topic nu a fost creat doar pt tine (privat) !

acest comment este un pamflet, a se trata ca atare !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

E greu sa intelegi o gluma si cand are subtitrare? :))

Acum sa revenim la training. Astea 3 saptamani cat stam aici, avem cate un instructor (nu un sofer mai vechi, etc.) si muncim efectiv. Suntem impartiti in doua tabere: LIQUID si SILO. Avem in medie 2 incarcari/descarcari pe zi de diferite lichide (in cazul meu). Aceste lichide pot fi de la ADR la FOOD.

Aici facem 2 scoli. Una este ISOPA (http://www.isopa.org) si cealalta e BBS, adica uiti tot ce stiai cu volanul si adopti stilul BERTSCHI. Pentru cei cu experienta multa e mai greu. Sunt mai greu de slefuit. :D

Asta a fost prima saptamana. Vedem mai departe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Sunt nespus de bucuros sa aflu ca sunt colegi care reusesc,nu toate oile sunt albe,important e sa nu acceptati prea multe ""aiureli"" in afara meseriei noastre,restul se invata,si acolo veti invata profesionist cum se face meseria de sofer,nu cum o invata majoritatea pe""cabina"" si dupa 3 luni sunt supermeseriasi si nu mai accepta nici un sfat

.Acest topic ramine deschis totusi,vor mai fi si alti colegi interesati care nu vor intelege gluma facuta.Ne auzim , drumuri bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

.... oameni buni chiar nu intelegeti ca omul ala a facut o GLUMA cu inchisul topicului.

Nu are rost sa mai zic si eu ce se intampla la curs deoarece Marse a explicat mai sus cam despre ce este vorba. Eu sunt unul din cei care am terminat cursul IERI si urmeaza... sa vedem ce se intampla mai departe. Dar informatii vor mai veni. Si mai "colegilor" cei care nu prea va stiti cu glumele, fiti mai relaxati un pic ca nu se moare din glume. Mai mult de atat daca cei interesati ar citi topicul s-ar intelege concret CE SI CUM. va zic drumuri bune . Un altul de la Bertschi. (si nu e pamflet ce am scris)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Am terminat si noi astia care am mai ramas pana la sfarsit. N-a fost usor, dar nici greu. Oamenii sunt profesionisti si trainingul trebuie tratat mai mult decat serios. Din pacate, unul dintre colegi a fost trimis acasa dupa 2 saptamani pentru niste fleacuri pot spune, dar la Bertschi cand e vorba de siguranta, nu e loc pentru nicio abatere.

Maine imi iau in primire masina si plec spre Germania. S-a terminat tabara :D

Mai multe referitor la angajarea la BERTSCHI, nu cred ca se mai pot scrie. Cine are rabdare sa citeasca tot topicul, primeste informatii complete.

Eu zic sa indrazniti, firma e serioasa, oamenii care lucreaza aici sunt multumiti in marea lor majoritate, nu ii streseaza nimeni. Acum o sa vedem si pe propria piele cum e.

:-h

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • Moderators

Am fost și eu pe 28 august la interviu și test la Sibiu. Totul a decurs bine din punctul meu de vedere, toate actele au fost ok, nu am avut probleme în a conversa în engleză cu d-ul Thomas iar la testul de conducere, la fel, nici un fel de problemă (d-ul Rolph chiar mi-a confirmat că din punctul lui de vedere e totul ok).

Partea urâtă a fost că deși în conversația telefonică dinaintea interviului oferta includea un salariu (cu tot cu bonusuri) de aproape 2300€/lună și contract pe RO, la întâlnirea de la Sibiu banii au devenit 1742€/lună (în primele 3 luni) iar ulterior ceva bonusuri și contract pe BG (doar asigurarea medicală pe RO). Am plecat de acolo cu un gust amar vis-a-vis de ''gluma'' asta, așteptând răspunsul lor, care trebuia să-l primesc în cursul zilei de luni (2 septembrie). Cum luni nu m-a sunat nimeni, marți dupăamiază l-am sunat eu și am refuzat oferta lor, fără să mai cer explicații.

Asta e... moving on!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu zic ca n-ai fost tu atent si n-ai inteles bine. Suntem o gramada care castigm la fel, nu ia nimeni 2300 desi ne dorim :D

L.E. Eu am inceput pe contract bulgaresc si dupa o luna jumate am ajuns pe RO. Daca nu ai loc pe RO la inceput, te poate muta cu timpul. Oamenii sunt flexibili, in limita posibilitatilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna colegi, si eu am dat probe in aprilie pt aceasta firma la Timisoara si nu a fost deacord domnul ralph, nu mi-a zis motivul dar din pct meu de vedere proba practica era ok ,parcarea cu spatele lateral din prima, cu toate ca DAF CF care il aveau acolo pt testare avea joc la volan si acceleratia vai de mama ei, in fine...nu asta vroiam sa accentuez ,mie imi spunea ca ajungeam undeva la 1500 de euro pe luna , cu 2500 salar pe Romania,dar contracul era facut in Bulgaria si primele nu erau sigure daca le primesti, chiar am poza cu oferta lor, ma mir ca sa ajuns la atat de multi bani, cred ca altfel angajau elvetieni,ce e de la 2300 de euro salar la 3000 sau 3200 cat ia un elvetian...zic eu parerea mea,poate taxele sunt mai mici la noi si la bulgari :D.Drumuri bune sa avetii colegi si mult success.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members
Eu zic ca n-ai fost tu atent si n-ai inteles bine. Suntem o gramada care castigm la fel, nu ia nimeni 2300 desi ne dorim :D L.E. Eu am inceput pe contract bulgaresc si dupa o luna jumate am ajuns pe RO. Daca nu ai loc pe RO la inceput, te poate muta cu timpul. Oamenii sunt flexibili, in limita posibilitatilor.

Salut Marse ne poti spune te rog la ce suma s-a ajuns cu slariul, daca se poate defalcat, multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cum adica defalcat? In total, intr-o luna plina am luat ~1700 euro.

Eu cu contract pe RO am 167 lei diurna pe zi, 100 in plus pentru zilele de week-end si sarbatori, 2500 lei salariu si 400 prima, ultimele doua brut.

Totusi cred ca nu doar salariul e important intr-o companie. Depinde si de ce-si doreste fiecare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am facut o greseala in martie, nu am inteles bine slariul oferit si am refuzat oferta de angajare a lui Thomas, era mai mic salariul atunci cu cativa zeci de lei/zi, dar si asa tot era bine daca faceam calculul corect. Eu am calculat, sa zicem la valoarea de acum, 5 zile lucratoare pe saptamana x 167, iar pe weekend 100 x 2 zile + 2500 + prima. Asta e m-am pacalit.

Drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.