Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

modificare cod rutier


CatalinFCS86

Postări Recomandate

  • Members

http://www.ziaruldevrancea.ro/social/75271-codul-rutier-dupa-normele-europene-sofer-cu-minimum-zece-clase.html

şoferii nu vor mai putea conduce dacă nu au 10 clase u vitezomanii vor avea amenzi mai mari şi perioade mai lungi de stat pe dreapta

Poliţia Rutieră şi Guvernul Romanei anunţă schimbări importante privind Codul Rutier. Şoferii nu vor mai intra atît de uşor în posesia permisului de conducere. De asemenea, cei care vor călca acceleraţia vor avea probleme mult mai mari. Amenzile vor fi mai mari, iar perioada de suspendare a permisului va fi mai mare. Astfel, conform noilor prevederi, care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare, şi dispozitivele de detectare a aparatelor radar vor fi interzise. Noua lege prevede creşterea taxelor pentru cei care deţin mai multe autovehicule, introducerea învăţămîntului minim obligatoriu de zece clase pentru obţinerea permisului de conducere şi eliminarea prescrierii proceselor verbale contravenţionale. Pentru cei care apasă acceleraţia, noua propunere de lege prevede majorarea graduală, în funcţie de cuantumul vitezei, atît a duratei de suspendare a permisului, cît şi a cuantumului amenzii. Specialiştii evaluează, de asemenea, posibilitatea introducerii dreptului de a conduce anumite vehicule, în intervale orare speciale şi doar pe unele drumuri publice, fără permis de conducere. Procedura va fi permisă după ce şoferul va fi supus unui proces minim de instruire şi testare şi va impune prezenţa unui însoţitor cu experienţă, care va răspunde atît contravenţional cît şi juridic de faptele acestuia. Conform noului proiect, cei care conduc mopede vor fi obligaţi să aibă permis de conducere. Cei care vor depăşi o anumită vîrstă vor avea interzis de drumurile publice. De asemenea, ATV-urile nu vor avea acces decît pe drumurile comunale. Autorităţile vor să introducă şi "tichetul de contravenţie", anexat permisului, prin intermediul căruia se va ţine evidenţa amenzilor plătite. Cei care nu îşi vor achita sancţiunile primite în trafic nu vor mai avea dreptul să conducă. Poliţiştii Serviciului Rutier Vrancea aşteaptă încă să vadă dacă noile prevederi vor intra în vigoare. „Deocamdată este doar o schiţă. Este un proiect iar propunerile vin de la Direcţia Generală. Vom vedea ce se va întîmpla în continuare. Dacă vor intra în vigoare nu ne rămîne decît să le aplicăm”, ne-a spus comisarul şef Alexandru Cara, aflat la comanda Poliţiei Rutiere din IJP Vrancea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

masinile se inmultesc ca si legile de la an la an ...taxe si mai multe ..dar infrastructura ..nimic..atunci cum sa nu fie accidente?cum sa faci sa ajungi de la bucuresti la nadlac in timp rezonabil fara autostrada?in romania esti fortat sa nu respecti viteza legala !!dar se pare ca asta convine legiuitorilor..mai multi bani la buget ,mai multa spaga la 'rutiera'.. accidente fac si aia cu doctorate luate la universitati de prestigiu ,in soferie trebuie sa ai 'mana' calm si sa fii responsabil nu-ti trebuie facultati 'inalte' sau...poate gresesc??  respect si drumuri bune !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Lasati noua lege. La cati conationali de-ai nostri circula cu permise de prin state europene precum Franta, Spania, Portugalia, UK etc.,  iar unii dintre acestia poate nici nu stiu sa scrie. Oricum, un lucru bun e acela de a introduce PC-ul si pentru mopede; despre treaba cu persoana matura ce raspunde pentru cel fara permis, e cam aiurea. De exemplu, caz ipotetic, adolescentul fara permis, aflat la volan, omoara un pieton angajat intr-o traversare regulamentara, eu, ca insotitor trebuie sa raspund penal si eventual sa fac inchisoare in locul lui? Daca legea spune ca da, atunci, din partea mea, acesta poate sa mai aibe putina rabdare pana cand implineste varsta legala ce-i permite sa-si ia PC (a nu se intelege procure PC) :)

Bineinteles, noi vorbim aici, iar ei aplica (cei care fac aceste legi) pe noi in trafic si nu numai - viata de zi cu zi. : 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.