Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

si uite asa ne facem de ,,cacao"


oldtrucker

Postări Recomandate

  • Members

Corespondenta din Germania

Hotii de roti de camioane romani prinsi in Germania sunt soferi ai unei firme de expeditii

de Dani Rockhoff HotNews.ro

Sâmbătă, 25 februarie 2012, 17:43 Actualitate | Diasporă

Politia germana a prins o banda de hoti din Romania, specializata in furtul de roti de camioane. Banda actiona, din februarie anul trecut, pe teritoriul Germaniei si Frantei. Paguba estimata pana acum este de 165.000 de euro.

Suspectii, in varsta de 29,35 si 38 de ani sunt cercetati in stare de arest, se transmite intr-un comunicat de presa al politiei din Borken. Rotile de camion erau furate in timpul noptii si apoi vandute in Romania.

Cei trei suspecti s-au dovedit a fi soferi ai unei firme de expeditii, iar rotile si alte bunuri furate le ascundeau printre marfurile duse la destinatie.

In urma unei lovituri date in februarie 2011, la sediul unei firme din Deisslingen, au disparut 12 roti complete, in valoare de 16.000 de euro. Rotile au fost demontate, in cea mai mare parte, de pe auto-trenuri noi. Martorii au declarat politiei din Rottweil, care a preluat ancheta de caz, ca au vazut parcat la locul faptei un auto-tren rosu, probabil cu inmatriculare in Romania. In urma evaluarii probelor, anchetatorii au gasit indicii ca autorii faptei ar putea fi identici cu cei care operasera in serie, in landuri din sudul si vestul Germaniei, ca si in Franta.

Tot in februarie 2011, faptasii au patruns in parcarea unei firme din Ahaus si au furat patru caciucuri de camion noi. In lunile urmatoare, fapte similare au avut loc in localitatile Ahaus, Vreden, Ottenstein si Borken, nu departe de granita cu Olanda. Valoarea celor 353 de roti complete de camion, jante si alte bunuri furate a fost evaluata la cca 165.000 de euro.

Politia criminalista germana a reconstituit modul in care se dadeau loviturile la firme. In timpul transporturilor pe care le livrau la destinatie,  suspectii dadeau spargeri la firme si furau roti gata montate pe camioane sau cauciucuri de rezerva, le incarcau pe auto-trenul lor si plecau cu ele direct in Romania. Acolo, ei vindeau rotile furate, cu profit bun. Dupa mai multe luni de cautari, anchetatorii germani au dat dat de urmele celor trei suspecti, soferi ai unei firmei de expeditii. Acestia au fost dat in urmarire europeana.

La cateva luni dupa emiterea mandatului de urmarire, in luna decembrie a anului trecut, doi dintre ei au fost controlati la punctul de frontiera cu Austria, de la Passau. Vamesii au descoperit 14 cauciucuri furate, zece jante de camion si o serie de articole scumpe, folosite la amenajarile de interioare. Bunurile proveneau din furturi reclamate in Franta si Germersheim. In urma emiterii mandatului de urmarire europeana, cel de-al treilea suspect a fost prins, cu concursul politiei romane, la Bucuresti.

Pana acum, anchetatorii au dovezi pentru zece furturi savarsite de suspecti. Ancheta a mai dus la indicii si intr-un alt caz de spargere, ai carui faptasi au furat din Memmingen cauciucuri in valoare de 41.000 de euro si care, si ei, se afla acum in arestul politiei germane.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.