Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

sfaturi


Postări Recomandate

  • Members

salutare,colegi. Sunt nou pe acest forum si m-am gandit sa-mi spun si eu oful si sa cer cateva sfaturi

Incep prin a zice ca sunt innebunit dupa camioane le visez zi si noapte,pe unde merg ma uit numai dupa ele. Cunosc majoritatea firmelor de transport din Romania si nu numai, ce-a mai mare dorinta a mea e se devin sofer de camion. Am terminat scoala de soferi cu brio,am luat toate categoriile fara probleme,toate bune si frumoase pana aici. Problemele incep de aici  incolo...Lucrez la stat intr-un sistem de siguranta si aparare nationala[nu are importanta unde mai exact]. Salariul este multumitor..in jur de 1700lei plus zile libere etc. Ma gandesc sa renunt pt a-mi urma visul si a face ceea ce-mi place..adica sofer tir. Familia imi zice ca fac greseala vietii daca renunt la servici si ma duc pe tir. Am avut si nenumarate certuri cu ei pe tema asta.Nu sunt casatorit si nici nu am de gand momentan. Ma gandesc aproape non stop...cum sa fac sa nu gresesc. Nu vreau sa renunt  la servici pt a lucra pe tir, o luna,doua,trei...ci o perioada cat mai lunga sau chiar toata viata,desi e foarte greu. De aceea apelez la sfaturile celor care poate au fost in situatia mea,la cei mai experimentati. Sunt intr-o mare dilema si nu stiu cum sa fac. Sper ca nu v-am plictisit si astept cu nerabdare sfaturile voastre indiferent care ar fi ele. Multumesc si drumuri bune la toti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

nu fa greseala ca si mine colegu si eu am lucrat in mapn si am plecat  nimic nu se compara cu acel program pe care il ai

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Omule, eu nu am experienta, nu stiu ce inseamna viata pe cabina decat din povestile colegilor, insa si eu am lucrat la stat aproape 18 ani, e drept ca pe un salariu ceva mai mic decat al tau. Eu am facut pasul, ma gandesc ca in viata e mai bine sa regreti lucrurile facute decat sa traiesti intrebandu-te "ce-ar fi fost daca..."

Parintii n-or sa fie niciodata de acord sa lasi locul caldut de la stat si sa devii de-a'lu' manivela. Nici ai mei n-au vrut sa auda de asa ceva, noroc totusi ca am aproape 40 de ani. :) Un sofer nu are acelasi statut in societate ca si un functionar public, de exemplu. Trebuie insa sa pui in balanta ce ai de castigat si ce ai de pierdut in ambele situatii. Cel mai important lucru e sa-ti faci meseria din placere, altfel perioada pana la pensie ti se va parea un chin.

Gandeste-te bine, foloseste-ti capul dar asculta-ti si inima. :)

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegule,daca ar fi dupa inima nici nu m-as uita inapoi...as pleca cu prima ocazie. As sacrifica tot ceea ce inseamna viata unui tanar in ziua de azi[distractii,gagici,prieteni,cluburi], numai sa ajung sa fiu sofer de tir,dar nu pt cateva luni si dupa sa stau pe bara. Faza e ca foarte putini mau sfatuit sa fac pasul asta,ba din contra,multi mi -au zis sa nu fac greseala asta,dar numai eu stiu ce e in sufletul meu si cat de mult iubesc meseria asta. oricum ms de sfat si numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

salut.. sfatul meu este sa iti tii ceea ce ai , 1700 lei in romania nu e un salariu mic ... pe deasupra e si sigur , in transport vei gasi numa "patroni" care te vor exploata la maxim si te vor priva de foarte multe drepturi.. mai bine ia-ti un concediu de 1 luna de zile si dute cu vreun coleg deal nostru in curse si vei vedea ce inseamna transportul in romania..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Asta e cea mai mare problema...sa nu cad din lac in put. Singura solutie e cea data de colegul de mai sus sa-mi iau un concediu ceva mai lung si sa ma duc cu un prieten in cateva curse...sa vad cum e ''la locul faptei''. o solutie ar mai fi...la parcul auto unde lucrez...sunt cateva masini,dar cum eu nu fac parte din PCR[Pile,Cunostinte,Relatii],slabe sanse. Oricum va multumesc sincer si...cum o vrea Cel de Sus. Drumuri bune si fara evenimente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

un sfat ai primit , ia fa cateva curse cu un prieten vezi cam in ce consta meseria asta si abia apoi iti poti face o

ideie cat de cat , si nici atunci nu vei fii 100% lamurit , de ce ?  nu poti gusta emotiile legate de ajungerea la timp

la descarcat, incarcat... tensiunea legata de consum , controale in trafic , nervii cand dupa ce ai ajuns la timp la descarcat,incarcat  sa vezi ca esti tratat cu indiferenta si sfatuit sa astepti la cabina sa-ti vina randul la descarcat ,incarcat ,...nervii cand ajuns cu programul la limita in parcare sa constati ca nu ai unde parca ..sa nu mai spun cand primesti o adresa total aiurea sau pe restrictie de tonaj  >:( si cate altele .

Cu toate astea nu pot spune ca nu sunt si parti frumoase , esti cel care ia decizia in ce priveste munca pe care o faci si nu un parlit de sef care poate habar nu are pe ce lume traieste , vezi locuri care poate in alte conditii nu le vei vedea poate niciodata , dar cel mai important pt. mine e caci sunt cel care ma aflu la carma decizilor care le iau pt. mine ...am gresit, sunt direct raspunzator doar eu, dar nici nu-mi pune nimeni in carca greseala altuia . 

Decizia se afla in mana ta , nu te lua dupa nimeni ca mai tarziu sa nu regreti ...totusi pune in balanta si partea buna si partea rea ,

ps. era sa uit un aspect , ai grije tot timpul la program in cazul in care vei incepe aceasta meserie , sa nu te obisnuiesti cu ideia ca... merge si asa... ajunge o singura greseala si daca esti depistat vei lucra o luna pe gratis ,asta legat de valoarea amenzilor ( mai bine conduci mai putin decat peste program ) succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut ovman, cred ca stiu unde lucrezi acum si inteleg si ce e aia pasiune fata de TIR-uri dar gandestete bine ce vrei sa faci, lasa un numar de tel (eventual pe PM) sa vb si cred ca as fi in masura sa iti fac o idee despre ambele situatii, am fost si eu in situatia ta !!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.