Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Sindromul Nervului Ulnar (mana sau palma amortita)


mihaitza

Postări Recomandate

  • Members

Cand merg la cursa lunga obisnuiesc sa sprijin cotul stang pe marginea portierei,acea portiune subtire dintre geam si marginea din cauciuc a portierei cabinei.Exista deasemena si portiunea de pe partea laterala a usii undeva mai jos,portiunea mai lata unde te poti sprijini cu mana pe orizontala.

Dupa ani de  condus cu mana asezata in aceasta pozitie, am constatat o amorteala,intepatura la degetul mic si mici convulsii ale muschiului undeva pe interior la jumatatea mainii.Nu doare exagerat de rau dar in timp daca nu este tratata aceasta problema ,pot  aparea probleme foarte grave.

Am cautat pe internet,am facut si o consultatie la medicul neurolog si urmeaza sa ma operez la cot pentru a scapa de acest disconfort.Redau mai jos  explicatia in termeni medicali,in caz ca ,  unii dintre colegi se confrunta cu o astfel de problema sa stie macar care sunt cauzele si remediile

NEUROPATIA ULNARA

Introducere

Cei doi nervi principali care sunt responsabili cu miscarea si sensibilitatea mainii sunt nervul median si nervul ulnar. Radacinile nervoase cervicale coboara impreuna in axila formand plexul brahial, dupa care se impart in fascicule care formeaza nervii, unul dintre acestia fiind nervul ulnar. Nervul ulnar inerveaza muschii antebratului si mainii si asigura sensibilitatea ultimelor doua degete. In drumul sau spre mana, nervul trece prin spatele cotului, fiind asezat intr-un sant osos pe partea mediala a condilului humeral, unde poate fi comprimat din diferite cauze.

Poate fi comprimat fie prin traumatisme minore repetate, fie prin apasare prelungita a zonei (sprijinul pe cot). Ligamentul care il acopera se poate fibroza iar atunci flexia cotului va intinde nervul si va provoca cresterea presiunii asupra lui.

Sindromul compresiunii nervului ulnar la cot cauzeaza amorteli si intepaturi in plama, in degetul inelar si cel mic. Afectiunea mai poarta numele de neuropatie ulnara.

Simptome

Simptomele precoce constau un senzatii de intepatura de-a lungul degetului mic si amorteli discrete in palma si antebrat. Pe masura ce boala progreseaza, pacientul acuza durere si scaderea fortei musculare in ultimele doua degete, care capata o postura caracteristica neuropatiei ulnare.

Diagnostic

Semnele clasice sunt durerile, intepaturile si amorteala in ultimele doua degete ale mainii, senzatii de arsura si o durere care poate iradia catre antebrat. La palparea nervului in santul osos simptomele se pot reproduce si accentua. Scaderea fortei musculare se apreciaza prin semnul Froment, pacientul fiind incapabil sa tina o coala de hartie intre police si degetul mic.

Electromiografia si testele de conducere prin nerv confirma modificarile electrice si nivelul anatomic al acestei suferinte.

Tratament

Tratamentul consevator presupune folosirea unor atele de repaus si reeducarea pozitiei vicioase de munca, cu evitarea sprijinului pe cot si a flexiei repetate a antebratului. Uneori simptomele pot sa cedeze.

Pacientii care nu raspund la tratament conservator sau cei care au deja deficit neurologic beneficiaza de interventie chirurgicala de decompresiune a nervului la nivelul cotului.

Operatia se efectueaza pe fata interna a cotului prin deschiderea tunelului fibros si eliberarea nervului ulnar. Operatia se poate efectua si sub anestezie locala si nu necesita imobilizare postoperatorie, pacientul revenindu-si cu usurinta.

Drumuri Bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.