Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Diferenta dintre fisele medicale


Hattori

Postări Recomandate

  • Members

Salutari respectuoase comunitatii!

Nedumerire: in ce anume consta diferenta dintre fisa medicala tip A (pt categoria B) si cea pt soferi profesionisti ( B,C,E)?

Am asistat astazi la o discutie in contradictoriu pe tema asta, in care unul sustinea ca diferenta consta in test suplimentar de sange (consum de droguri, etc) iar celalalt spunea ca tine de eventuale boli ce pot afecta capacitatea de conducere.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Intre timp m-am lamurit in ce anume consta diferenta (cred...), intr-o FISA DE SIGURANTA A CIRCULATIEI.

Care, din cate am inteles, inlocuieste fisa medicala obisnuita tip A (cea pt categoria B) cu o fisa mai ampla si controale medicale mai riguroase efectuate de o comisie de medici acreditati de Ministerul Transporturilor pt a controla starea de sanatate a soferilor profesionisti si a da avizul acestora. Pozitiv sau negativ, in functie de starea de sanatate  (apt sau inapt).

Aceasta fisa se completeaza cu un AVIZ PSIHOLOGIC, eliberat deasemenea de un practician acreditat de acelasi Minister al Transporturilor.

Pana aici e corect? Pt ca am intampinat o problema medicala/birocratica in acest proces, ontopic conform scopului acestei sectiuni, dupa cum e specificat in "Atentie" scris de catre Admin.

Dupa alergatura de rigoare, am obtinut nu fisa, care a ramas la dosar, ci un AVIZ MEDICAL si AVIZUL PSIHOLOGIC. Ambele parafate si cu apostila!

Am mers cu cele doua la noul sediu al DRPCIV, unde functionarii de la ghiseu mi-au spus ca acele acte nu sunt valabile si ca am nevoie de o fisa tip A pt a-mi preschimba permisul. Desi eu detin categoriile B,C,E.

Si contrar indicatiilor medicului sef al comisiei de examinare, care mi-a spuc ca acelea sunt actele medicale necesare preschimbarii permisului de profesionist. Pe fisa fiind mentionat: PRESCHIMBARE PERMIS.

Acum ma intreb unde s-a strecurat greseala:

1- m-a indus in eroare centrul medical unde am facut fisa si nu trebuia sa completez fisa de siguranta a circulatiei doar pt a-mi preschimba permisul? Cu mentiunea ca este un centru medical de pe lista afisata la sediul DRPCIV.

2- functionarii de la ghiseu habar n-aveau ce anume e necesar acestei preschimbari (permisul meu fiind expirat de doi ani) si confundau fisele? Precizez ca desi cei doi functionari erau tineri - pana in 20 de ani - au intrebat pe seful lor (care n-a aparut) si au sustinut varianta cu fisa tip A.

Sau poate ca s-a mai strecurat o greseala pe care n-am remarcat-o eu si pe care v-as ramane indatorat daca mi-ati indica-o.

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Fisa de siguranta a circulatiei se face la angajare sau periodic daca esti angajat ca sofer deci trebuie sa ai un permis valabil, cei de la centrul medical nu te-au intrebat ptr. ce iti trebuie, nu te-au intrebat de permis?

Ptr. preschimbare permis expirat iti trebuie fisa tip A.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pai, prima oara m-am dus la centrul medical respectiv unde am zis ca vreau sa-mi preschimb permisul si mi-au inmanat o fisa tip A.

Dupa ce am completat-o, la ultima viza - ORL s-a gasit dna doctor care este directorul centrului ca nu-mi poate scrie apt pt BCE, ca fisa aceea e doar pt categoria B...

Eu, care nu mi-am preschimbat permisul de 12 ani (expirase acum 2 ani al meu) am mers pe mana "profesionistilor" si am venit cu adeverinta de la medicul de familie, am trecut prin toate testele, am platit diferenta la fisa de siguranta + 100 lei avizul psihologic, convins fiind de veridicitatea celor spuse de medici.

Ca sa ajung la DRPCIV si aia sa-mi spuna ca m-am agitat degeaba, ca-mi trebuia doar fisa tip A pt preschimbare.

Atunci m-am oprit pe loc si am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta ca sa aflu ce si cum, stiind ca n-avea cum sa fie vina mea situatia asta.

Daca traiam intr-o tara civilizata, asta era un motiv intemeiat pt un proces civil cu daune si etc. Dar cum traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, o sa ma multumesc doar sa le cer diferenta de bani inapoi, ca timpul si deranjul oricum nu le pot recupera.

Astept raspunsul oficial in scris al celor doua institutii ca sa stabilesc urmatoarea mutare.

Si iti multumesc pt raspuns Marius.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.