Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

ATENTIE IN FRANTA


VIRGIL TIMIS

Postări Recomandate

  • Members

Conform legii franceze Décret N°2012-284 du 28 février 2012 de la 1 iulie orice vehicul cu motor trebuie sa aiba in dotare minimum 2 aparate de unica folosinta ( per sofer) tip alcool test .

Test de respiraţie chimică trebuie să fie disponibile imediat, utilizabil în orice moment (deci nu trebuie să fie utilizate), perioada de valabilitate (data expirării nu trebuie să fie depăşită) şi a se conforma cu standardele de testare respiraţie ( NF 702 x 20 produse chimice pentru breathalysers, NF X 20 704 de aparate de testare respiratorii alcool). Marca NF garantează conformitatea cu acest standard.

Acestea vor fii disponibile in orice statie carburanti sau farmacie.

Un set de 3 bucati costa aproximativ 4,99 eur in farmacii.

Amenda va fii de 11 euro la turisme, dar conform completarilor pentru soferii profesionisti ( adica cei cu vehicule transport marfa) amenda este 270 euro si reimprospatarea imediata a stocului ( inca 40 eur), in prima abatere, la a doua abatere se ridica carnetul de sofer. ( motiv- sustragerea de la control).

In plus este un motiv de control amanuntit al starii tehnice a vehicolului ( nu corespunde ITP daca nu le are in dotare).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ar fi bine ca firmele sa se auto sesizeze si sa doteze camioanele in fuctie de legile in vigoare.ca in ziua de azi cam soferi trebuie sa faca tot.noroc ca ne mai anuntam intre noi.ne mai fereste salaru de necazuri.mersi pt anunt. :D :D :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Foarte bine.. de 3 ori BRAVO pt francezi...sper sa urmeze exemplul toate tarile comunitare... sigur ar fi mai putine decese, accidente si suferinta... e pentru binele nostru insa unii nu isi dau seama. Drumuri bune si cat mai sigure tuturor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salutare,am vazut un reportaj pe you tube,unul facea un test drive la ultimul Volvo FH 16,si avea alcool test instalat de fabrica,inainte de a porni motorul trebuia sa faci testul,daca era pozitiv nu pornea motorul,,,,,,,iar eu ma tot radeam de ei, ca poti sa il trisezi ,imi pare rau k nu mai gasesc filmuletul sa il pun aici

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegilor eu v-am informat asupra faptului ca in franta a avut modificari de lege care ne intereseaza pe totii,,,,,,,nu ma asteptam la comentarii........sa va spun ca am condus in anul 2001 tractor in germania FENDT 726  care avea senzor de asa ceva,avea clima,calculator  de bord,radar terestru,,,,,,,,,,,eu am incercat sa va aduc la cunostinta anumite modificari pe care normal ar trebui sa fiti anuntati  de sefi vostri...........rog  MODERATORI ACESTUI FORUM SA STEARGA TOATE COMENTARIILE CARE NU AJUTA CU NIMIC ACEST LUCRU UTIL sau daca se considera un lucru care nu este util sa il stearga........mersi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc colegii, trebuie sa ne asiguram, ca la noi in tara sunt mai ieftine si la urma urmei mai bine cumpar din tara mea, decat din tara altuia, asa ii ajut pe romanii mei. Multam fain inca o data si drumuri bune sa aveti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc colegii, trebuie sa ne asiguram, ca la noi in tara sunt mai ieftine si la urma urmei mai bine cumpar din tara mea, decat din tara altuia, asa ii ajut pe romanii mei. Multam fain inca o data si drumuri bune sa aveti!

colegu uite aici doar ca la 30 de ron nu stiu cat de precis este :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

        O masura aberanta ! Nu prin faptul ca se doreste stoparea consumului de alcool si droguri la volan , ci prin faptul ca masura nu va reusi sa stopeze consumul de alcool sau droguri .  A-mi pun intrebarea retorica , daca nu cumva exista un ,,cineva" in spatele acestei aberatii . Un concern ceva .  Multi vor face testul si apoi ......vor ,,gusta" ceva ,  caci cei ce au pornirea , nu se vor abtine .  Nu vad care ar fi rezultatul , in afara aspectului comercial .  Parerea mea !

        Daca voiau cu adevarat stoparea consumului de alcool si droguri faceau filtre masive si mareau amenzile pana la sume exorbitante . Iarasi o parere de a mea . (Pe criteriul : frica pazeste pepenii)

        Daca  nu ar fi o masura obligatorie ,puierila ce se vrea  justitiara,( ce inteleg ca scoate ( una peste alta ) cca. 150 euro/ luna de sofer ( calcul simplu 5 euro x 30 zile ) si raportezi la nr.ul de soferi ).....de unde rezulta o suma destul de frumusica , ce o incaseaza cineva ce produce acele teste , as avea tendinta sa nu mai cred ca doar in Romania sunt legiuitori ,,plecati la garla" ce vor sa-si justifice activitatea, ba dimpotriva !

        Ciudata e politichia ! Acei ce fura , striga ,,hotii" ; acei ce vand droguri ,le fabrica ; acei ce interzic alcoolul ,al comercializeaza ........iar ,,turma " trebuie nu numai sa-i asculte , ci de multe ori sa-i si aplaude , plecand capul in fata ,,mintilor luminate", ce hotaresc pentru marea prostime !

      Nu sunt avocatul diavolului , insa citandu-l pe Descartes :  Dubito, ergo cogito, ergo sum, asa inteleg eu! O tampenie ce se vrea tsunami , ce va avea... nici un efect !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

INTREBARE ; De ce trebuie o persoana (sofer profi sau nu)trebuie sa-si plateasca instrumentele cu care trebuie sa fie dotata o AUTORITATE (in acest caz Politia franceza)??Autoritate care este deja platita din taxe!  Poate MARIO BANDIT sa raspunda ?  Nu promovez nerespectarea legilor da' nici nu pot spune DA tuturor 'ideilor'ce le vin in cap 'militienilor din lumea intreaga' si eu sa platesc din buzunar si sa si fiu multumit! la noi in firma soferii au pus aceasta problema si firma plateste kit-urile alcooltest ptr fiecare scazind pretzul  acestoradin taxe.  sant curios cate firme o sa plateasca costul alcooltestelor si cate o sa fortzeze soferii sa o faca ca si cand ar fi ceva normal.ganditi putin cati bani incaseaza diferite firme ptr faptul ca trebuie sa aveti TACHOCARD ???era suficient ca aparatul tacho sa citeasca permisul de conducere, simplu nu?? OLDTRUCKER  un coleg care gandeste !si pentru asta ...RESPECT SI DRUMURI BUNE !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

INTREBARE ; De ce trebuie o persoana (sofer profi sau nu)trebuie sa-si plateasca instrumentele cu care trebuie sa fie dotata o AUTORITATE (in acest caz Politia franceza)??Autoritate care este deja platita din taxe!  Poate MARIO BANDIT sa raspunda ?

!

Cu placere !!  In acest caz e evident ca e o masura de a promova un produs si de a aduce bani la buget  , pe o parte prin comercializarea acestora , si prin neplata statului si sutinerea din buget pe dealta parte !!  Politia o sa aibe in continuare in dotare fiole si aparate alcool test , dar o sa fie folosite in primul rand cele pe care le detii tu . Mai sus ma refeream la altceva , la o dotare a camionelor cu un aparat  alcool test , din fabrica , pe parcurs , sau la cererea firmelor , tocmai pentru siguranta celor din jur , a marfii si a ta ca si sofer ,  scoaterea din ecuatie a  acestei ,, necunoscute ,, , incet incet eliminand toti factorii rau influentabili . un alt factor este oboseala si ,, impingerea ,, de la spate a soferilor , prescum stii se doreste conectarea tahografului  la o retea on line de control , sisteme inteligente de control cum le-a numit UE , pe langa determinarea miscarii camionului din diverse puncte , tocmai pentru un control mai eficient ,  si cu costuri mai reduse ( personal - logistica ) . Cardul tahograf e platit de sofer , pentru ca e detinatorul acestuia , si pe parcurul valabilitatii il poti folosii in cadrul mai multor firme. Daca o firma ar cere un asfel de card pe numele societatii si al soferului , in cazul schimbarii postului de munca ar aparea probleme  , tocmai din cauza timpului de eliberare  cu numele noului sofer  pe firma respectiva  . Timp pierdut . In final , tot UE in un viitor apropiat doreste ca un singur document / card sa detina informatiile referitoare la permisul de conducere ( cu tot ce tine de el )  , informatii referitoare la atestul de transport marfa / pasageri , si cardul tahografului digital  si poate ceva mentiuni , observatii ale autoritatilor gen cazier ... etc

Raman la parerea mea in ceea ce priveste aparatul si utilitatea lui , tocmai pentru a stopa abuzurile , si cu parere de rau , va zic ca la cozile la care asist la diverse descarcari sunt persoane care la prima ora deabia se tin pe picioare si miros foarte tare a alcool  si cu groaza ma gandesc  ,ca si  participanti la trafic sunt si membrii familiei mele !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

din ce ne-a impartasit colegul virgil , eu am inteles ca in fiecare autovehicul , pe langa  trusa de prim ajutor , stingator , vesta.... tre sa ai si 2 aparate de unica folosinta tip alcool test ,pe care in caz de control sa ti se spuna sa le folosesti! eu asta am inteles nicidecum  ca trebuie la inceputul    fiecarei zi de munca  sa faci  acest test sau ca aceasta masura va diminua nr de accidente din cauza consumului de alcool !mie mi se pare pur  economica aceasta lege pe care va trebui sa o respectam !multumim virgil pt info !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.