Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cum as putea sa invat engleza mai bine?


Alex0

Postări Recomandate

  • Members

salutare... as dori sa invat limba engleza sa pot sa tin un dialog cu cineva fara a ma  bloca, a ma gandi la cuvinte etc. La traduceri scrise ma descurc destul de bine, problema mea e sa pot vorbi fara a ma gandi la cuvinte sau cum sa formulez propozitia,

Daca stiti vreo metoda sau cum sa fac,  puteti sa scrie'ti  cum? Va multumesc mult

DRUMURI BUNE LA TOTI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

De gandit tot o sa te mai gandesti la cuvinte fiindca nefiind limba materna nu ai cum sa zici direct cuvintele fara sa le traduci din romana in engleza. Parerea mea e ca trebuie sa ai un interlocutor cu care sa comunici zilnic in engleza si ai sa fii uimit de progresele care le faci. Eu de exemplu am fost in olanda si am stat mai mult timp la inceput eram chiar mirat de cat de greu vorbeam engleza eu crezand ca eram destul de bun insa dupa o luna de vorbit engleza mi-am intrat in mana.

Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

In primul rind pentru a putea discuta in engleza trebuie sa inveti prima data,exista dictionare,cd,etc.Dupa ce inveti din cuvinte ,expresii,pentru a intelege sensul lor ,poti incepe o discutie cu o alta persoana apropiata sau de ce nu,poti purta o discutie imaginara cu tine insuti,puneti intrebari si apoi raspunde.Personal eu am invatat din filme dar acum au evoluat lucrurile si e mai usor,conteaza si emotivitatea ta,nu te speria de persoana cu care discuti,de regula englezii sunt binevoitori,indiferent de pozitia pe care o au intr-o firma,nu te maninca daca gresesti o propozitie,bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Poi nu inteleg,la scris te descurci si la vorbit nu? Incearca sa vorbesti in fiecare zi engleza cu cineva(sau cu tine insuti cum spunea un coleg mai sus). Iti faci cateva fraze si le tot reciti,sau mai usor daca spui ca te descurci bine cu scrisul ma gandesc ca nici cititul nu este o pb. Citeste cu voce tare,sa te auzi,diferite texte. Dupa un timp o sa vorbesti engleza curent fara traditionalul 'aaaaaaaaaa' inainte de fiecare cuvant :) Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

dar de receptionat o receptionezi de la cel care iti raspunde sau iti vorbeste? ca iar e o problema,degeaba scri si incerci sa vorbesti daca nu si intelegi...ca sunt unii cu care am patit lucru asta. Engleza o inveti vorbind, ascultand muzica in lb. engleza, filme fara traducere in romana, si cred ca vei prinde firul. Eu am am invatat engleza din clasa 9-a, prima data si dabi dupa ce am terminat scoala stiam la nivel mediu sa vorbesc si sa scriu, dar acum nu mai am treaba, vorbesc, scriu, citesc, inteleg foarte bine. Succes.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

merci...am sa incerc si metoda asta de a vorbi singur, m-am gandit sa imi cumpar si o carte in engleza:stiti vre'o  una destul de usoara de inteles si sa nu fie science fiction, sa fie o poveste reala nu cu monstri vampiri etc. Multmesc tuturor

...drumuri bune....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • Members

as vrea sa ti dau o sugestie.........parerea mea este sa ti ei un MANUAL sau chiar mai multe ca sa vezi si deosebirile dintre ele apoi cauti cel mai mare si mai complet dictionar si in primul rind te apuci sa inveti alfabetul....mai ales pronuntia cu voce tare...cum se tine limba  ....etc ...daca te ar corecta cineva ar fi bine ........dupa care ....daca ai rabdare sa invetzi repede si bine trebuie ti iei un caiet si sa scrii pina nu mai poti ....si tre sa faci multe multe exercitii de scriere si de vorbire cu gals tare sa te auzi tu .....tre sa inveti apoi conjugarea verbelor .....si sa incerci sa le folosesti ....nu cum fac majoritatea romanilor care vorbesc  numai la indicativ prezent......pt ca ei nu cunosc conjugarea verbelor in lb. romana.....dupa ce te ai saturat .....cam un an cred.....incepi sa ai pretentii si te vei ocupa de concordantza timpilor in interiorul frazei....pt ca asta ar putea face diferentza....incazul unui interviu..intre tine si colegul de linga tine care nu a deschis nici o carte ....BAFTA....(dictzionarul meu ...nu  de engleza..are2160 de pgini...si citeodata se intimpla sa nu gasesc cite un cuvint)....SUCCES

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Busuu.com, poti face exercitii si altii sa le corecteze, pe Busuu mai multe limbi pot fi invatate. Mie imi place Engvid.com, am inceput de putin timp, ambele siteuri presupun ca ai cat de cat idee de ceva de baza.

Ascultatul la radio, vizionarea de filme in engleza ajuta si ele. Iar ca sa fii coerent intr-o limba ajuta sa gandesti in ea. Gandind practici zilnic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Members

Salut!

Cel mai bine ar fi sa faci un curs de limba engleza, dar daca asta nu se poate ti-as sugera sa te uiti la cate mai multe filme in engleza (cu subtitrare romana, daca te ajuta sa intelegi mai mult, fara daca vrei sa prinzi mai repede) si sa asculti muzica pe engleza. Poate pentru unii pare logic sa zici asta, da se invata destul destul me mult pe calea asta. Depinde acuma si care e nivelu tau actual, trebuie sa stii macar cate ceva chestii de baza sa poti sa faci asta.

In rest cred ca ar fi bine sa gasesti pe cineva cu care sa exersezi asta. Nu stiu unde lucrezi, da daca esti toata ziua in trafic, poate undeva unde nu-i asa aglomerat si nu trebuie sa te concentrezi foarte tare pe condus, ai putea sa iti faci rost de niste Cd-uri de limba engleza si sa le asculti in timp ce conduci.

Good luck!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.