Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ad Blue in Romania? Se Foloseste...?


mihaitza

Postări Recomandate

  • Members

Eu unul  nu am gasit la nici o statie de benzina in Romania sa aiba pompa speciala pentru Ad Blue.Se gasesc numai in bidoane de 5L.Ma intreb oare daca baietii amendeaza pe careva in Romania,vreun transportator,vreun sofer etc,cei cu raba si saviemu  nu mai spun.....

Ce este AdBlue?

AdBlue® este o solutie de uree (32,5%) si apa de inalta puritate, a carei calitate este definita prin norma DIN 70070 a VDA si prin norma ISO 22241-1/22241-2.

La ce foloseste AdBlue?

AdBlue® este un produs netoxic si nepericulos, strict necesar functionarii vehiculelor utilitare diesel EURO 4 si EURO 5 (prevazute cu rezervor special pentru AdBlue®). Norma EURO 4 este obligatorie de la 1octombrie 2006, iar Norma EURO 5, de la 1 octombrie 2008, ambele reglementand emisiine de substantele nocive din gazele de esapament ale vehiculelor utilitare ce functioneaza cu motoare DIESEL.

Tehnologia SCR utilizeaza substanta AdBlue® care este injectat în gazele de evacuare, înainte ca acestea sa treaca printr-un catalizator SCR. În catalizator, oxizii de azot sunt transformati în azot si vapori de apa inofensivi - substante care se afla deja în mod natural în mediul înconjurator

Prin tehnologia SCR (SELECTIVE CATALYTIC REDUCTION), substanta AdBlue® intervine in reducerea, pana la neutralizare, a emisiilor nocive ale gazelor de esapament si in reducerea emisiei de pulberi fine (particule de funingine) in atmosfera, contribuind astfel la reducerea poluarii si pastrarea unui mediu inconjurator curat.

Sistemul de reducere catalitica selectiva (SCR) este o alternativa buna pentru respectarea normelor antipoluare Euro 4. SCR este o tehnologie fiabila, care nu afecteaza performantele motorului. De asemenea, tehnologia SCR reprezinta cea mai eficienta solutie în materie de economie de combustibil dintre tehnologiile disponibile, în vedere respectarii normelor antipoluare Euro 4 si Euro 5.

Care este consumul de AdBlue?

Rezervorul pentru AdBlue® este diferit de rezervorul pentru motorina. Consumul de AdBlue® echivaleaza cu cca 5% din consumul de motorina. Deci AdBlue® nu trebuie alimentat de fiecare data cand se alimenteaza cu motorina. De exemplu, un rezervor de 50-60 litri AdBlue® este suficient pentru parcurgerea unei distante de cca 2.000 km.

În cazul standardului Euro 4, consumul curent de aditiv corespunde unui procent de 3-4% din cantitatea de combustibil, iar în cazul standardului Euro 5, procentul este în jur de 5-7%

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

adblue se foloseste doar la masinile echipate cu motor norma de poluare euro5 deci daca tu imi areti mie o raba,saviem sau orice alta masina romaneasca cu motorizare euro5 atunci sigur trebuie sa aiba si rezervor pt adblue,cat despre controale in afara de germania nu am vazut pe altundeva sa iti puna sonda de verificare pe esapament dar asta nu inseamna ca nu se fac controale eu unul nu am intalnit altundeva decat in germania,cat despre pompe speciale adblue,este una la omv oradea pe centura nu in oras,mai este si in nadlac,la pompa as24 de pe centura bucuresti si mai sunt si altele probabil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Eu unul  nu am gasit la nici o statie de benzina in Romania sa aiba pompa speciala pentru Ad Blue.Se gasesc numai in bidoane de 5L.Ma intreb oare daca baietii amendeaza pe careva in Romania,vreun transportator,vreun sofer etc,cei cu raba si saviemu  nu mai spun.....

...

Nu sunt sigur dar nu sunt asemenea statii la unele  benzinarii de pe autostrada Bucuresti - Constanta ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.