Jump to content

Vamesii unguri din Vama Bors


Recommended Posts

 • Members

cum vi se pare voua controlul pe intrare in tara pe la vama bors? Mie mi se intampla totdeauna sa aud din gura ungurului :" Suvenir la mine este??" Ma dispera cand aud asta. parca ar merge el cu mine in cursa sa munceasca la cot cu mine ca sa ii dau lui suvenir. Asta da dovada de nesimtire totala. Oricum de la mine nu primesc nimic. Multi sunt care se bat cu pumnul in piept ca ei nu dau nimic la unguri. Un exemplu este la mine in firma. Am venit din Germania pana in tara in echipaj si pe drum colegul meu mi-a torocanit ca el nu da nimic etc. Cand ajungem in vama (el era la volan) cand ii zice ungurul de suvenir se pierde se uita pe pat si incepe a-mi zice :"Lui asta ce-i dam?" Eu:"Normal ca nu dam nimic, tu ai zis asta tot drumul!!!" Voi cum treceti vama Bors? Tot prin suvenirurui?

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...
 • Members

Eu 90 % intru si ies pe la vama Bors...apropouri din partea lor(vamesilor unguri) sunt mereu, mai ales la intrarea in tara. Nu le-am dat nimic, niciodata....le vb frumos, le zambesc si le urez multa ,,sanatate'' in gand. Mentionez ca la intoarcere vin cu duba sigilata, cu acte in regula. Ce ma dispera pe mine e altceva...la iesire ma intreaba mereu de contractul de munca, pe langa celelalte. Am o copie si dupa contract. Nu mi se pare normal sa ma intrebe vamesul de contract de munca. Ar putea, eventual aia de la politia lor dar vamesul are alte atributii. Numai cand ajung in vama si al aud....contract legal este? , imi vine sa-i sparg fata. Le dau toate actele gramada, se uita ca curca in lemne, doar le rasfoiesc si ma lasa in pace. Odata m-a scos politia (prin martie anul asta), noaptea pe la 2 de pe autostrada...control. Au controlat vizual starea masinii si remorcii si au gasit....un cauciuc de la vagon nu avea adincimea corespunzatoare(a masurat cu aparatul). Problem, mare problem....m-a intrebat daca face ,,papir''--a dat de inteles. I-am zis papir. Scapam cu 10 e cel mult, dar dadeam de la mine si patronu nu ma credea. Asa a facut papir cu amenda (in forinti) de 30 e. Am dat-o la decontat la firma cand m-am intors in tara. Sa auzim numai de bine si LA MULTI ANI!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • Members

din nefericire, dupa intrarea noastra in comunitatea europeana, veniturile celor din vama(si romani si unguri) au scazut dramatic. de aceea au fost nevoiti sa caute variante alternative de reintregire a "salariilor". si la capitolul acesta, conlucrarea dintre autoritatile romane si cele maghiare functioneaza perfect. in urma cam cu 2 ani de zile, cand inca nu faceam comunitate, treceam si eu saptamanl prin bors. si intotdeauna imi venea sa strang de gat un anume schim de politai de frontiera(unul de al nostru si unul de al lor). era singurul schimb care in care vamesul ungur voia sa vada delegatia si foaia de parcurs. partea cea mai draguta era ca nu stia sa pronunte exact in romana, dar intotdeauna il vedeam pe roman cum ii explica ungurului ce sa ceara, asta exact inainte de a ajunge in fata lor. si intotdeauna romanul facea mutra aia de nevinovat, de genul "eu nu am nici o vina, ungurul face figuri" ! si dupa vreo doua drumuri in care m-am intalnit cu ei si de fiecare data ii explicam romanului, nu ungurului, ca nu are el treaba cu delegatia si cu foaia de parcurs nu am mai avut treaba cu ei. si ei procedeaza exact ca si ospatarii. daca pica ceva, bine! daca nu, ghinionul lor. adevarul e tot noi i-am invatat cu "traditia"

Link to comment
Share on other sites

 • Members

Salutare colegilor . Nu are rost sa ne tocmim aici cu suvenirul faza este ca omul incearca sa obtina acel suvenir daca tine tine daca nu iti vezi de drum omul incearca dar cum zicea un coleg mai sus daca esti ok il trimiti la shop . Problema cu traditia sta nasol in bulgaria sa spuna colegii care circula prin bulgaria cum sta treaba fata de unguri . Drumuri bune .

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • Moderators

Ia o copie a regulamentului 561/2006 la tine. E preferabil sa fie tiparit pe carton lucios (e mai greu) si da-i-l sa-l  citeasca  vecinu'.

Daca tu ai respectat ce scrie in acel regulament ii va fi greu sa-l inghita desi e lucios.

Tot de la noi a aparut si fenomenul vama vest. Am platit sau nu taxa de trecere (suvenir) am pus-o la decont cel putin dublu.

Credeti ca peretii nu au urechi ?

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 11 months later...
 • Members

asta cu cafeaua m-a intrebat si pe mine.veneam din germania.mai aveam cca 10 km pana la granita.iese un gabor ungur dupa un podulet ma opreste,permis buletin ok si ma intreaba daca i-am adus si lui o cafea sau un whiski.nimic,salut si se uita lung ca un milog la mine

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.