Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Rusoaica depe 22?


SabinTga2

Postări Recomandate

  • Members

Rusoaica'i dispecer la firma de taxiuri  ;)... am mai intrebat colegi de moldova ... pt. ca ei cunosc limba rusa ... si eu am auzit o peste tot in tara  ...in Republica Moldova ...zici  ca i langa tine  ...asa de bine se aude ....plus ca i auzi si pe taximetristi ..uneori ...chiar sapt. trecuta am avut o cursa pe MD ...ma zapacit de cap "rusoaica" :D

;D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

efect de propagare la drq, doar transmite in FM nu in  AM, in AM e posibil sa auzi pe cineva de la cateva sute de km sau mii de km, dar in FM la 4-5W maxim cat e legal, cu o antena buna, maxim 30-40km, ca sa bata distanta asa mare iti trebuie final de sute de wati plus o antena pe masura, ceea ce presupune la noi autorizatie+taxe, si nu e usor de obtinut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

imi povestea un coleg ca vorbestii din muntii ural si are o statie fixa de 1000 de wati. E rusoaica si are si service de statii taxi si normale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

exact ca si sluba de la ora 12 si parca la 17 care se aude in toata romania.

  Slujba asta am auzit o si eu de cateva ori ...eram undeva in jud.Galati ... cred ca sunt pocaiti ...cred  :-X ...in ultima vreme nu i am mai auzit

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

E posibil sa vorbesti chiar si cu statie de 4 W la mii de km departare. Totul depinde de cunostintele in ale radiotelecomunicatiilor. Sunt taximetrist te 7 ani, am avut tot felul de statii. Pe tiruri vorbim pe 27 MHz (lungimea de unda), la taxi aproximativ 154 MHz (depinde de firma).

In Romania puterea de emisie a oricarei statie de emisie este reglementata de lege la maxim 10 W. Asta din cauza ca poate interfera cu o sumedenie de alte domenii. Pentru puterea exemplului: aeropoarte (nu vrei sa fii auzit de catre un pilot care se pregateste de aterizare, si care vrea sa auda emisia turnului de control, cum ca are liber pe pista x, si nu altceva ;) ), canalul ambulantelor, politiei s.a.m.d.

Cu toate aceste limitari, daca ai un ansamblu statie-antena pus foarte bine la punct, te poti auzi la o departare considerabila, mai ales de pe un varf de deal. Recunosc, au fost vremuri, cand foloseam un amplificator de semnal intre statie si antena de nu mai putin de 200W. Asta era "modul de lucru" la dispeceratul nostru. Eram auziti pe frecventa 154 MHz la 100 km distanta fara probleme (emiteam in Cluj, si un coleg radioamator ma receptiona in Tg Mures).

Sper catusi de putin ca am fost de ajutor,

Drumuri bune, spor la km fara evenimente!

Cu stima, Tobias Levente.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

da ctva colegi au nimerit e un dispecerat de taxi din rusia moscova si emite de pe o statie r 108 cu releu care se probaga in toata europa dar numai pe timpu veri, iarna cind temperatura scade de plus 8 grade nu se mai probaga deci asta e probagarea radio

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.