Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

restrictii circulatie 2012


oldtrucker

Postări Recomandate

  • Members

Interdicţie:

Autovehicule şi combinaţiile de vehicule cu greutatea totală maxim autorizată peste 7,5t

Teritoriu:

Întreg teritoriul ţării

Perioada:

Duminica:

- în lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, octombrie, noiembrie şi decembrie între orele 8.00 şi 22.00 şi

-  în lunile iunie, iulie august şi septembrie între orele 07.00 şi 24.00.

  Zile de sărbătoare şi zile cu trafic intens    (interdictie de circulatie între orele)

6 ianuarie

08.00 – 22.00

14,15,17, 25 aprilie

08.00 – 22.00

29 aprilie

              16.00 – 22.00

1 mai

08.00 – 22.00

2 iunie

07.00 – 24.00

24 iunie

16.00 – 24.00

1,8,15,22 iulie

07.00 – 24.00

28 iulie

16.00 – 24.00

29 iulie

07.00 – 24.00

5,12,15,19,26 august

07.00 – 24.00

2 septembrie

07.00 – 24.00

28 octombrie

16.00 – 22.00

1 noiembrie

08.00 – 22.00

7 decembrie

16.00 – 22.00

8 decembrie

08.00 – 22.00

23,25,26 decembrie

08.00 – 22.00

30 decembrie

16.00 – 22.00

Dacă capul tractor dintr-un ansamblu de vehicule circulă fără semiremorcă, limitarea masei indicate mai sus se aplică numai capului tractor, iar dacă capul tractor nu este destinat încărcării, tara acestuia va fi luată în considerare.

Pentru vehiculele care provin din străinătate sau din Sardinia şi care posedă documente ce atestă originea transportului, ora iniţială a intervalului de interdicţie va fi decalată cu 4 ore. În cazul în care un vehicul care vine din străinătate are la bord un singur şofer a cărui perioadă de odihnă zilnică, aşa cum este prevăzută prin  directiva CEE 3280/85, coincide cu această perioadă de 4 ore, perioada de interdicţie va începe la sfârşitul perioadei de odihnă.

Pentru vehiculele care pleacă în afara ţării, care au documente ce atestă destinaţia transportului, perioada de la finele interdicţiei este anticipată cu 2 ore. Pentru vehiculele cu destinaţia Sardinia, care au documentele ce atestă destinaţia transportului, sfârşitul interdicţiei este anticipat cu 4 ore.

Finalul interdicţiei este anticipat de asemenea cu 4 ore pentru vehiculele care au ca destinaţie interporturile naţionale (Bologna, Padova, Verona Quadrante Europe, Turin, Orbassano, Rivalta Scrivia, Trento, Novare şi Parma-Fontevivo) sau terminalele intermodale (Busto Arsizio, Milan -Rogoredo şi Milan - smistamento) şi care transportă mărfuri destinate altor ţări. Această regulă se aplică de asemenea vehiculelor care transportă unităţi de încărcare goale (containere, cutii mobile, semiremorci) destinate exportului şi care trec prin aceste interporturi sau terminale intermodale, ca şi vehiculelor care vor fi urcate pe tren. Vehiculele în cauză trebuie să aibă documentaţia corespunzătoare (ordin de expediţie) care să ateste destinaţia mărfurilor.

Pentru vehiculele care circulă în Sardinia care au documentaţia ce atestă originea transportului şi care vin dintr-o altă regiune a teritoriului naţional, începutul perioadei de interdicţie este întârziat cu 4 ore. Cu scopul de a încuraja utilizarea transportului intermodal, această derogare se aplică vehiculelor care circulă în Sicilia şi care au sosit pe ferry călătorind dintr-o altă regiune a teritoriului naţional, cu excepţia celor sosite din Calabria, cu condiţia să aibă documentaţia necesară care să dovedească originea transportului.

Interdicţiile de circulaţie nu se aplică vehiculelor care circulă în Sardinia şi se îndreaptă strict către unul din porturi pentru a se îmbarca pe ferry şi având ca destinaţie o altă regiune a teritoriului naţional, cu condiţia să deţină documentele care atestă destinaţia transportului, o rezervare sau un bilet pentru ferry. Această derogare se aplică vehiculelor care circulă în Sicilia şi care se îndreaptă pe ferry spre o altă regiune a teritoriului naţional, cu excepţia Calabriei.

Cu scopul de a ţine cont de dificultăţile de circulaţie generate de lucrările de modernizare a autostrăzii Salerno - Reggio Calabria precum şi cele legate de serviciile ferry spre şi dinspre Calabria, şi cu excepţia cazurilor menţionate în cele două paragrafe precedente, debutul şi finele perioadei de interdicţie sunt respectiv întârziate sau anticipate cu 2 ore pentru vehiculele care provin sau care se duc spre Sicilia, cu condiţia să aibă documentaţia care să ateste originea sau destinaţia transportului.

În scopul aplicării măsurilor indicate mai sus, vehiculele care provin sau au ca destinaţie Republica San Marino sau Statul Vatican sunt asimilate vehiculelor care provin sau care au ca destinaţie interiorul teritoriului naţional.

Excepţii:

- autovehiculele care transportă carburant şi combustibil destinat distribuţiei şi consumului;

- autovehiculele care transportă animale de curse pentru concursuri autorizate a avea loc într-o perioadă de 48 de ore după transport sau care au avut loc într-o perioadă de 48 ore înaintea transportului;

- autovehiculele care transportă exclusiv produse de uz medical;

- autovehiculele care transportă exclusiv lapte (cu excepţia celui conservat pe termen lung). Aceste autovehiculele trebuie să fie echipate cu panouri verzi având dimensiunile 50cm/40cm, inscripţionate cu litera “d” mică, de culoare neagră şi înălţime 20cm. Panourile trebuie fixate vizibil pe părţile laterale şi pe partea din spate a autovehiculului.

- autovehiculele care transportă mărfuri alimentare perisabile sub regim ATP;

- autovehiculele care transportă mărfuri perisabile cum sunt fructele şi legumele proaspete, carnea şi produsele de peşte proaspete, flori tăiate, lactate proaspete, precum şi animale vii destinate abatoarelor sau cele ce vin din străinătate. Autovehiculele trebuie să fie echipate cu panouri verzi având dimensiunile 50cm/40cm, inscripţionate cu litera “d” mică, de culoare neagră şi înălţime 20cm. Panourile trebuie fixate vizibil pe părţile laterale şi pe partea din spate a autovehiculului.

De asemenea, fac parte dintre excepţii cu condiţia de a avea o autorizaţie prefectorială:

- autovehiculele care transportă produse care datorită naturii lor sau a factorilor climatici sau sezonieri sunt susceptibile a se deteriora repede şi trebuie transportate rapid de la locul de fabricaţie la locul de depozitare sau de vânzare;

- autovehiculele care transportă mărfuri ce se deteriorează datorită condiţiilor climatice sau sezoniere şi care trebuie transportate rapid la locul de depozitare sau vânzare sau autovehiculele care transportă furaje;

- autovehiculele care transportă mărfuri în caz de necesitate absolută sau urgenţă.

Autovehiculele din aceste 2 categorii trebuie să fie echipate cu panouri verzi având dimensiunile 50cm/40cm, inscripţionate cu litera “a” mică, de culoare neagră şi înălţime 20cm. Panourile trebuie fixate vizibil pe părţile laterale şi pe partea din spate a autovehiculului.

Derogari

Cererile de derogare trebuie să fie depuse în timp la Prefectura provinciei de plecare (cu cel puţin 10 zile înainte). Aceasta, după verificarea validităţii şi urgenţei motivelor invocate, ţinând cont de condiţiile de circulaţie locale şi generale, poate emite o autorizaţie care va arăta: durata valabilităţii inferioară termenului de 6 luni; numărul de înmatriculare al vehiculului; punctele de plecare şi sosire; traseul ales şi produsul transportat.

Pentru transporturile venind din străinătate, cererile de derogare trebuie adresate de către comanditarul sau de către destinatarul mărfii la Prefectura Provinciei în care este situat punctul de intrare în Italia. Prefecţii trebuie să ia în considerare,  în mod special, în afara motivelor de urgenţă, distanţa până la destinaţia finală, tipul de cursă şi localizarea serviciilor referitoare la frontieră. Prin analogie, în cazul vehiculelor care vin dinspre sau se duc spre Sicilia, prefecţii vor trebui să ţină cont de dificultăţile legate de situaţia geografică specifică a Siciliei şi, mai ales, de timpul necesar traversării cu feribotul.

În perioadele în care funcţionează interdicţiile de circulaţie, prefecturile pe al căror teritoriu sunt situate punctele de frontieră pot autoriza, ca măsură permanentă, vehiculele care vin din străinătate să se deplaseze până la parcările (autoporturile) situate în apropierea frontierelor.

Interdicţie:

Autovehicule ce transportă mărfuri periculoase din clasa 1 indiferent de masă

Teritoriu:

Întreg teritoriul ţării

Perioada:

În afara datelor sus-menţionate în perioada 1 iunie – 22 septembrie de vineri, ora 18.00 până duminică ora 24.00.

Excepţii.

Pot fi acordate derogări numai în cazuri de necesitate absolută sau de urgenţă, în cazul lucrărilor de importanţă naţională care fac indispensabilă munca cu foc continuu chiar în zilele de sărbătoare. Aceste autorizaţii vor fi limitate la arterele rutiere cu trafic redus şi la comunele adiacente locurilor de lucru în cauză. Nu se vor elibera autorizaţii în zilele cu trafic turistic maxim, în regiunile respective.   

Informaţii suplimentare se pot obtine de la:

CONFTRASPORTO  Via Bacchiglione 16; I-20139 MILANO

Tel: (+39 02) 539 35 39; fax: (+39 02) 539 73 81

Sursă: CONFTRANSPORTO, decembrie 2005

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Buna ziua, nu vreau sa ma bag in seama, dar eu am gasit informatii utile in aceste 2 site-uri: http://www.euload.com/info.php?catID=15..#471 si http://www.cnadnr.ro/comunicate-de-presa.php . Sper ca acest mesaj sa fie vazut de colegi si sa evite oprirea de catre organe asa cum am patit eu si am vazut destule alte camioane oprite la Statia de taxare de la A2.

Drumuri bune si sa ne intoarcem acasa sanatosi.

Mihai

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.