Comunitatea soferilor profesionisti Jump to content

Ce recomandati!


hermanrazvan

Recommended Posts

  • Members

Ce motocicleta ati recomanda unui copil de 14 ani,la nepotul meu vreau sa i fac cadou una,maxim 125cc.

                                                                                     

                                                                                                                          Va multumesc,anticipat!!!

                                                                                                                     

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Cumpara-i bicicleta! La 14 ani nu are nevoie de motocicleta,ca si cum i-ai grabi moartea! 14 ani + motocicleta+ necunoasterea regulilor de circulatie= moarte curata pe drumurile din tara noastra si nu numai. Si in plus pentru o motocicleta de peste 50 cc are nevoie de permis de conducere . Stiu ca un motor de 125 nu e mare,dar daca un scuter te poate omora sigur te poate si ala! Este decizia ta ,dar eu spun ca ar fi bine sa mai astepti pana o sa aiba varsta potrivita pentru a conduce o motocilceta pe drumurile publice.este decizia ta.

Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice) spune clar:

Art. 54. - (1) Permisul de conducere se obtine pe aza de examen.

(2) Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se sustine la politia specializata din Inspectoratul General al Politiei Române si structurile sale teritoriale.

Art. 55. - (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:

a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;

B) sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, Tr, C si CE, precum si pentru subcategoriile C1 si C1E;

Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu o putere care depaseste 25 kW sau un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg ori o motocicleta cu atas cu un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg, numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

        Pentru varsta lui , ar merge un scuter . In nici un caz ceva mai mare de 50 cmc si o viteza de maxim 40-50 km/ora!  125 deja se incadreaza la clasa motociclete si de regula sunt ..motoare" dintre cele mai periculoase , datorita faptului ca sunt foarte ,,nervoase" , usoare si dezechilibrate in ceace priveste puterea /Kg si centrul de greutate care este destul de inalt si cu o aderenta precara. Un 125 poate ajunge la performante de viteza pana si la 250km/ora , la cele preparate si ....la o masa de o suta si ceva de Kg , ceace face a fi foarte greu de controlat .  Apoi tineretea ai va da ghes sa o ,,muste " cat mai tare , sa o salte pe o roate  si alte ,,nazdravanii" de genul , lucruri foarte periculoase !  Nu recomand un motor la varsta lui , iar cadoul acesta poate fi fatal, ceace a-ti va aduce regrete amarnice.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.