Members hermanrazvan Posted June 10, 2012 Members Share Posted June 10, 2012 Ce motocicleta ati recomanda unui copil de 14 ani,la nepotul meu vreau sa i fac cadou una,maxim 125cc. Va multumesc,anticipat!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members MariusTm32 Posted June 10, 2012 Members Share Posted June 10, 2012 un enduro pentru inceput , Aprilia , Gilera sunt ideale . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members hermanrazvan Posted June 10, 2012 Author Members Share Posted June 10, 2012 Am gasit aprila rx-50 si un derbi sendra drd,la derbi sendra drd spune ca nu necesita amestecul de ulei cu benzina fiind dotat cu pompa oare se vad diferentele ceva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DafXF Posted June 10, 2012 Members Share Posted June 10, 2012 Cumpara-i bicicleta! La 14 ani nu are nevoie de motocicleta,ca si cum i-ai grabi moartea! 14 ani + motocicleta+ necunoasterea regulilor de circulatie= moarte curata pe drumurile din tara noastra si nu numai. Si in plus pentru o motocicleta de peste 50 cc are nevoie de permis de conducere . Stiu ca un motor de 125 nu e mare,dar daca un scuter te poate omora sigur te poate si ala! Este decizia ta ,dar eu spun ca ar fi bine sa mai astepti pana o sa aiba varsta potrivita pentru a conduce o motocilceta pe drumurile publice.este decizia ta. Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice) spune clar: Art. 54. - (1) Permisul de conducere se obtine pe aza de examen. (2) Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se sustine la politia specializata din Inspectoratul General al Politiei Române si structurile sale teritoriale. Art. 55. - (1) Persoana care solicita examinarea în vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii: a) sa aiba vârsta de cel putin 16 ani împliniti, pentru subcategoriile A1 si B1; sa aiba vârsta de cel putin 18 ani împliniti, pentru categoriile A, B, BE, Tr, C si CE, precum si pentru subcategoriile C1 si C1E; Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu o putere care depaseste 25 kW sau un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg ori o motocicleta cu atas cu un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg, numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members dany92moto Posted June 10, 2012 Members Share Posted June 10, 2012 eu recomand un enduro mic. astfel merge pe teren accidentat unde nu are nevoie de permis si acolo se invata cum sa mergi cu motocicleta si se slefuiesc reflexele. pt mine la Enduro/Cross KTM este deasupra tuturor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators DanBV Posted June 10, 2012 Moderators Share Posted June 10, 2012 DafXF are dreptate nici eu nu recomand tentetia este mare si expunerea unui accident la fel de mare mai bine un alt cadou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members pasaris_cosmin Posted June 10, 2012 Members Share Posted June 10, 2012 nici eu nu recomand motor, dar aprilia rs 50 cred ca ii cat decat ok, capacitate mica, arata ca un motor de viteza....totusi dificil cu actele la varsta asta. http://www.aprilia.com/Model/55/RS+50/Overview.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members oldtrucker Posted June 11, 2012 Members Share Posted June 11, 2012 Pentru varsta lui , ar merge un scuter . In nici un caz ceva mai mare de 50 cmc si o viteza de maxim 40-50 km/ora! 125 deja se incadreaza la clasa motociclete si de regula sunt ..motoare" dintre cele mai periculoase , datorita faptului ca sunt foarte ,,nervoase" , usoare si dezechilibrate in ceace priveste puterea /Kg si centrul de greutate care este destul de inalt si cu o aderenta precara. Un 125 poate ajunge la performante de viteza pana si la 250km/ora , la cele preparate si ....la o masa de o suta si ceva de Kg , ceace face a fi foarte greu de controlat . Apoi tineretea ai va da ghes sa o ,,muste " cat mai tare , sa o salte pe o roate si alte ,,nazdravanii" de genul , lucruri foarte periculoase ! Nu recomand un motor la varsta lui , iar cadoul acesta poate fi fatal, ceace a-ti va aduce regrete amarnice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members hermanrazvan Posted June 11, 2012 Author Members Share Posted June 11, 2012 Nu il iau sa mearga prin oras.Doar asa prin padure sau la verde sa se mai deie.A mai avut un malagutti de 50cc,de la 12 ani.Acuma vrem sa i luam altceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts