Members nmg Posted June 20, 2012 Members Share Posted June 20, 2012 Stie cineva unde pot gasi ceva reguli privitoare la modul in care trebuie asigurata marfa ? Am gasit pe net cursul tehnici de arimare dar acolo nu se dau decat indicatii generale. Pe mine m-ar interesa ceva reguli specifice gen "la 1000 kile de marfa trebuie 5 chingi". Sau cam asa ceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 Nmg,din pacate nu te pot ajuta,eu cunosc regulile si legile din America de N,din Europa am plecat de peste 10 ani......Oricum,stiu ca era doar un exemplu,dar la o tona nu pui niciodata 5 chingi......Si oricum,chingile(si lanturile) sunt si ele gradate,facute pentru o anumita sarcina,trebuie sa calculezi,ce greutate trebuie sa atasezi,ce chingi(sau lanturi) ai si in felul asta vei vedea cate chingi sau lanturi sunt necesare pentru voiajul tau!Cu conditia ca chingile tale sa fie bune,sa nu aiba taieturi,rosaturi,etc!o chinga uzata (cel putin in America de N)este ca si cum n-ai fi pus-o deloc!De-aia eu prefer lanturile(se deterioreaza mai greu in timp)doar ca intr-adevar sunt voiaje la care nu poti sa pui lanturi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Paul-BV Posted June 20, 2012 Members Share Posted June 20, 2012 Salutari! In cartea tiparita de IFPTR (Intrebari si Raspunsuri - Soferi) ai niste anexe in care se specifica numarul de chingi in functie de greutatea marfii, unghiurile de arimare s.a.m.d sau in functie de caracteristicile chingilor (LC,STF), scheme de arimare. Pt cei care au facut cursul acolo ofera si sprijin tehnic in cazul unor dificultati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members nmg Posted June 20, 2012 Author Members Share Posted June 20, 2012 Nmg,din pacate nu te pot ajuta,eu cunosc regulile si legile din America de N,din Europa am plecat de peste 10 ani......Oricum,stiu ca era doar un exemplu,dar la o tona nu pui niciodata 5 chingi......Si oricum,chingile(si lanturile) sunt si ele gradate,facute pentru o anumita sarcina,trebuie sa calculezi,ce greutate trebuie sa atasezi,ce chingi(sau lanturi) ai si in felul asta vei vedea cate chingi sau lanturi sunt necesare pentru voiajul tau!Cu conditia ca chingile tale sa fie bune,sa nu aiba taieturi,rosaturi,etc!o chinga uzata (cel putin in America de N)este ca si cum n-ai fi pus-o deloc!De-aia eu prefer lanturile(se deterioreaza mai greu in timp)doar ca intr-adevar sunt voiaje la care nu poti sa pui lanturi! Da, asa e, cred ca lanturile sunt mai bune dar nu prea merg oriunde. Salutari! In cartea tiparita de IFPTR (Intrebari si Raspunsuri - Soferi) ai niste anexe in care se specifica numarul de chingi in functie de greutatea marfii, unghiurile de arimare s.a.m.d sau in functie de caracteristicile chingilor (LC,STF), scheme de arimare. Pt cei care au facut cursul acolo ofera si sprijin tehnic in cazul unor dificultati. Din pacate n-am facut cursul la IFPTR ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Paul-BV Posted June 20, 2012 Members Share Posted June 20, 2012 Vezi poate are vreun coleg cartea. In orice caz poti merge la un centru sa te interesezi. Se fac si cursuri doar de Arimare. Succes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderators cico_3504 Posted June 26, 2012 Moderators Share Posted June 26, 2012 vezi scolile care fac cursuri de atestate,acolo ai o rate speciala unde sunt trwecute toate astea,stiu ca asa cum a zis un coleg ifptr o avea,nu vreau sa fac reclama,poate sunt si altele,vezi la acesti cursanti, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members pasaris_cosmin Posted June 26, 2012 Members Share Posted June 26, 2012 uite aici link de download Curs Tehnici de Arimare doc sper sa fie de folos la toti incepatorii si nu numai.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts