Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

legislatia rutiera pe teritoriul frantei


fulgerica

Postări Recomandate

  • Members

   

Șoferii din Franţa, inclusiv turiştii sau conducătorii auto aflaţi în tranzit pe teritoriul ţării vor fi nevoiţi să doteze trusa maşinii cu încă un articol: testul de alcoolemie.

Începând cu 1 iulie, toţi şoferii şi motocicliştii sunt obligaţi prin lege să deţină asupra lor un test rapid pentru măsurarea alcoolemiei.

Pe lângă clasicul alcooltest de unică folosinţă, poliţia franceză acceptă şi aparatele digitale cu senzor electrochimic, care precizează conţinutul de alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, aceste instrumente vor trebui să corespundă normelor franceze (indicator NF pe ambalaj).

În cadrul controalelor rutiere, şoferilor li se va cere să facă şi dovada unui alcooltest nou-nouţ, în dotarea trusei din maşină. Deocamdată, articolul poate fi procurat numai din benzinăriile, supermarketurile sau farmaciile de pe teritoriul Franţei şi costă între 1,50 şi 5 euro.

În orice caz, şoferii beneficiază de o perioadă de graţie de câteva luni. Se apreciază că primele pedepse vor fi aplicate începând cu noiembrie. Valoarea amenzii va fi de cel puţin 11 euro.

Obligativitatea testului de alcoolemie se înscrie, alături de alte măsuri, în eforturile guvernului de la Paris privind sporirea siguranţei traficului rutier în Franţa. 31% din accidentele soldate cu morţi au avut loc din cauza consumului de alcool la volan.

Articolele pentru stabilirea alcoolemiei, aflate la îndemâna fiecărui şofer, nu vor înlocui clasicele teste efectuate de către poliţişti în trafic, cu aparatură mai performantă.

În Franţa, ca de altfel în Germania sau alte state europene, alcoolemia permisă este de 0,5 la mie. Pedepsele aplicate şoferilor depistaţi în stare de ebrietate la volan sunt aspre în majoritatea ţărilor de pe continent: minimum 340 de euro în Olanda, cel puţin echivalentul unui salariu lunar în Danemarca şi 500 de euro în Italia sau Germania. La toate acestea se adaugă suspendarea carnetului de conducere pe anumite perioade de timp şi puncte de penalizare.

În Franţa, şoferii începători au restricţii de viteză în primii doi ani de la dobândirea carnetului. În afara localităţii viteza maximă admisă este de 80km/h, pe drumuri naţionale - 100km/h, iar pe autostrăzi 110km/h.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...
  • Members

pui lumea in situatii confuze. nu este adevarat in privinta alcool testului. oprestete la o echipa de jandarmi sau douane care stau la control pe la peaje si intreaba. aceeasi proplema o au multi colegi prin parcari care vb din auzite de prin alte parcari. eu unul am itrebat jandarmeria la  air de catalan pe A9 in franta si mi au raspuns ca nu mi trebuie asa ceva. se vorbeste ceva de la 01/10/2012, dar nu este nimic sigur,au zis ca nu au cum sa impuna ei asa ceva pt cetatenii altor state.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.