Members nmg Posted July 20, 2012 Members Share Posted July 20, 2012 Doua intrebari, va rog: 1. Nu-mi incape numele in campul respectiv de pe diagrama. Pot face prescurtari, de genul N. Popescu ? 2. Daca merg in echipaj, trebuie sa scriu pe diagrama de cate ori o scot ca sa ne schimbam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members Dan Popa Posted July 20, 2012 Members Share Posted July 20, 2012 Nu scrii prescurtat,ce nu incape scrii pe spatele diagramei.Diagrama o completezi cand o bagi in aparat si cand termini programul,fara sa depasesti cele 24h,ai grija sa faci pauza 9h in cele 30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members nmg Posted July 20, 2012 Author Members Share Posted July 20, 2012 Deci daca nu-mi incape numele, scriu numele de familie pe fata si pe spate prenumele, e ok asa ? Si unde anume se scrie pe spate ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members DafXF Posted July 20, 2012 Members Share Posted July 20, 2012 O intrebare am sa iti pun! Te numesti sofer profesionist,care detine si atestat profesional? Daca da,atunci o sa stim ca banul inca odata are prioritate... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members stanciudan76 Posted July 20, 2012 Members Share Posted July 20, 2012 Tare asta... ha, ha.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members VIRGIL TIMIS Posted July 20, 2012 Members Share Posted July 20, 2012 scrie pe fata in dreapta unde este data.........in germania mi-a zis un neamt ca pe spate daca scrii se vede pe fata si de atunci am scris tot asa ,,,,,,,,,intradevar legea spune ca pe spate,,,,,,,,,eu am 2 prenume si binenteles un nume un ex este aici http://postimage.org/image/b1d5g1oxh/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members alinR420 Posted May 8, 2013 Members Share Posted May 8, 2013 O intrebare am sa iti pun! Te numesti sofer profesionist,care detine si atestat profesional? Daca da,atunci o sa stim ca banul inca odata are prioritate... ce rau esti .......a intrebat si omu poate a uitat sa specifice ca e incepator si nu stie....nu a invatat cum trebuia la scoala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members rotaruvitalie Posted May 8, 2013 Members Share Posted May 8, 2013 Colegilor aici se vorbesc multe insa soferii adevarati nu indica prostiile care le au in cap, pe diagrame. La scoala se spune clar cum se completeaza diagrama si ce are de facut un sofer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members costy67 Posted May 8, 2013 Members Share Posted May 8, 2013 Daca nu iti incape numele si prenumele in rubrica de pe fata, pe spatele diagramei trebuie sa treci numele si prenumele intreg.Nu sunt acceptate prescurtari.Numele si celelalte date trebuie sa fie scrise clar,fara stersturi sau alte modificari.La schimbarea diagramelor nu se scrie numic pe ele .Tahograful va trasa o linie pe diagrama,in dreptul orei la care s-a facut extragerea,respectiv schimbarea diagramelor.Acest semn(linie)apare numai pe diagrama de deasupra(diagrama soferului1).Pe diagrama soferului 2 nu apare acest semn! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members costy78 Posted March 30, 2014 Members Share Posted March 30, 2014 salut daca am pus diagrama la ora 00.00 plec in cursa mantorc la 19.00 pot scoate diagrama si pune alta sau mantorc la 00.00 si o schimb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members lkw_daniel Posted March 30, 2014 Members Share Posted March 30, 2014 salut daca am pus diagrama la ora 00.00 plec in cursa mantorc la 19.00 pot scoate diagrama si pune alta sau mantorc la 00.00 si o schimb eu as pune alta noua, !sa nu mai faci un drum la camion la ora aia in caz ca nu faci pauza in camion incearca sa iti potrivesti cumva sa bagi o diagrama noua cand incepi program de condus,iti faci programul de condus plus pauza pe aceeasi diagrama, incepi alt program, aceeasi treaba, asa nu le incaleci ,si ii mai simplu, daca ai alt program mai incurcat si iti incaleci-decalezi orele de plecare, hmmm,, , sa faci posibil sa nu incaleci condus peste pauza sau alt program de condus pe aceeasi diagrama, acuma ,,nah, se mai iarta pauza peste condus sau alte activitati ca nu ai schimbat diagrama, invers mai greu sau deloc Dar,,, stai si asteapta putin 2-3 zile maxim vei primii mult, dar muuuult mai multe variante, apar 'monstri sacrii' magicieni in ale soferiei chiar,,o sa,i ii deosebesti prin culoarea galben-portocaliu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members costy78 Posted March 31, 2014 Members Share Posted March 31, 2014 buna perioada maxima care poate sta diagrama in tahograf ie de 72 ore in pauza nu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members costy78 Posted March 31, 2014 Members Share Posted March 31, 2014 daca scoti diagrama mai devreme de 24 ore dupa ce vin din cursa si bag alta noua nu ar trebui sa am probleme deoare ce are continuitate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cri5tian Posted March 31, 2014 Members Share Posted March 31, 2014 buna perioada maxima care poate sta diagrama in tahograf ie de 72 ore in pauza nu E o întrebare sau o afirmație? Dacă aștepți confirmare, atunci răspunsul este nu. Diagrama o schimbi când termini munca sau după maxim 24 de ore. Dacă tu nu faci pauza la camion (cu acordul angajatorului) atunci firma îți întocmește un certificat de atestare al activității. Dacă tu nu faci pauza la camion, dar pentru că așa vrei tu, atunci la fiecare interval de 24 de ore vii și o schimbi (presupun că știi ce riscuri implică o astfel de procedură). daca scoti diagrama mai devreme de 24 ore dupa ce vin din cursa si bag alta noua nu ar trebui sa am probleme deoare ce are continuitate Cum am spus adineauri, diagrama o schimbi la sfârșitul programului de lucru sau după maxim 24 de ore, deci da, nu vei avea nici o problemă. Reține totuși și sfatul colegului Daniel și în măsura în care este posibil, fă-ți programul de lucru și pauza zilnică pe aceeași diagramă. Eviți riscul de a te încurca ''la numărătoare'' și implicit să sari din program. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Members cri5tian Posted March 31, 2014 Members Share Posted March 31, 2014 salut daca am pus diagrama la ora 00.00 plec in cursa mantorc la 19.00 pot scoate diagrama si pune alta sau mantorc la 00.00 si o schimb Sper că ai o pauză zilnică în alea 19.00 ore. Da, poți pune altă diagramă. Important este să ții cont de legătura ''program de lucru-pauză zilnică''... tu în cazul ăla vei avea așa: digrama 1=program de lucru->pauză zilnică->program de lucru diagrama 2=pauză zilnică->program de lucru etc Dacă repeți figura asta, la un eventual control tu va trebui să prezinți mai puțin de 28 de diagrame ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrators Mario Bandit Posted March 31, 2014 Administrators Share Posted March 31, 2014 salut daca am pus diagrama la ora 00.00 plec in cursa mantorc la 19.00 pot scoate diagrama si pune alta sau mantorc la 00.00 si o schimb la cum expui problema , 19 ore munca , sari mult peste limita zilnica legala , asa ca ce rost mai are sa fi ,, curat ,, printe diagrame ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts