Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Accident grav-Autocar rasturnat in SE Frantei


Postări Recomandate

  • Members

ACCIDENT GRAV: Autocar cu ROMÂNI, răsturnat în Franţa. Un bebeluş mort şi ZECI de RĂNIŢI

Conform surselor citate de ziarul local francez, un bebeluş a murit în accident. Alte 40 de persoane au fost rănite, 30 fiind în stare gravă, iar trei în stare critică.

Autocarul care transporta cetăţeni români implicat în accidentul din Franţa aparţinea unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcţia Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

"Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor", menţionează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate.

De asemenea, potrivit MAE, din informaţiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistriţa, care a fost închiriat unei firme din Suceava.

"În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", a evidenţiat MAE.

Centrul Operaţional Naţional din Franţa a informat că a început deja transportarea răniţilor cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon.

La faţa locului urmează să se deplaseze subprefectul francez din Var. Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri. De asemenea, potrivit MAE, au fost alertaţi atât consulul general al României la Marsilia, care se va deplasa la faţa locului, cât şi consulul onorific al României la Nisa.

Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix, în apropierea localităţii Vidauban.

Autocarul care transporta turişti români s-a răsturnat cel mai probabil după explozia unei anvelope.

http://www.realitatea.net/accident-grav-autocar-cu-romani-rasturnat-in-franta-un-bebelus-mort-si-zeci-de-raniti_999964.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.