Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Acte , preturi , timp asteptare eliberare / valabilitate .


Postări Recomandate

  • 2 weeks later...
  • Moderators
Cui ma adresez pentru reclamatii in caz de necesitate ? Protectia consumatorului poate sa intervina ?

Depinde ce vrei să reclami. Cartela taho și atestatul pentru mărfuri generale le face CertSIGN, iar cardurile A.D.R. le face Imprimeria Națională (atestatele, altele decât sub formă de card, cum e pentru agabaritice de exemplu, se completează și se emit pe loc în agențiile A.R.R.).

În cazul tău, CertSIGN ți-a emis deja atestatul pentru mărfuri generale, dar nu și cartela taho și ești tentat să-i reclami la Protecția Consumatorului, gândidu-te că incompetenții de ei trag mâța de coadă... DAR, informțiile tipărite și înregistrate pe cartela taho trebuiesc declarate și către Tahonet (un fel de registru electronic la nivel U.E.) iar întreaga procedură de declarare și ulterior confirmare poate dura un pic mai mult.

În plus, pe cererea de emitere scrie:

[...]

Deasemenea , sunt de acord ca, in cazul aparitiei unor disfunctionalitati tehnice, situatii de forta majora sau caz fortuit, care vor pune CERTSIGN in imposibilitate de a emite cartele tahografice personalizate pe teritoriul Romaniei, datele transmise de catre Autoritatea Rutiera Romana – ARR catre CERTSIGN vor fi transmise de catre acestea din urma catre TRUB AG Elvetia pentru a fi prelucrate de catre acesta, in vederea emiterii cartelelor tahografice personalizate
[...]

Cum ți-a spus și colegul mai sus, nu prea ai ce face... procedura e destul de complicată. Va trebui să aștepți...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc de raspunsuri . Intre timp .. vizitand de 3 ori agentia ARR , ultima data a fost cu noroc . Din pacate iarasi am dat peste oameni incapabili sau neprofesionisti cum vreti voi sa`i numim . Am mers astazi la ARR si primesc raspuns .."cardul nu a ajuns inca , incercati intr`o alta zi " .. i-am zis domnului ca e imposibil asa ceva , vreau sa discut cu seful lui . Am dat de seful lui i-am explicat calm situatia , a verificat in calculator si raspunsul lui a fost " Cardul se afla in agentie din data de 05.01:2015 :) . Verifica mai bine toate dosarele primite .. si imi gaseste cardul exact in spatiu unde trebuia sa se afle :). Noroc cu boss`ul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • 5 months later...
  • 7 months later...
  • Members

Salut!

Inteleg din discutie urmatoarele:

- atestatele pe care le poti obtine pentru cat. C+E sunt urmatoarele: marfa - CPI; Agabaritic; ADR;  transportul de marfuri periculoase - Clasa 1  deci 4 la numar. E corect pana aici? Sau mai sunt si alte atestate?

- cardul taho fara de care nu se poate si care e unul singur si nu se combina cu atestatele, in sensul ca nu poti avea si atestatele trecute pe cardul taho

Intrebare: atestatele astea 4 pot fi trecute toate pe un singur card sau trebuie cate un card pentru fiecare?

Multumesc, 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu ai inteles destul de corect..iti aduc eu lamuriri...primul pas e obtinerea unui permis pentru categoria C sau CE. urmeaza obtinerea cardului tachograf ..apoi faci un curs de calificare...primul  curs iti va aduce un atestat CPI...dupa expirarea lui in 5 ani si la urmatorul curs vei obtine CPC...daca doresti poti face complementar inca alte 3 cursuri...unul pentru agabaritice..si altele 2 pentru marfuri periculoase..ADR-ul ala...sunt 2 cursuri  deoarece au fost impartite in colete si cisterne dar atestatul e unul singur pentru amindoua...si nu e clasa 1...ci are mai multe clase FARA clasa 1 si clasa 7...alea se obtin doar trimis de firme care lucreaza in domeniu..

Totalizind iti iese un numar de 4 carduri intradevar...si NU..nu pot fi trecute toate pe unul..de exemplu cel tachograf este numai pentru inregistrarea activitatii tale profesionale..cu celelalte dovedesti ca ai urmat acele cursuri si le-ai promovat..putind exercita profesia..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc pentru raspuns.

Este evident ca mai intai trebuie sa ai permisul pentru cat. CE, ceea ce intr-adevar eu nu am, insa incerc sa ma docmentez si sa aflu cat mai multe informatii inainte sa ma apuc de toata treaba asta.

Numai bine!

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...
  • Members

In primul rand La multi ani si un an nou cu multe impliniri! Intrebarea mea : am avut atestatul CPI care mi-a expirat de vreo 2 luni (nu am profesat in domeniu), acum vreau sa il fac din nou sa ma apuc de soferie, din cate am inteles de pe forum urmatorul este CPC. Se aplica si in cazul meu daca nu a fost in continuare prelungit sau fac CPI din nou? Va multumesc! Si drumuri bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
  • Members

Buna! In cat timp ajunge cardul tahograf? Se poate urgenta cumva ? Am depus actele mai mult de o luna , am sunat deja de 2 ori , ieri cand am sunat mi sa spus ca au uitat sa trimita actele la București! Am sanse sa primesc pana saptamana viitoare având în vedere că am depus actele de o luna ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.