Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Conditii lucru in UK


sirius

Postări Recomandate

  • Members

Salutare colegilor,

Am citit, prin mai multe mesaje, franturi de informatii referitoare la conditiile de lucru din UK, dar nu am vazut un subiect complet cum exista pt. Suedia, Norvegia etc. Vad ca sunt multe oferte de lucru pt. UK. Va rog pe cei care sunteti/ati fost acolo, sa detaliati putin conditiile de lucru si alte aspecte cum ar fi:

- firmele sunt corecte? se respecta programul de condus? se respecta legislatia si drepturile soferilor?

- ce inseamna salarizare decenta (sa poti trai si ramane cu ceva)? pt. ce salariu minim sa plecam?

- recomandare orase favorabile;

- am inteles ca este obligatoriu sa se preschimbe permisul de conducere romanesc in cel englezesc; ce costuri presupune, timp si documente? permisul UK este recunoscut in UE? in caz ca vrei sa te intorci si sa lucrezi in UE?

- agentiile de recrutare britanice (fara intermediari RO) sunt de incredere?

- chirii, mancare, servicii;

- oamenii sunt prietenosi/indiferenti?

- recomandare de ce sa ne ferim si la ce sa fim atenti;

- alte mentiuni importante (pe care poate le-am omis)?

Multumesc si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

in Suedia daca nu vrei sa fi angajat prin intermediari, trebuie sa-ti faci personnummer pe Suedia, un fel de buletin. Permisul iti este recunoscut cu actele aferente, timp de 1, sau 1 an jumate. In Norvegia nu e acelasi lucru, iti trebuie permis de lucru, mai multe si in primul rand bani. E scump si in Scandinavia traiul de viata, eu zic ca in Suedia de unu singur fara 1800 euro minim, nu ai la ce sa te umilesti, asta ca sa ramai si tu lunar cu vreo 900 de euro in mana. Dar un aspect mai e ca...au patruns si romanii pe acolo ca intermediari si au cam stricat piata, la fel si bulgarii, polonezii etc....exista riscuri sa-ti iei teapa si pe acolo cu banii. Nu se mai castiga cum se castiga, insa nu sunt atat de multe oferte de lucru cum apar prin Vestul Europei. Programul de lucru se respecta si la ei, dar nu prea ai probleme cu controalele. In Suedia exista si un sindicat al soferilor, in care poti depune plangere impotriva angajatorului ca nu ti-a dat drepturile sau nu-ti respecta drepturile, asta daca esti angajat direct la suedez, daca esti prin intermediari, s-ar putea sa nu te bage nimeni in seama, esti ca si cum ai fi la negru. Cam astea ar fi din ce stiu eu, ca am fost prin Suedia, am trait vreo 2 luni pe acolo pe la niste prieteni suedezi cu care ma cunosc si imi place Suedia, mi-ar placea sa lucrez acolo pentru un timp, cautam si eu asa ceva, dar inca nu am gasit si prin intermediari nu-mi vine sa ma mai duc. Bafta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Sirius  uiti un amanunt foarte important,pe uk nu putem lucra inca.

Cei care au reusit asta....au inceput cu insurence number,apoi cu bluecard,greencard,yelowcard.Numai ca de 3-4 ani s-au schimbat lucrurile si nu se mai da asa usor.De muncit la o firma serioasa in general se munceste prin agentii,plata se face corect si direct in cont.

Timpii de lucru sunt respectati si esti verificat si de propria firma zilnic la descarcarea cardului,chiriile sunt dupa orase,in cele mari mai scumpe in celelalte modice,preferabil sa iei doar 1 camera si atunci este undeva intre 50-100 lire/saptamina

Permisul se schimba in maxim 2 saptamini dupa ce trimiti actele prin posta la DVLA [arr-ul lor],e recunoscut peste tot in lume,numai ca daca vrei sa il schimbi inapoi in cel rominesc te asteapta furcile caudine de la noi din tara,cu timp si bani pierduti

Se poate pleca usor prin firme de recrutari ,plata se face pe ora,nu la lunar.Pentru intrebarile tale cred ca ajunge acum,bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
  • Members

Sa le luam pe rand!

Variantele de a munci in UK sunt: employed( angajat) direct la o firma sau la o agentie,self-employed( un fel de PFA,colaborator la o firma, agentie etc. sau sa iti faci tu LTD.(sa iti faci firma ta)!

Diferentele ar fi urmatoare: ca angajat:exact ca in tara! te duci la munca ei te platesc,pe ora in functie de orele muncite,orele suplimentare fiind platite in functie de contract!,taxele ti se opresc de catre angajator(ATENTIE ofertele de munca sunt cu salariul brut!!!!!!!!!! daca nu se specifica altfel in anunt!)Contractele pot fi cu pauza platita sau nu!Aceleasi conditii sunt ca angajat pe agentie ,cu diferenta ca agentia iti ofera de munca in functie de cerintele clientului ,Agentia nefiind obligata sa iti ofere 40 de ore de munca saptamanale in acelasi loc! Te poate chema 2 ore azi la x,4 ore maine la y sau o saptamana sa nu te cheme deloc!

  Exemplu: Sa presupunem ca firma X are un numar de 10 angajati cu contract de munca permanent de 40 de ore saptamanal!Acestia se duc la munca muncesc cele 40 de ore si daca vor,si firma are nevoie, efectueaza ore suplimentare! Daca firma nu are nevoie de ei 40 de ore,angajatii pot alege sa plece acasa (urmand sa li se scada din castig orele neefectuate)sau sa ramana la munca ,firma fiind obligata sa ,,ii munceasca si sa ii plateasca" 40 de ore(sau cate ore scrie in contractul de munca).In cazul in care intr-o perioada creste volumul de munca si firma X are nevoie de persnal suplimentar,sau trebuie ca un angajat sa fie inlocuit din diverse motive(medicale,concediu etc) firma x va apela la o agentie. Gen ,,am nevoie de 2 muncitori pentru 4 ore pe zi timp de 3 saptamani"!Concediul (numarul de zile va fi stipulat in contract)va fi platit

Self-employed te poti gasi in toate situatiile de mai sus cu diferenta ca la sfarsit de an financiar(inceputul lui aprilie) iti platesti taxele singur ,iti poti deduce unele cheltuieli legate de munca,pe baza bonurilor fiscale,ai contabil(pe care il platesti!),etc.!Clientii ii poti gasi si singur si sa negociezi tu plata! Nu esti platit cat esti in concediu!Vei avea asigurare!

La fel cu LTD-ul!

Chirii,NINO,cont bancar etc. in episodul viitor!

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.