Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Sofer la doua firme


eBaghera

Postări Recomandate

  • Members

Salut ! tuturor colegilor. Am o intrebare :

Poti lucra legal ca sofer la doua firme de transport, una unde conduci turisme (sub 3,5 t) si una unde conduci autovehicule peste 3,5 t adica cu diagrama ???

Mai fac precizarea ca la locul de munca unde conduc turisme am program 12/24 dar foarte rar conduc efectiv si atunci conduc foarte putin. De cele mai multe ori stau la permanenta si dorm efectiv avand contract pe perioada nedeterminata, iar la locul de munca unde lucrez pe tir am contract pe perioada determinata si am curse cam 2 pe saptamana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Se poate lucra cu doua contracte de munca, cu conditia sa nu se depaseasca 12 ore de munca pe zi, cumulate la cele doua serviciuri si bineinteles cu respectarea timpilor de conducere si de odihna pt ce depaseste mtma 3,5t.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

art 20 din reg 561 ce : (3) Un conducător care lucrează pentru mai multe întreprinderi de transport sau care este la dispoziţia mai multor întreprinderi de transport prezintă informaţii suficiente fiecăreia dintre aceste întreprinderi pentru a se conforma capitolului II.

capitolul 2 din reg 561 - art 5 - 9 .

daca sa zicem lucrezi 5  h pe camion la o firma  si alte sa zicem  6 h  la alta firma cu un camion , asta inseamna ca la un control depinzand pe care camione te prinde , ti se cere activitatea doar pe acea firma ?? se cere activitatea a ta ca sofer pe ultimile 28 zile plus cea in curs !!  sa luam si cazul tahografului digital unde obligat de imprejurari trebuie  sa il folosesti si cum ai doar unu  , pe ala trebuie sa il arati , la fel . ( la diagrama  la fel dar e mai ,, usor ,, de pacalit sistemul ) .......... tot 9/10 h ,, zilnic ,, trebuie sa conduci , tot 24 h are o zi de munca ( munca + pauza de odihna ) tot 4.30 h are o perioade de sofat , tot 6 perioade  de 24 h are ,, saptamana ,, de munca ,  etc ......... totul intre 2 firme ..........deci trebuie legal trebuie tinut cont de tot , acu la nici-o firma nu o sa ii pice bine cand o sa ii zici ca nu poti muncii ca ai muncit la alta si trebuie sa amani putin munca  ;D ;D ;D 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.