Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

semiremorca basculabila


mary_86

Postări Recomandate

  • Members

Salut, am si eu nevoie de cateva sfaturi,am o promisiune de transport cereale si nu stiu cum se basculeaza o semiremorca de cereale.Nu am lucrat pe asa ceva deloc si cred ca mi-ar prinde bine niste sfaturi eventual un video,inaite de a ma duce la angajator.Ma gandesc sa nu ma puna la vreo proba inainte de a pleca in cursa,pe drum spre livrare sau in incinta firmei de livrare as gasi eu un coleg amabil sa-mi explice cum sta treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

e simplu, in stanga scaunului soferului ai un dispozitiv cu o manetuta si cu un buton care semnifica:butonul cupleaza pompa de basculare iar manetuta indica sensul sus,jos.Cu ambreiajul calcat cuplezi pompa,dai manetuta pe saltat si dai drumu ambreiajului.daca masina este automata in cazul asta vei face astfel:bagi in viteza pe drive,cuplezi pompa,pe urma dai pe saltat iar la urma o scoti pe liber pe N si incepe sa salte.mai este un model fara buton de pompa aici vei da doar maneta pe saltat.NU UITA SA VERIFICI DACA ESTE PUS FURTUNUL DE BASCULARE care se afla intre cap si semiremorca.la urma vei lasa maneta pe coborare si decuplezi pompa.Cand vei bascula intereseaza-te daca oblonul semiremorcii se deschide automat,daca nu te duci si il deschizi.ori are buton pe undeva,ori se deschide din spate.succes si sper sa te descurci!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

IMPORTANT!!inainte de a bascula daca semiremorca are suspensie pneumatica desumfla pernele de aer si basculeaza cu ele jos; asta i-ti v-a da stabilitate in plus .basculeaza INTOTDEAUNA cu capul tractor in linie cu semiremorca!nu bascula daca esti pe teren inclinat! pozitioneaza-te in asa fel in cat sa compensezi inclinarea laterala a terenului. fii intotdeauna f atent daca bena nu se inclina intr-o parte cand basculezi si daca se intampla inseamna ca ai marfa incarcata pe o parte ;nu bascula asa pericol de rasturnare!ia o lopata si...distractie placuta ;D de multe ori furtunul de ulei nu se cupleaza cu cupla de la semiremorca,asta inseamna ca a ramas in presiune asa ca loveste usor cupla furtunului in sasiul semiremorcii sa se elibereze furtunul de presiune ceea ce face sa cuplezi usor la piston.daca ai bena tip E din aluminiu nu bascula pe vant puternic! daca nu ai incotro pozitioneaza-te sa nu ai vantul din lateral.daca respecti regulile astea riscul de a te rasturna in timpul bascularii este minim.si cel mai important!! NU bascula niciodata cu usa deschisa sau stand jos din cabina,NU incerca sa sari din cabina daca ansamblul se rastoarna.VIATA TA ESTE MAI IMPORTANTA! succes ,respect si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

domnule DAN POPA daca cumva nu ti-ai dat seama omul in principiu vroia sa stie cum se basculeaza treaba cu SUBARUL o sa o afle si el de la alti colegi care vor vrea sa-l ajute.dar binenteles nu de la unu ca tine care vrea sa faca pe desteptul,iar in ceea ce ma priveste pe mine am carat fratioare si cereale,dar nu despre asta este vorba pe acest site sau poate ai impresia ca esti singurul sofer de pe acest site.daca nu ai observat acest site este al soferilor asa ca mai sunt si altii ca tine pe aici domnule sofer profesionist.bafta si toate cele bune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.