Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Scoala de soferi profesionisti


Trucky79

Postări Recomandate

  • Members

Buna seara,

De curand am absolvit scoala de soferi profesionisti si as dori sa impartasim cateva aspecte legate de scolarizare,eu sincer va spun ca nu sunt deloc multumit si la fel de sincer va spun ca nu am curaj sa intru in trafic.Nivelul de scolarizare este unul foarte scazut cu instructori care in loc sa te ghideze,sa te invete diverse chestii care te-ar putea ajuta in viitor,stau cu capul in diagrame si-si completeaza fisele de scolarizare in loc sa-ti ofere concentrarea necesara invatarii si stapanirii acestei meserii.Sincer va spun ca-mi este teama sa intru in trafic din cauza unei temeri perfect justificate:consider ca nu sunt destul de pregatit sa pot face fata acestei meserii.Insa consider ca toata vina o poarta managementul prost al scolilor de soferi.In speranta ca veti impartasi si voi cateva impresii legate de acest aspect astept cu interes raspunsurile/parerile voastre.

Drumuri bune si milioane de kilometrii fara incidente,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

da, un subiect foarte fierbinte !

am zis si sustinut ca scolile de soferi din Romania stiu doar sa incaseze bani de la elevi, fara sa ofere ceva in schimbul lor.

tu cel putin esti constient de cunostintele (nici macar minime) acumulate in timpul scolarizarii, dar ceilalti colegi care au facut scoala in aceste conditii nu recunosc acest lucru !

toti se plang cand se intampla accidente, dar chiar nimeni nu vede dezinteresul acestor scoli de soferi in pregatirea viitorilor soferi profesionisti sau amatori, sau slaba pregatire a instructorilor ? (ARR-ul, Politia)

oare chiar nimeni din cei care pot decide nu au vazut cum se pregateste un viitor sofer in fostele tari  "imperialiste" cum le numea fostul tov ???

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna,

E ff adevarat ce spui, baiatul meu acum face scoala pt profesionisti,aici in España si dureaza mai mult decat in Romania si se face...."de-adevaratelea" pana nu esti pregatit si teoretic dar mai ales practic,nu iei examenele,aici de ex pt CAP(atestatul de transport marfa) se fac 400 de ore,sau in jur de...nu-s sigura,apoi pt fiecare categorie sunt 3 examene(sala,poligon si oras) si examinarile sunt ..."la sange" inclusiv pt CAP( am inteles ca in Ro e  f  usor examenul ), sa nu va spun sumele pe care le-am platit pt scoala.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

oricum in scoala nu inveti numai teoria.si trebuie sa o inveti singur ca domnu instructor degeaba isi raceste gura daca din partea elevului e indiferenta. tot ce e legat de legislatie si teorie trebe sa inveti ca si TATAL NOSTRU.practica o faci dupa folosind ce ai invatat din carti.instructorul ce sa te invete?vitezele,cum sa pornesti motoru,sa-ti pui centura si sa nu trintesti portiera ca de, daca fac toti la fel distrugi masina.daca te lasi dupa ei nu ai sa iei carnetu veci.invata tu si ai sa vezi ca in fiiecare zii pe strada ai sa folosesti ceva din ce ai invatat.depinde de tine in primul rand.ei te initiaza doar si iti dau citeva sfaturi.practica si experienta o faci singur.parerea mea si cam asa am facut eu cind am luat carnetu.bafta si mai putina frica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

din pacate teoria sta la baza soferiei.sa fi sofer nu inseamna sa sti sa tragi la rampa sau sa conduci pe autostrada.ca sa treci examenul trebuie sa sti teoria prima data.care examen se da prima data?teoria sau practica?eu zic ca teoria e baza pt inceput.oricum la inceput esti lipsit de experienta practica,teoria te ajuta sa o obtii pe urma de-a lungul anilor.profit sau nu toti trebe sa trecem prin scoala.depinde te tine cit de mult vrei sa fii sofer. ;) ;) ;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Confunzi manevrele cu practica. Fiul meu la 14 ani ,,tragea masina la rampa,, asta nu inseamna ca era un bun sofer.Practica in soferie inseamna altceva.Stii vorba aceea- teoria ca teoria dar practica te doboara.Mai multe ore de condus in scoala inseamna o mai buna pregatire a viitorilor soferii,daca stii legile nu inseamna  neaparat ca esti un bun sofer.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Din pacate in soferie practica este mai importanta decat teoria,scolile din ziua de azi sint numai ptr. profit.Sincer sper ca aceasta situatie sa nu mai dureze mult.

Asa este,si eu consider ca practica balanseaza umpic mai mult,legat de teorie la scoala nu are ce sa-ti faca daca tu nu vrei sa inveti.Sunt acoperiti de legea care-i spune ca trebuie sa se faca un numar minim de kilometrii la scoala insa nici pe aia nu-i faci.Eu am ramas neplacut surprins sa observ ca la categoria C am facut 10 sedinte a cate o ora din care 15 minute instructorul trecea  pe acasa.E dureros si din pacate nu poate lua nimeni atitudine din cauza "mafiei" foarte bine organizata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegi practica inseamna si sa faci manevre .daca fiul tau tragea la rampa la 14 ani sa sti ca e sofer.pt ca la 14 ani sa faci manevre ai deja ceva practica.dar nu l-ai putut lasa pe strada din cauza la teorie.aia se da prima data.trebuie sa sti lucrurile de baza ale teoriei ca sa fii sofer.colegu Trucky79 cate ore de practica iti trebe?atit cit sa treci examenu.ca dupa vine invatatu la practica.cind esti singur in cabina si te duci in cursa.acuma eu din scoala nu am invatat nimica inafara de teorie.practica o fac din 97 incoace .....si mai am de invatat.eu nu ma refer la teoria condusului la volan colegu Mariusica.la  chestionare,legislatie,semne de circulatie....etc.asta e teoria in scoala de soferi.si daca nu le inveti degeaba esti practic cu volanu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.