Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Boli specifice soferilor


RazvanBV

Postări Recomandate

  • Members

Deschid aces topic pentru a va intreba daca a-ti dovedit ceva boli specifice meserie noaste, gen dureri de spate, boli cauzate de lipsa somnului, inhalatii de fum etc.

De exemplu eu am  avut  o problema medicala si printre altele l-am intrebat pe doctor  de ce am o furnicatura insotita de durere la laba piciorului drept (chiar unde incep degetele). Direct ma intrebat doctoru daca cumva sunt sofer (i-am zis ca da) si mi-a explicat ca asta e un inceput de hernie de disc, spondiloza  si majoritatea soferilor sufera de aceasta bloaca (furnicaturi  la picior care duc la hernie).

Voi a-ti avut ceva probleme de genu' din cauza meseriei ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

  Boli profesionale?Sunt multe care pot sa apara,spondilita,spondiloza,hernie de disc,cancer de piele,pentru cei care conduc vara cu geamul deschis si cu mana stanga scoasa pe geam,apneea somnului(se trateaza),hemoroizi, boli ale sistemului digestiv,din cauza mancatului pe apucate,la ore neregulate,de multe ori conserve,si bineinteles,la unii pot sa apara si probleme psihice din cauza stress-ului sau,la unii,din cauza departarii de casa si familie! Nu am amintit de bolile de plamani,care la unii apar din cauza ca fumeaza foarte mult dar la altii pur si simplu din cauza poluarii!Si bineinteles,nu trebuie sa uitam predispozitia la accidente,de circulatie,de munca(la incarcat/descarca deszapezit camionul,etc)Statistic,in America de N barbatii traiesc in medie cu 10 ani mai putin decat femeile,iar soferii de cursa lunga cu cca 10 ani mai putin decat media celorlalti barbati(8,7 ani).Camionagia nu este o meserie,este un mod de viata si cine vrea sa o faca trebuie sa o accepte si cu bune dar si cu RELE!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

Sunt mai frecvente la soferi,un sofer sta in medie 10-12 ore pe scaun in timp ce un functionar in jur de 8!La statul pe scaun se mai adauga si vibratiile/trepidatiile!Stress-ul este accentuat la soferi si de departarea de casa/familie precum si de oboseala!Igiena alimentara conteaza si ea!Si aici nu ma refer la spalatul merelor inainte sa le mananci ci la calitatea alimentelor pe care le bagi in tine!Cateodata poti sa cumperi mancare sanatoasa de la magazin si sa-ti umpli frigiderul dar se intampla de multe ori si sa fi practic prizonierul mc.Donald's-urilor sau alte fasfood-uri de pe autostrada!Pentru ca nu ai voie sa te duci cu camionul pana la un magazin alimentar bun(drum interzis camioanelor) sau nu ai timp sau nu ai unde sa parchezi camionul in centrul orasului!Si atunci mananci de la fast-food sau de la super-market produse care au toate tabelul lui Mengheleev pe eticheta!Eu nu am spus ca bolile astea apar numai la soferi ci ca,statistic,sunt mai frecvente la soferi decat la alte categorii!Si ca soferii traiesc cu cca. 10 ani mai putin decat media barbatilor!sta nu inseamna ca nu cunosc soferi care la peste 70 de ani inca trag de volan si sunt in forma maxima! Si au jumatate de secol de soferie!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

trebuie pe cat de mult sa fii echilibrat,eu nu imi gatesc pentru ca nu stiu si nu am rabdarea necesara,mananc gata facute la conserva sau caserola.De fumat 6-8 tigari pe zi,fructe si legume cat pot iar in timpul weekendului oriunde ma prinde bag mers pe jos pana sparg adidasii,vizitez sate orase nu conteaza.

Cred ca daca gasesti o cale de a echilibra relele cu bunele,totul va fii in regula

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

sant multe bolile sau afectiunile care apar la noi.trebe sa ne folosim timpu de odihna cit mai bine.macar o ora de miscare,nu mancaruri grele dupa 7 seara,pe cit se poate mancare calda,nu mai fumati,si reduceti berica.o igena personala stricta si in camion sa poti respira aer curat nu de sosete sau tricouri transpirate.chiar deca nu sti sa gatesti,un fileu de carne sau peste nu e asa greu sa-ti prajesti.linga o salata.....ce vrei mai mult de la viata.stresul oricum nu il putem evita dar reducind alti factori care ne imbolnavesc(alimentatia incorecta ,lipsa de miscare si mizeria din camion)cred ca stresul nu se simte asa tare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Sa nu uitam ca o dieta nesanatoasa si neregulata duce la probleme grave la stomac,gastrita,ulcer...Duce la ingrosarea arterelor,stressul pe care il suporta duce la boli cardiace,hipertensiune.Uneori apar si probleme mentale,caderi nervoase,iesirii agresive.Mai si fumezi iti imbolnavesti plamanii...Sunt multe,lista este lunga de tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Uneori apar si probleme mentale,caderi nervoase.

Asta am patit eu, sa va zic cum sa intamplat. Stateam treaz foarte mult timp de ex luni am plecat de la Brasov-Craiova-Brasov si nu am inchis ochii un minut. A ajuns la BV am dormit 3 ore am plecat la Pitesti, am ajuns iar la Bv am dormit iar 2-3 ore am plecat la Buc si  in tot acest timp am baut cafea ca pe apa... adica cate juma de litru dintr-un foc si mancare maxim un sanwich pt ca nu aveam pofta. Pe langa toate astea sa adaugat o suparare extrem de mare adica din 10 angajati cati suntem acolo 9 si-au luat banii si eu am fost singuru care nu i-am luat. Va dati seama cum  m-am simtit cand toti au luat banii numai eu nu. Si la bucuresti intr-o parcare am avut o criza din asta de nu imi mai aduc aminte nimic si m-am trezit la spital asa ca aveti grija cu mancarea, odihna, cafeaua si stresul. Drumuri bune la toti colegii

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • Members

probleme cu mijlocul...nu o data am patit ca a trebuit sa "repaletez "cate un palet cu tot felul de marfa,altfel nu o receptioneaza...furnicaturi si durei de picioare.....si stresul....conservele s-au sanwiciurile..cu durerile de stomac.....pentru ca asa cum zicea si colegul...de multe ori suntem "prizonieri"in cabina...ca sa ajungi la descarcare.....!!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 7 years later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.