Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Cantar pentru 3.5 tone


madalin_tepor

Postări Recomandate

  • Members

Buna ziua,

Sunt nou pe forum si in domeniul transportului de marfuri. Am un Sprinter prelata cu MMA 3.5 tone si doresc sa fac transport de marfa in Germania si Italia, dar bineinteles ca as dori sa transport o greutate mai mare decat cea autorizata, undeva la 2.5 tone. Ce imi puteti spune despre posibilitatea de a fi luat de cantar in aceste tari si ce sanctiuni as risca?

Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut....posibilitatea de a te lua la cantar o poti avea pe tot traseul,in cazul in care esti oprit si la cel mai mic control iti poate cere sa-i urmezi pt control"cantar"...sanctiunile pt depasire sunt foarte mari in functie de greutatea depasita de regula"amenda" si imobilizarea masini pina la restabilirea corespunzatoare a grutati,adika trebuie sa chemi alta masina sa preia din marfa se poate face pe loc sau in cel mai rau caz in locati stabilite de ei pt efectuarea transbordari marfii adika contra cost,acum cum iti este norocul.Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

in plus, depasind sarcina utila automat depasesti si sarcina maxima autorizata, ceea ce inseamna ca ai mai mult de 3,5 tone, adica intri sub incidenta obligativitatii de a avea licenta de transport si tahograf. de obicei(dar asta nu e general valabil) se accepta o depasire de greutate de 10% din sarcina utila, adica la o sarcina utila de 1,5 tone cam 150kg. dar asta depinde de tara in care ai nenorocul sa fi oprit. in ungaria nu prea cred ca o sa scapi. la o incarcatura de 2,5 tone asta inseamna o suprasarcina de vreo 800-900 de kg, adica mai mult de 50% in plus fata de cat ai voie. la o asa suprasarcina nu te iarta nimeni. amenda si obligativitatea de descarca surplusul in alta masina. parerea mea e sa nu te joci cu asa ceva pentru ca o sa te coste prea mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.