Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ce ati cumpara pana in 25.000-27.000 Euro


Postări Recomandate

  • Members

Ce ati cumpara pana in 25.000-27.000 Euro?

Pentru comunitar, mai putin sau deloc Romania. Doar cap fara semiremorca.

Comentarii de genul: "daca nu sti ce sa cumperi, mai bine nu cumpara" va rog sa va abtineti. Stiu dar nu sunt convins. De aceea nu precizez de la inceput la ce m-am gandit.

Comentarii de genul "mai bine salveaza banii daca nu ai habar" va rog sa va abtineti. Am deschis acest topic sa ma ajutati cu informatii nu ca sa va creez griji pentru banii mei. (Va rog!)

Comentarii ... doar asa de plictis, va rog sa va abtineti.

Sper ca nu sunt prea rau sau incisiv  ;D dar citesc mult acest forum si ma cam deranjeaza plictisitii cu discutii off topic sau aka bancherii si contabilii grijulii.

Va multumesc. Spor la treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

eu as cumpara pentru comunitate un mercedes actros mp2 din 2008-2009 la banii astia.il iei in stare buna si dupa parerea mea e fiabil si economic.am lucrat pe asa ceva si nu au fost probleme majore.avantaj e ca e euro5 si consumul e destul de bun.acum depinde de ce vrei tu sa faci.o seara buna si mult succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Modelele cele mai fiabile sunt cele de mijloc,respectiv Man,Daf,depinde de tine cu Renault sau Iveco,in functie de cerinte pot fi utilizate si acelea,totusi daca ar fi bani ...merge atunci Mercedes ,Scania.Personal imi place Volvo,comparativ ca putere,consum,fiabilitate,intretinere.Fa un calcul si cit te-ar costa o inmatriculare pentru a nu cumpara un camion si apoi sa nu il poti utiliza o perioada.Daca il vrei pentru comunitate incearca si piata uk,poate gasesti ceva convenabil.Succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc tuturor de pareri. Si eu ma gandeam la un DAF, dar acum vazand mai atent si alte capuri m-ati bagat mai rau in ceata.  ;D

Este ceva adevar si in ce spune Tensyon. La un calcul scurt pe comunitar, pana incep sa vina platile trebuie un 10-12.000 Euro.

Hmmm ... mai trebuie banuti ...  >:( sau mai pun ani si kilometrii la tractor si trec la euro 3 ...  :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Euro 5 te ajuta la taxe daca faci curse in Germania ,Austria,Elvetia,acolo ai intradevar reduceri la taxele de drum ,dar daca ai de lucru prin NL,B,L,F,I,SP,poti sa lucrezi fara probleme cu Euro 3 pentru ca taxele sant aceleasi indiferent de clasificarea euro,asa ca dai bataie la munca,succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Poate o sa ti se para off topic dar parerea mea este ca iti trebuie acel camion care raspunde necesitatilor pe care o sa le ai. Adica, daca este compatibil cu genul de operatiuni pe care le faci cu el. Marca... e mai mult o chestiune de loterie. Daca nu te uiti la ce cumperi poti sa iei si Scania si sa fie o mare rabla. Daca acesta este primul camion pe care il cumperi ... nu te mai uita la marca. Ca exemplu, daca iti iei un Volvo si te lasa in Italia ai sanse mari sa stai doua saptamani in curtea dealer-ului. Daca se intampla in Suedia.. in 3 ore esti din nou pe drum. Sper ca ai inteles ce vreau sa spun si nu te-am deranjat. Insa nu imi place sa vad pe cei care isi cumpara un (singur) camion ca esueaza doar pentru ca si-au condus afacerea cu inima si nu cu creierul. Doar ca sofer de companie iti permiti luxul sa spui "vreau marca asta". Ca doar nu platesti tu cheltuielile camionului. Eu mi-am cumparat primul camion acum doi ani si un pic. Inainte de a alege un camion sau altul gandeste-te ca tu, de fapt, cumperi o afacere. Asta in cazul in care nu esti un miliardar excentric si iti cumperi camion sa te duci cu el la film sau piscina. Cred ca mai intai trebuie sa analizezi niste cifre. Sa vezi cat te costa un kilometru rulat (gol sau plin) cu un anumit camion. Dupa care vezi si care sunt oportunitatile de afaceri. Vezi daca iti da cu plus! Eu cand aleg un camion nu caut motivele pentru care sa cumpar acel camion. Caut motivele pentru care sa NU cumpar acel camion. Daca aceasta lista este lunga sau daca pe lista sunt acele motive pe care nu le pot surmonta... imi iau viteza imediat. As putea sa iti impartasesc mai multe din experienta mea ( multa sau putina) dar mi-e ca deranjez. Si daca am facut-o, imi cer scuze.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegule, pe cf nu am lucrat dar am lucrat pe Axor.

Masinuta era din 2005, pe diagrama, cutie manuala 8 trepte, 400 cai, consuma undeva la 27+0,5l pe tara, avea deja 800000 km, si probleme nu prea am avut cu ea.

Atata nu imi placea la ea ca nu aveai loc in cabina,avea cabina numai pentru un sofer, in rest mergea foarte bn.(masina o am in poza de la avatar)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.