Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

vreau o informatie de la un coleg mai experimentat.


Ceaky

Postări Recomandate

  • Members

Sal colegii..

ieri am fost la un interviu si  are  masini pe bucuresti ( isuzu si sprinter)

face curse numai cu contract in general pe bucuresti  mai rar in tara si strainatate.aici pe romania da 1300ron si sambata sau dum 70 ron + 2 mese pe zii kand esti plecat in tara sau strainatate.

chestia e k si in strainatate tot 70 la zi doar daca esti in weekend daca nu primesti doar masa..

kam cat se plateste in extern pe un microbuz 17+1???

Multumesc!                                                                                                                                                                                                         Conform regulamentului scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k este interzis.Te rog sa te conformezi acestuia.                                                                                                                                                    

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

colegu 70 ron e foarte putin pe ext.nu stiu ce contract de munca tia facut,parca ziceai ca da 2 mese pe zi unde ????? pt ca tu esti tot la volan pe extern,ai foarte mare griza la contractul de munca,citeste de 2-3 ori si vezi ce semnezi ca patroni in ziua de astazi sint cei mai mari tepari ,vezi sa nuti faca contract pe 3 sau 5 ani si multe altele mai intreaba pe forum,la inceput de drum este foarte greu dar fi barbat si negociaza si tu la salar,diurna si altele

                cu stima RADU

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ceaky!

Diurna nu este pe km. Diurna este pe zi. Salariul minim este obligatoriu. Cred ca nu esti in aceeasi oala cu un necalificat. Cere un salariu decent.

De aici incepe totul.

Aceea diurna care o "preamaresc" toti angajatorii si soferii, sunt niste drepturi salariale date petru a putea sa traiesti in tarile tranzitate si pentru faptul ca nu esti acasa la ora 18 sau 19 in fiecare seara.

Degeaba tot incercam sa va spunem despre drepturile care le aveti. Sunteti blocati pe un castig mediu aiurea din care nu vedeti care va sunt avantajele si dezavantajele.

As putea posta mai multe raspunsuri date de voi, dar nu cred ca e necesar.

Contractul de munca facut pe o tara anume, are drepturi si obligatii. aceste drepturi si obligatii care le ai trebuie sa le si stii si sa le intelegi.

In general sunt cam aceleasi.

Sunt cam offtopic dar....

Ca sa mergi cu marfa de 1.000.000.000 de E in remorca si a merge cu 1 persoana in cabina cred ca nu e egal ca si valoare.

Viata este nepretuita, nu o poti inlocui.

Valoarea marfurilor de cateva milioane de Euro e asigurata. Nu este nepretuita. Se poate inlocui cu tot ce inseamna asta,

O viata nu ai cu ce o inlocui.

Asa ca te rog sa intelegi ca pe transport persoane ar treui sa fii mai bine platit si nu ar trebui sa ai probleme cu program depasit sau cu oboseala la volan, neplata la timp,....... n spe mii de combinatii.

Regulile si compensatiile ar trebui sa fie pe masura transportului si a stresului.

  In concluzie:

Un salariu corect cu tot ce presupune salariul ar trebui negociat in primul rand. Diurna e doar compensatia ca faci ceva in plus fata de ceea ce inseamna munca de sofer. Faci curse interubane,internationale, lipsesti de langa ai tai peste 12 ore, "iti dau coltul" prietenii sau membrii familiei si nu poti sa ajungi langa ei, nu mai stii ce e nou la tine pe strada,........etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut ! la renumita firma de transport din Romania , nu i zic numele ca o sa sariti iar toti la mine , diurna pe microbuz extern este de 30 de euro pe zi.

Da, e putin , si 70 RON pe zi mai ales pe extern , dar nu trebuie sa calculezi asa....sfatul meu dute, pleaca in strainatate, si aduna

Sfaturi din astea poti sa le tii pentru tine !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

@ Ceaky  , oferta care  o ai este  buna ! iti explic si de ce , daca ai 13 mill  ai mai mult decat salariu minim pe ramura  care este de 10 mil  lei , deci  e bine ! .  citez ; ,, Federaţiile sindicale şi patronale din transporturi şi din serviciile publice locale au semnat contractul colectiv de muncă pe 2013, care prevede un salariu minim pe ramură de 1.000 de lei. "  si transporturi persoane este inclus aici . Cat despre diurna ii respect pe colegii leto200 si radu birla  nu stiu bine legea  iar  nicu.rengard  are amintiri frumoase :) , din pacate acum este cam 70 - 90 euro  cursa de germania iar de spania sant firme care dau 120-150 euro  si atata  fara  salariu .parca saiz da 170 euro fara salariu , parca..nu mai stiu sigur  . Cat despre diurna este buna !  nici  o lege nu obliga sa iti dea o anumita suma la firmele private  , firmele de stat au alt regim fata de cele private si  iti dau cat pot si cat vor dar se RECOMANDA  35 euro in ue si la privat  daca iti va da 20 poti sa reclami ca vrei 35  unde vrei , pierzi  ca nu ai dreptate  , cititi  legea sa va convingeti .  Deci  13 ,mil  , 70 lei zi diurna  si 2 mese S-D sau pe extern,si asta f rar cum ai spus ,  pentru microbuz este  bine .  sant firme de autocare  care nu ofera ce primesti tu pe  un microbuz  , nu e gluma .  se putea  si mai bine  dar nici asa nu este rau    succes  !!

@ de acea sunt firme de autocar linie care cer cei  5 euro ...isi fac si  ei banii de masa  sa le ramana si lor salariu intreg   

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...
  • Members

ma contrazic de ceva timp cu alti soferi si tot nu pricep! Adica . urmatoarea nelamurire #:-s :

-daca intalnesc indicator ,cerc rosu ,in interior scrie cu negru 3,5t,si sunt cu autocar ( persoane)mai mic sau mai mare nu conteaza dar greutatea lui depaseste inscriptia de pe indicator,pot sa ma deplasez pe acel sector de drum??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Buna ziua colegii. Daca cumva este vorba de firma Pistol PM Trans, sau Leo Trans - e una si aceeasi - eu zic sa te mai gandesti colegule ( Ceaki ). Imi suna foarte cunoscut conditiile pe care le-ai scris aici, si in cazul asta as putea sa-ti spun cate ceva. Oricum sunt prea putini bani, pentru ceea ce trebuie sa faci -subscriu in totalitate la ceea ce a scris colegul sxn. Repet, daca este vorba de aceasta firma, confirma, si putem discuta mai departe, altfel nu are rost. Poti sa iei linistit de la Radu 2000 pe luna pt conventie, iar pe extern in functie de cursa, pot sa-ti spun tarifele. Incearca si el cu cine poate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.