Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Inceputul urmatoarei saptamani de activitate


costy67

Postări Recomandate

  • Members

Am inceput programul luni dimineata la ora 07:00.Sambata la ora 17:30 m-am oprit pentru pauza de sfarsit de saptamana.Pe parcursul acestei saptamani am totalizat 55,30 ore de conducere.In ce zi si la ce ora pot incepe urmatoarea saptamana de activitate? :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am inceput programul luni dimineata la ora 07:00.Sambata la ora 17:30 m-am oprit pentru pauza de sfarsit de saptamana.Pe parcursul acestei saptamani am totalizat 55,30 ore de conducere.In ce zi si la ce ora pot incepe urmatoarea saptamana de activitate? :(

daca esti la pauza de 45h,,luni la 14,30,,poti pleca,,daca esti la 24h  ,,plecarea depinde de restrictiile de weekend in tara in care te aflii,,,,naspa de tine saptamana urmatoare ca trebuie sa faci recuperare,,,doar 34,30 h poti conduce,,,intr,o saptamana normala,,undeva joi,,trebuie sa te opresti, ;D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Depinde de ce saptamana e alipit repausul terminat luni dimineata.

Daca e un repaus alipit saptamanii trecute, vei fi nevoit sa stai pana luni dimineata la ora 00:01.

Daca e alipit saptamanii in curs vei putea sta minim 24 ore si vei putea pleca mai departe. Va fi considerat doar timp suplimentar de repaus sau il poti folosi la o recuperare a unui repaus redus  mai vechi.

Partea cu tachograful digital nu te deranjeaza prea mult

In ceea ce imprima pe bon tachograful are un simbol care iti arata ca ceasul lui e setat pe timp UTC/GMT + sau minus cateva ore in functie de fusul orar al tarii in care este inmatriculat autovehiculul.

Si da, daca acele 55 de ore sunt pe ceasul tachografului digital, tu ca sofer ai o obligatie ca si profesionist sa stii cate ore sunt in saptamana trecuta si cate in cea curenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

atunci incepi luni ,ora 02,ora Ro sau 00 utc

De ce trebuie sa incep la ora 00 UTC si nu mai devreme?Te rog sa expui si motivul!

Salut!

Dupa mintea mea,trebuie sa respecti ora UTC pentru ca dupa aia tahograful o sa cumuleze orele conduse cu cele conduse inainte de pauza(55 ore si 30 minute).Dar poti pleca cum a zis si celalalt coleg cu cel mult 30 de minute mai devreme de ora 0 UTC.Poti incepe programul luni dimineata la ora 1,30 cel mai devreme.Drumuri line!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Fratioru....minim 24 de ore de cand te-ai oprit.Se considera pauza saptamanala redusa si este perfect legal daca nu ai alta redusa nerecuperata.Nu conteaza daca e marti joi luni vineri sau 00 utc.Saptamana de lucru incepe dupa o pauza de 45 de ore, 56 de ore de volan si dupa aceea 24 de ore de pauza minim.Faci 24 pauza si poti sa ii mai dai sandale inca 34 de ore de volan.Dupa aceea trebuie musai 45 daca nu ai recuperat 21 in saptamana in care ai avut 34 ore volan.Daca ai recuperat 21 poti sa faci iar redusa la sfarsit de saptamana.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
  • Members

Fratilor e foarte simplu de explicat cum e programul pe card: Saptamana de lucru se incepe si se calculeaza dupa ora UTC ora 02:00 am ora de iarna si ora 03:00 am ora de vara fiind ora 00:00 am a Romaniei de exemplu daca programul este inceput dupa 45 de ore de odihna se calculeaza ca fiind saptamana se lucru de 6 zile lucratoare din momentul in care ai miscat masina si trebuie avut grija a nu se depasi maxim 90 ore in doua saptamani de lucru, si maxim 56 ore pe prima saptamana (deci daca in prima saptamana ai condus 56 de ore in a doua saptamana nu mai poti conduce decat 34 de ore.) saptamana de lucru nu se calculeaza ca fiind saptamana calendaristica si saptamana de condus se ia in calcul ca ex: daca se incepe saptamana Luni la ora 00:00 am ,Sambata la ora 23:59 am conducatorul auto trebuie sa intre in pauza saptamanala de 45 de ore. Mentionez ca daca se face pauza de 24 ore la sfarsitul saptamani de lucru, in urmatoarea saptamana diferenta se va recupera pe parcursul saptamani de lucru . Recuperare nu se face neaparat consecutiv. Exeplu : (daca conducatorul auto in urmatoarea zi lucreaza 5 ore si dupa aceea intra in pauza de odihna de 11 ore , 5 ore conduse plus 11 ore odihna = 16 ore deci diferenta pana la 24 ore adica 8 ore intra la recuperare.) sper ca am putut ajuta intrun fel si am fost destul de explicit in ceea ce am vrut sa spun mai sus . Drumuri bune. G.Costel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Colegul Costelga, sper sa nu te superi, dar vreau sa te corectez. Conform Reg. 561 al CE, art. 8 alin. 6, "Pe parcursul a doua saptamani consecutive un conducator auto trebuie sa efectueze cel putin doua perioade de repaus saptamanal normale sau o perioada de repaus saptamanal normala si o perioada de repaus saptamanal redusa de cel putin 24 ore. Cu toate acestea, reducerea se compenseaza cu o perioada de repaus echivalenta luata IN BLOC(deci nu fractionat, cum ai spus tu), inainte de sfarsitul celei de-a treia saptamani care urmeaza saptamanii in discutie". In acelasi Regulament, la art.8 alin.7 scrie asa: "Orice perioada de repaus luata in compensatie pentru reducerea unei perioade de repaus saptamanal trebuie alipita unei perioade de repaus de cel putin 9 ore". Deci ceea ce spui tu nu este corect. Am crezut si eu ca le stiu pe toate, dar am fost atentionat si de Gongy (caruia ii multumesc pe aceasta cale) ca atunci cand postez un comentariu sa o fac cu date concrete si cu articole din regulamentul la care se face referire, nu pe baza a ceea ce stiu sau am auzit discutandu-se pe ici, pe colo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

salutare la toti colegii!Am o dilema: sapt anterioara am condus :luni,marti ,miecuri,joi cate 9 ore,total 36 apoi pauza 37 ore dupa care am mai condus iar 9 ore sambata,iar pauza vreo 37 ore pana azi(luni) pe la ora 11 cand urmeaza sa plec.Intrebarile mele catre colegi sunt:1)Dupa prima pauza de 37 ore se considera ca am inceput o noua sapt,dar aceasta sapt se incheie cu un singur program (cel de sambata) deoarece dupa el urmeaza o alta pauza de aproximativ 37 ore? 2)Daca dupa aceasta ultima pauza pot face iar 6 programe consecutive,acestea incepand de azi (luni) urmand sa se incheie sambata.Multumesc anticipat la colegii care vor avea bunavointa si rabdarea sa ma lamureasca si pe mine.Drumuri bune si Doamne-ajuta la colegi!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc mult de tot colegu dan 2008gh!Acum sunt lamurit,dupa ultimele 2 postari ale tale.Sunt lucruri pe care nu le stiam si ma bucur ca le-am aflat.Lucrez la o firma mica 3 camioane si avem curse fixe 5-6 zile pe sapt in functie de cum lucreaza fabrica,cu care avem contract.Drumuri bune sa ai,spor la bani!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

ce pauza saptamanala ai inainte de situatia data ?

dupa situatia data de tine , prima saptamana de munca ( nu de condus ) luni -joi , cu pauza saptamanala redusa de 37 h dupa care incepi a doua saptamana din calcul , sambata de cand incepi , ai ( maxim ) 6 perioade de 24 h din momentul pornirii la munca sa-ti termini cea de a doua saptaman de munca . a doua pauza de 37 h ( care intra in a doua saptamana de munca deja inceputa ) o poti considera ca pauza zilnica + recuperare nu pauza saptamanala din cauza ca dupa prima pauza , acea redusa de 37 h , tie ti-ar fi trebuit una normala , deci minim 45 h daca ai fi vrut sa consideri acea ,, zi ,, de munca de sambata ca ,, saptamana ,, de munca redusa . acum de la ora pornirii de sambata poti sa muncesti pana vineri la aceasi ora .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

costy are tahograf digital  !!!

si la o pauza saptamanala sub un anumit numar de ore, are sa apara contraventie la urmatorul control !

deci la ce ora poate incepe si de ce ?

poate incepe duminica la ora 17h30 dupa 24 de ore, insa pana luni la ora 00h00 utc nu poate conduce decat maxim 30 de minute!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...
  • Members

Salut. Dacă am lucrat luni, marți, miercuri, joi, vineri. Sâmbăta repaus saptaminal de 24h. După am lucrat duminica start următoarea săptămâna la ora 07.00 luni, marți, miercuri, joi. Mai pot lucra vineri? Sau trebuie sa fac repaus saptaminal de 45 h pana duminică la ora 07.00 adică de vineri de la 10.00 pana duminica la 07.00?

Editat de cico_3504
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Dacă și cu parcă...

Dacă vrei să fii șofer, parcă ar trebui să citești ceva legislație. Ori ai reuși măcar să pui niște întrebări mai coerente...

Revenind la problema ta:

Sâmbătă ai făcut un repaus săptămânal redus de 24h, după care ai început o nouă săptămână de lucru duminică la ora 7:00. Știind că următorul repaus săptămânal începe (cel mai târziu), înainte de sfârșitul a 6 perioade consecutive de 24 de ore... hai să vedem cum vine:

  • de duminică ora 7:00 până luni ora 7:00 = prima perioadă de 24h;
  • de luni ora 7:00 până marți ora 7:00 = a doua perioadă de 24h;
  • de marți ora 7:00 până miercuri ora 7:00 = a treia perioadă de 24h;
  • de miercuri ora 7:00 până joi ora 7:00 = a patra perioadă de 24h;
  • de joi ora 7:00 până vineri ora 7:00 = a cincea perioadă de 24h;
  • și în sfârșit, de vineri ora 7:00 până sâmbătă ora 7:00 = a șasea perioadă de 24h. Cum legea zice să începi repausul înainte de sfârșitul acestor 6 perioade, rezultă că sâmbătă la ora 6:59 (repet, CEL MAI TÂRZIU MOMENT) tu obligatoriu start repaus săptămânal.

Sper din toată inima că știi diferențele dintre pauză și repaus, dintre săptămână și săptămână de muncă, dintre perioada de activități zilnice și perioada de 24 de ore...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

IvecoStralis ai serioase lacune de legislatie,ma mir ca Cri5tian a fost asa indulgent cu tine.Il felicit ca te-a luat cu usurelul...😄

Daca cumva inca nu ai inteles explicatiile lui foarte corect explicate mai revin si eu cu citeva...Tu probabil asteptai un simplu ''NU'' sau ''DA'' la intrebarea ta dar din pacate aici dorim sa invatam sa devenim profesionisti..nu ''minuitori de volan'' dupa cum spunea un coleg de-al nostru.Ce zice teoria....? Intre doua repausuri saptaminale poti avea maxim 6 perioade de 24 ore. Tu incepi in ziua de duminica o noua saptamina de munca [nu uita ca timpii de conducere pe ziua asta se contorizeaza la saptamina legala,de L-D]. Restul sunt explicate ,daca nu intelegi si inca ai dubii spune-ne...Totusi pune mina si invata si din abc-ul meseriei..respectiv regulamentul 561/2006 si 165/2014,le gasesti pe forum

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

Salut colegi. Am si eu nelamurire si daca este un coleg amabil sa ma lumineze. Eu am inceput saptamana de lucru vineri si miercuri dupa 6 perioade de condus m-am oprit si am facut un repaus saptaminal redus de minim 24 ore ,apoi am inceput sa conduc iar. Acum duminica as face 90 ore de conducere, dar tahograful la ora 2 utc imi mai da ore de conducere. Intrebarea este le pot conduce sau va trebui sa fac un repaus saptaminal de minim  45 ore si apoi sa conduc orele date de tahograf? Ce trebuie luat in consideratie ce calculeaza tahograful sau ce mi-am notat eu ca am condus. Multumesc frumos si scuze daca nu am fost foarte explicit

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ora UTC o lași în pace, n-ai treabă cu ea. Aia e acolo în scop de etalon la controlul în trafic, nimic mai mult.

Tu conduci după ”realitate”, mai exact după ce ai notat tu (că spui că ai notat). Presupunând că n-ai scris aiurea și nu te-ai încurcat la socotit, mergi până la 90 de ore, chiar dacă taho se agită că UTC și alte alea... n-ai tu treabă.

Sper că ești plătit pe măsura celor 90 de ore, sau că e o situație mai aparte de data asta. Căci e mult...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.