Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

CE ESTE RUGACIUNEA ?


Vizitator Anonymous

Postări Recomandate

Vizitator Anonymous

Rugăciunea poate definită a fi comunicarea personală cu Dumnezeu. Definiția respectivă poate fi destul de generală incluzînd cereri făcute lui Dumnezeu, preamărire, mulțumire, exprimarea sentimentelor și trăirilor, mijlociri etc.

De ce ne rugăm lui Dumnezeu?

Ca și oameni venim să ne rugăm pentru a aduce mulțumiri, pentru a cere lui Dumnezeu să ne ajute, pentru a ne exprima sentimente de fericire și laudă la adresa lui Dumnezeu.

Dumnezeu știe de ce avem nevoie înainte de a-I cere. Matei 6:8 Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi. Dumnezeu cunoaște gîndurile noastre, și știe bine de ce avem trebuință. Rugăciunea este mai degrabă o recunoaștere în fața lui Dumnezeu că suntem neputincioși de a schimba ceva sau de a obține ceea de ce avem nevoie. În acest fel recunoaștem autoritatea și puterea Lui, și dependența noastră de Dumnezeu.

Rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu, asemenea unui copil cu tatăl lui. Dumnezeu se bucură de discuția pe care o avem cu El. Obișnuim ca oameni să venim la Dumnezeu cînd avem nevoi, dar uităm să venim și să-I mulțumim. Cineva propunea un model de rugăciune pe care și-l făcuse respectivul pe parcursul anilor. Era un model biblic, dar standart, ceea ce Hristos ne avertizează să nu facem. Spunea că în adresarea către Dumnezeu trebuie mai întîi să venim cu mulțumire, apoi să adresăm cererile noastre, după care să adăugăm “Facă-se voia Ta”. Un model biblic într-adevăr, dar ce faci atunci cînd ai o problemă, cînd ești distrus, și în loc să vii în fața Domnului ca să I te plîngi, începi a bolborosi multumiri, pe care oricum nu le aduci din toată inima. Matei 6:7 Cînd vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgînii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Rugați-vă așa cum vă îndeamnă Duhul să vă rugați, și lăsați standartele omenești.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.