Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

obligatoriu permis german?


radu tiberiu

Postări Recomandate

  • Members

sunt in germania de o luna, mi-am inchiriat o locuinta, mi-am facut anmeldung, am gasit si un angajator dispus sa astepte pana primesc permisul de munca, am depus si actele, adica contractul de munca si cele 2 formulare ce trebuiesc completate de angajator. si astept sa vina permisul... astazi intru pe "consilierjuridicgermanoroman.com" si gasesc acolo ca daca nu am actele (permis, atestate, card tacho) germane, nu mi se acorda permisul de munca. ca sunt cazuri cand asa a fost motivata respingerea permisului de munca.insa sunt si cazuri care nu au avut aceasta problema. e cineva care ma poate lamuri? eventual din propria experienta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut. vrei sa spui probabil ca refuzul a fost transmis direct angajatorului, si acesta nu ti-a mai spus tie motivul refuzului. din ce am intalnit pana acum, refuzul este intotdeauna motivat, nu vine doar hartia cu un NU mare pe ea... e insotita de o explicatie, o trimitere la legea si paragraful cu care ei motiveaza refuzul. si daca nu esti de acord, nu ti se pare corect, poti merge la ei si discuta, contesta. in general nu obtii nimic, dar sunt si care au reusit. dar sa speram ca nu e cazul. totusi, tu stii ceva de chestia ca nu poti lucra daca nu ai permisul si atestatele schimbate in germania? ai mai auzit de asa ceva?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut,nu vreau sa vorbesc aiurea(stiu sigur ca de la 1 ian 2013 s-au schimbat cateva legi privitoare la romani si bulgari in Germania,dar nu stiu exact ce),eu lucrez in Germania de peste un an cu acte romanesti si nu am avut nici o problema la nici un control. Intr-adevar legea spune ca dupa 6 luni de cand te-ai stabilit in Germania esti obligat sa le schimbi,dar atat timp cat ei m-a lasa in pace nici eu nu le schimb, platesc destul impozite si asigurari ca sa le mai dau bani si pe preschimbat acte.

Drepturile de munca am observat ca se acorda mult mai greu anul asta decat anul trecut,si probabil o sa fie din ce in ce mai greu.

Deci stai linistit ca asta nu este o problema,daca nu vor nu vor si gata si explicatia va fi probabil ca sunt multi soferi germani,sau de alte nationalitati care nu au nevoie de drept de munca si nu au unde munci si ei au intaietate.(cel putin asa am auzit la unele cunostinte patite)

Problema e alta dupa parerea mea :ce firma ti-a facut tie contract de munca fara sa ai inca drept de munca ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am fost azi la Furerscheinstelle Bonn si m-au lamurit acolo. nu trebuie schimbat nici un act. (sunt europene si deci valabile). nici macar dupa 6 luni.regula celor 6 luni e pentru permisele din afara zonei euro. mi-au dat o foaie ce cuprinde art. 28 din legea circulatiei la ei.

pe contractul de munca, semnat si stampilat, a scris ca "valabil cu incepere din prima zi de luni de dupa acordarea dreptului de munca".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

stiu ca se leaga de orice pentru a-ti refuza acordarea permisului de munca, insa multumita unor colegi bine informati, s-au mai schimbat unele lucruri, ma rog, pe unde au fost ei. Adica pentru post de sofer profesionist se considera ca fiind munca calificata si nu se mai acorda 'prioritate' celorlalti europeni, suntem macar aici pe picior de egalitate. In schimb se dau refuzuri pe alte criterii, salar prea mic fata de media pietei, neacordarea (lipsa) din contract a unor drepturi sociale, etc. Si cum refuzul/acordul vine la angajator... acesta iti transmite ca nu a fost nici o motivare. Ar fi culmea sa iti spuna ca "nu ti-au dat, pentru ca lor li se pare ca te-am luat de fraier si iti dau prea putini bani". De aici si anunturile cu "plata conform planului tarifar".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

orice roman are dreptul de a munci sezonier, 6 luni de zile, fara dreptul de munca aprobat. daca nu ai belele, dreptul de munca este refuzat de cele mai multe ori cu motivatia ca exista cetateni germani care adera la postul pe care vrei tu sa lucrezi. adica nemtii au prioritate pe postul respectiv. pentru asta, patronul la care muncesti, trimite o adeverinta prin care motiveaza angajarea ta, pentru ca nu sunt abonati cu cetatenie germana la postul respectiv. permisul, asa cum a spus un coleg mai sus, este valabil ca in orice alt stat european. drum bun!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.