Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Desteapta-te Romane !!!


Postări Recomandate

  • Moderators

si cei de sus..''aerisitii'' ...vor fi obligati sa tina cont de noi..cei mici..asta daca ne-am destepta..prin tot ceea ce facem noi personal ii putem infringe..pleaca de la ceva simplu...cumpararea produselor..alege romanesti..nu straine..vei da independenta financiara alor nostri..alege sa lucrezi in conditii umane...vei da satisfacere familiei si tie personal..toate se leaga..si ei nu vor putea zice nu..vor fi obligati sa accepte..au nevoie..altfel nu se poate..trebuie doar sa ne ''luminam''

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cereti angajatorilor sa va precizezeze pentru cite ore de munca se face plata, adica cite ore de lucru acopera salariul negociat. Nu acceptati negocieri pe baza de ziua de lucru lucrata, nu suntem zilieri platiti cu ziua. Un salariu minim nu poate decit sa acopere un numar de ore minim- 8 ore lucrate pe zi cu 5 zile lucrate pe saptamina (aproximativ 170 ore pe luna). Diferenta de ore lucrate care sa acopere 12 ore muncite pe zi(cu o ora pauza) trebuie discutata separat. 12-14 ore pe zi lucrate in regim de sofer cu pauze la limita duc spre 300 de ore muncite pe luna- adica aproape dublu. Deci discutati plata in functie de orele de muncite (bineinteles fara pauze). In Germania plata minima pe ora e 8.5 Euro brut. Diurnele jurnaliere fac subiect de dicutie separat. NU ACCEPTATI OFERTE DE MUNCA "LA PACHET". Discutati punctual fiecare aspect ce tine de plata si trageti voi linia la final sa vedeti cu cit ramineti net in mina,dupa plata taxelor aferente.

Deci daca vreun angajator va face vreo oferta de genul: 1800E pe luna de exemplu, puneti-l sa se explice: cit e salariul brut?, cite ore de munca pentru salariul brut? cu cit ramineti net din salariul brut dupa plata taxelor sociale,medicale,si impozitare? cum se face plata orelor suplimentare? cit e diurna zilnica pentru zilele petrecute in cabina ? alte sporuri-pentru lucrul de noapte de exemplu, sau lucrul in zilele de sarbatori legale, etc.

Toate aceste lucruri care reglementeaza raportul de munca TREBUIE OBLIGATORIU sa fie precizate in contract

De asemenea foarte important de discutat problema asigurarilor in caz de accident, furt, situatii de restringere a activitatii etc. la care legea va da dreptul la compensatii. DE asemenea trebuie precizate in contract

Discutati punctual despre toate aceste aspecte legale, la vedere

Editat de bau
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Daca vi se ofera un contract in care scrie de exemplu 1700E pentru 200 ore muncite intrebati cum se face plata pentru diferenta orelor prestate in situatia in care lucrati 12 ore pe zi, sa zicem. FOLOSITI CORECT TAHOGRAFELE !!! timpii de incarcare, descarcare, la dispozitie etc. sunt ORE MUNCITE si platite. NU veti putea dovedi cu nimic altceva ca ati muncit in acel timp daca  va puneti pe "pauza". Pauza e timpul vostru, nu va este platita si nu are nimeni dreptul sa va solicite cu probleme de servici ,nici macar la telefon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Cu riscul sa ma repet: PROGRAMUL DE CONDUS NU ESTE ACELASI LUCRU CU PROGRAMUL DE MUNCA!  Programul de condus e o reglementare legala ce tine de cadrul organizarii actvitatii. Programul de munca este acel program acceptat de catre angajator / angajat si care trebuie sa subscrie CODULUI MUNCII di tara in care incheiati contractul -IN LIMITA celorlalte reglementari legale specifice activitatii desfasurate: de ex :normative guvernamentale, sindicale etc...si printre altele si  Acordul AETR al Consiliului European, ce stipuleaza cadrul in care aceasta activitate poate fi organizata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Pfoai, bată-vă soarele de ''știutori'' astăzi și mâine...

Numai și numai gura e de voi... ''faceți așa'', ''cereți aia și ailaltă'' etc... ați citit un articol dintr-o lege postat pe undeva pe aici și v-ați trezit brusc învățați. Mai mult, chiar abilitați să dați sfaturi!!! Și sfaturi '' de'alea, dom'le, serioase!''.

Până nu arătați rapoarte de tahograf pe o lună întreagă și extrasul de cont aferent lunii respective... țineți-vă gura zmeilor!!! Faceți opinie [reeditat], promovând o mie și una de idei, una mai ''cinstită'' ca alta, dar în realitate este doar praf în ochii proștilor... să nu cumva să ne prindem că lucrați la km, cu banii ''pe caiet'' și gândacul pe cutie.

Valabil și pentru cei câțiva moderatori de aici, destul de vehemenți dealtfel pe aceleași idei... arătați-ne că AȘA munciți voi (100% legal și conform cu ceea ce susțineți și recomandați) și eu sunt primul care-mi dau demisia de la firma unde sunt acum (căci am salariu fix) și o să caut să fac ca voi.

Fanfaroni...

Editat de cico_3504
incitare..
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

cri5tian..eu sunt unul dintre moderatori..la cine te referi exact..?? mie nu imi plac nuantele gri..ori e alb..ori negru..asa ca daca vrei sa spui ceva..spune...lasa comentariile cu cuvinte incitatoare...care pot degenera in discutii cu incalcari ale regulamentului..

Daca e vorba despre mine afla ca eu unul lucrez platit la ora..si nu ma obosesc sa iti dovedesc asta tie..nu de alta dar nu o sa crezi daca vezi sumele

Daca te referi la altcineva spune la cine...Mie asa imi place..mai ales ca nu pot cere altuia sa faca altfel decit fac eu...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut, omule faci parte din categoria fatalistilor si n-am sa-ti dau satisfactie atita vreme cit ai o parere asa buna despre tine. Habar n-am ce competente ai de nu crezi ca esti in stare sa muncesti "civilizat". Eu unul am renuntat la un contract din care imi rezultau venituri lunare de 2500E net in Germania plus transport in tara cu avionul timp de 5 ani de munca(pot proba asta oricui cu hartiile pe care le am). Am renuntatl la job din motive de schimbare a clauzelor contractuale. Intre timp am mai cautat in Germania si Olanda si sunt destule oportunitati de munca in conditii mai mult decit decente. Nimeni nu trebuie sa-ti demonstreze nimic, pune doar mina pe telefon si suna si vezi ce conditii ti se ofera: dar trebuie sa dovedesti ca locuiesti acolo si le vorbesti limba. Atita timp cit locuiesti in tara si doar "rupi" ceva in engleza n-ai decit sa te faci sluga pe 2 lei. Pot doar sa spun ca stau acasa de prin iulie si fac formare profesionala, intre timp mi s-a mai oferit cite ceva, dar nimic demn de luat in seama: m-am inscris la un curs atestat de Limba Germana, nu e deloc ieftin-ca. 1000E si va dura vreun an de zile pentru obtinerea unui nivel de cunostinte la stadiul B2 (obligatoriu daca e sa ai pretentia sa lucrezi aici). Nu am deloc senzatia ca imi pierd timpul !  Dar nici nu mai sunt dispus sa-mi sacrific anii pe bani care nu-mi rezolva probleme in viata.

Si da, am sa continui sa impartasesc din experienta mea ceea ce consider ca e corect de urmat si e bine si legal in acelasi timp. Tu stai linistit ,-asteapta sa se schimbe ceva...

Toate Bune

Editat de bau
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Cristian te rog ca termeni gen fanfaron sa il folosesti cu membrii familiei care iti sunt datori sa te suporte prin grad de rudenie , pe langa te rog sa ne scutesti de frustrarile personale , nu stiu de ce dar am impresia ca tu esti cel care ,, inghtite multe ,, si incearca sa se dea ,, negustor cinstit ,,

7 zile la colt , poate te cumintesc , stii bine ca nu las ,, rebeli ,, in forum .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Astăzi am avut ghinionul să fiu sunat de un angajator care mi-a stricat ziua în ultimul hal. Îmi oferea un loc de muncă pe comunitate cu 50 euro 1000 km. Ăștia nu mai au limită și nici bun simț. Îmi spunea că a avut băieți care au făcut și 25000 km pe lună. Cum dracu să mai trăiești, să îți întreți o familie...? S-a ajuns rău de tot din cauza sclavilor care ar muncii și degeaba numai să fie șoferi.

P.S. Locul de muncă era pe comunitate pe o mașina Citroen Jumper 3.5 tone.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

[...] nu stiu de ce dar am impresia ca tu esti cel care ,, inghtite multe ,, si incearca sa se dea ,, negustor cinstit ,,

7 zile la colt , poate te cumintesc , stii bine ca nu las ,, rebeli ,, in forum .

Exact ce spuneam și eu... din gură toți suntem cinstiți. Îmi vine câteodată să-mi rup de la gură să le dau eu în plus, celor care muncesc atât de cinstit, pur și simplu pentru că merită dom'le!!! Înțeleg că forumul promovează profesionalismul și respectul pentru om și meserie, dar să nu uităm că realitatea este mult mai urâtă. Putem continua să citim aici despre standardele ridicate la care lucrează și trăiesc câțiva norocoși (poftim, cu jumătate de gură admit că există asemenea colegi), dar totuși... cum se face că miile de euro în condiții de muncă de femei gravide rămân întotdeauna la stadiul de postări pe forum?!?

Căci eu unul cunosc un singur șofer ce câștigă bani mulți, dar credeți-mă... omul muncește serios. Și-l știți și câțiva dintre voi.

În rest... simple postări și sfaturi siropoase.

Și apropo Mario, că știu că-ți place să auzi și din-astea... între timp am devenit și ''driver trainer'' aici unde lucrez. Am 9 colegi la spediția la care suntem pe care trebuie să-i ajut atunci/dacă e cazul (mai un sfat legislativ, mai o traducere către planning... mă rog, mărunțișuri). 150€ spor la salariu pentru treaba asta. Și am doar 3 luni de când sunt angajat.

Poate că nu's eu așa cinstit cum zici, dar cel puțin sunt loial.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

      Bine ai revenit :ymapplause: . Nu lasa talentul tau sa se iroseasca luand cartonase rosii, fiind in acest fel trimis la vestiare. Cauta sa ramai in teren si sa inscrii avand in vedere ca esti un atacant redutabil.

Inscrie omule ,ai calitatile necesare ,ai tot ce trebuie .

Cum tot suntem la "Desteapta-te Romane " n - ai vrea sa incepi sa impartasesti putin din experienta ta : cum ai ales aceasta profesie ? Satisfactii ,reusite ,esecuri .Ce ai facut pentru a ajunge unde esti acum (apropo Felicitari pentru  "Driver trainer" ) ? Cum vezi viitorul acestei meserii dar mai ales ce solutii vezi pentru imbunatatirea realitatii ce o descrii ?

 Cu siguranta unora o sa le placa ,desi ma tem ca nu vei primi nici un spor !

  Toate cele bune .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Da, atacant redutabil sau nu, din păcate sunt dovada vie că ''gura bate c**u'', cum zicem noi... Sunt rău de gură, câteodată prost de-a dreptul, dar ăsta mi-e temperamentul... când iau foc, nu te mai înțelegi cu mine :D Iar cartonașele roșii de la adun aici nu sunt degeaba, știu ei ce poamă sunt.

Cât despre cariera mea de șofer... nu e prea mare lucru de spus. Profesia n-am ales-o eu ci ea m-a ales pe mine. Am făcut Liceul de Arte la Deva dar, navetist fiind, stăteam în cămin la un alt liceu împreună cu mulți alții de la Liceul Auto... cam așa a început. Mai o vizită pe la atelierul lor, mai o carte din domeniu... a început să se dezvolte microbul și în prima vacanță de vară (ca liceean) am lucrat într-un service auto. Acolo am condus prima dată un vehicul cu 4 roți și volan (până atunci doar motociclete :D) și am văzut live cum se mișcă pistoanele într-un motor de Ford Fiesta.

După liceu din păcate, a urmat o perioadă destul de grea pentru mine și ai mei, dar din 2005 sunt mândru posesor de categoria B și de atunci numai volăneală am făcut. M-am complăcut câțiva ani buni (vreo 6) ba în taximetrie, ba curierat, ba distribuție, ca ulterior, în 2011 să trec la categoria grea. Tot de atunci sunt și membru aici :D

Am intrat în pâine ca bou'n gard... nu tu habar de vreo lege, nu tu experiență, nu tu nimic... am lălăit-o aproape un an în Italia, pe-o șeptică cu frig inițial, apoi pe una de 12t dar în final am plecat căci eu vroiam articulat. Și tot ca prima dată, iar am dat chix... cu plata la km și-a mai și încercat să-mi tragă țeapă.

Am înțeles într-un final că cuvântul ăla ''profesionist'' de lângă ''șofer'', nu e pus degeaba... așa că mi-am propus să ajung și eu unul. Mai de pe internet, mai de prin parcări... am reușit eu să prind câte ceva și deja credeam că nu e chiar așa greu cum pare. Asta până am dat aici peste Mario și Gongy care mi-au ridicat iar ștacheta de încă mă chinui să ajung la ea.

Satisfacții am tot timpul, când sunt la muncă. Sentimentul ăla de lucru bine făcut e ca un drog pentru mine... nu contează că mă închei la șireturi fără să mă aplec la cât de lungi mi's mâinile, oftatul ăla după ce închid programul... eu zic că merită. Și când mai fac câte-o manevră la fir de păr așa... deja se vede cu ochiul liber cum îmi cresc epoleți :D Aș mai adăuga tot la capitoulul satisfacții faptul că n-am pus niciodată gândacul (am sărit din program, dar n-am umblat cu prostii). Și ar mai fi, evident, în fiecare 15 ale lunii, sms-ul de la Raiffeisen care ''îmi bagă un umeraș în gură'', vorba unui prieten :D

Ca și reușită ar fi cea de peste câteva zile când mă duc în țară să-mi cumpăr apartament, cu bani strânși din munca de șofer la 40t.

Soluția pentru îmbunătățirea realității din domeniu este inocularea artificială cu microbul de care vorbeam mai sus a tuturor celor care s-au apucat de covrig doar pentru bani. Și dacă asta nu se poate... atunci să stăm cu gura pe ei și să-i ajutăm să devină profesioniști.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Felicitari cri5tian.asta dovedeste ca  esti unul dintre putinii care au dorit sa se autoeduce si sa devina intradevar profesionisti..sa aive respect pentru ei insisi si pentru meseria pe care o practica..asteptam sa te urmeze multi altii...de aceea incercam  aici..cu acest forum..o crestere a calitatii vietii de sofer profesionist..a mentalitatii..si altora indirecte..totul pentru ca fiecare dintre noi sa devina un bun profesionist si practicant al acestei frumoase meserii..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Salut LivCir.

Un numar de telefon si un nume de firma ne poti da? Cum te-a gasit?

Salut Mit.

Asta-i numarul de telefon: 0746588426

Mi-a spus că îl cheamă Adi. Nu știu de la ce firmă este sau pentru ce casă de expediții lucrează.

După numar am găsit anunțul ăsta: http://olx.ro/i2/oferta/angajez-sofer-comunitate-3-5-to-ID4sY7s.html#:e36ac19cc7

Tipul susținea sus și tare că job-ul este platit bine... Dar în condiții legale nu ai cum să faci mai mult de 10.000 - 12.000 km pe lună (33 zile), de maxim 600 euro.

Facem un calcul scurt și ne dăm seama că omu' crede că a aterizat pe o plantație de sclavi. 250 euro mâncare + 50 euro spalare haine și dușuri, 50 euro factura la mobil. Pentru ce mai mi-aș bate capul pentru 250 euro? Oricum familia mea nu ar putea să trăiască acasă cu banii ăștia și fără ajutorul meu (locuesc la țară).

P.S. M-a sunat în urma unui anunț de pe olx.

Editat de cico_3504
ortografie
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Members

S-a deviat un pic de la subiect. Sau poate doar mi separe mie. Si sa (ne) revenim. Cred ca ar trebui sa incepem prin a ne face curatenie prin curte. Am facut o chestie cu care nu ma mandresc dar ma rodea curiozitatea mai ceva ca o piatra in pantof. In cele cateva luni de cand lucrez in Europa, nu am spus ca sunt roman pe unde am mers la incarcat, descarcat sau mai stiu eu pe unde.Dragii mei, situatia e cotoioasa rau de tot. Romanii sunt vazuti cel mai rau in Europa. Francezii se plang cel mai tare de noi. Si, pe buna dreptate. Mi-au fost descrise cazuri reale iar unele le-am putut verifica personal. Ne place sau nu, au dreptate.

  Chiar in firma unde lucrez au fost (unul inca mai este) care sincer,ne fac de Nufarul. Baga in prostie pemotiv ca ... si-a facut o casa mare si nu are bani sa o termine. Nu e baiat rau de felullui dar ne face celorlalti rau. Poate fara sa isi dea seama.

  Nu este prima oara cand imi trece prin cap sa sun la Jandarmerie sau Politie de fiecare data cand trece cate un camion pe langa mine si mi se lipesc toate obiectele metalice de geam. Cred ca intr-o zi am sa incep sa fac lucrul acesta. Suna a turnatorie dar se pare ca nu se mai poate face o cursa normala. Dac ii spui casei de expeditie ca ajungi la program se uita latine ca la extraterestru.

  Mai concret cred ca ar trebui sa facem ceva mai mult decat sa ne plangem pe net de asa-zisi colegi. Daca vrem sa fim respectati si chiar sa capatam un anumit prestigiu cred ca ar trebui sa trecem la amputari. Ma uit acum prin parcare si parca mi se pune un nod in gat cand vad ce "soferi" au aparut de cand nu am mai fost prin  Europa. Ma incearca un sentiment de groaza amestecat cu scarba. Ma apuca greata si mai rau cand aud colegi romani vorbind de casoaie de neam prost, bmw si audi. Iar ei lucreaza pe 1400.

  Desteptarea ar putea sa inceapa prin ridicarea standardelor in aceasta meserie. Poate ca suntem prea nepasatori si ne poate ca ne gasim prea repede o scuza sa facem nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am spus-o de zeci de ori unde am avut ocazia. Dacă te comporți bine și ești un om corect nu vei fi luat peste picior nici la o firmă la care mergi să descarci sau să încarci chiar dacă știu că ești român. Nu sunt proști să îi bage pe toți în aceiași oală. Cât despre ridicatul standardelor, fiecare își știe limitele. Cel mai bine este să nu accepți nici un compromis, este viața ta în joc nu a patronului pe care lucrezi. Drumuri bune și fără incidente!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.