Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Asa cred ca trebuie actionat


sxn

Postări Recomandate

  • Moderators

Stimati colegi transportatori, Fara prea mult text inutil va transmitem urmatoarele: Daca v-ati saturat de bataia de joc la care sunteti supusi de ani de zile de Ministerul Transporturilor, daca nu mai suportati coruptia, demagogia, incompetenta si credeti sincer ca este timpul sa demonstram ca si transportatorii romani au coloana vertebrala, confirmati oprirea activitatii pentru o perioada nedeterminata la nivel national incepand cu data de 23.05.2013 ora 00.00.Faceti totul ca mesajul acesta sa ajunga la toate firmele de transport mari sau mici indiferent de tipul de transport efectuat. Comunicati soferilor din firma ce se va intampla si faptul ca trebuie sa stationeze in siguranta oriunde se afla, la data si ora stabilita.Reprezentantii organismelor patronale trebuie sa comunice permanent intre ei la nivel judetean pentru a stabili modalitatea de actiune comuna.F.O.R.T., C.N.R., A.P.T.E. si F.T.E. vor transmite cel tarziu pe data la 21.05.2013 informare catre Politia Rutiera Romana respectiv catre jandarmeria Romana referitor la faptul ca incepand cu data de 23.05.2013 ora 00.00 transportatorii rutieri inceteaza activitatea si nu vor permite nici unui vehicul inmatriculat in Romania sau in afara Romaniei sa se deplaseze in trafic national.Vehiculele vor stationa oriunde este posibil in conditii de siguranta. Lista de solicitari fata de autoritati este deschisa insa mesajele trebuie sa fie scurte si de efect. Ceea ce trebuie sa cerem in primul rand se numeste RESPECT.Daca suntem uniti si cinstiti unii fata de ceilalti putem rezolva in maxim 48 de ore problemele majore cu care ne confruntam.Pe 23.05.2013 ora 00.00 scoatem cheia din contact la nivel national iar Guvernul va tine cont de noi. Fara noi economia nationala intre in colaps.Asteptam liste cu confirmari din toata tara si va rugam sa transmiteti acest mesaj prin toate canalele de comunicare catre toti colegii transportatori.”

E-mail primit pe adresa personala dar cred ca trebuie citit.

Persoana de contact: >

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

asa mi-ar place sa vad si eu un romanica noastra dar........acum sau aici suntem MAFALDA.... si la proda contrarie ne tregem pe fese inapoi sa va ajute Dumnezeu sa reusiti sa faceti asta....dar mari sanse eu nu le vad la orizont.... Doamne Ajuta si drumuri bune

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
domnule snx,mi-ar placea sa vad si eu ceva ce a fost in italia acum vreo 4ani,dar sa nu iuitam ca suntem romani. va urez multa bafta!

Asa e.

Noi trebuie numai sa privim sa sa ni se dea.

Nu trebuie sa si contribuim cu ceva ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

ba da snx. dar cine? daca sefii le zic soferilor ,ca daca se opresc ii da afara? in spania au fost in ultimii trei ani 3 greve. nu sa intimplat nimic. trei sferturi din camioanele care nu au oprit erau conduse de soferi romani(cu parere de rau unul dintre ei am fost si eu) deoarece ne era frica ca ne pierdem locul de munca. atata timp cat mai sunt persoane care lucreaza de dragul de a lucra, nu stiu ce sa zic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

am comentat aici pentru ca imi puneam intrebarea daca un sofer ca el se va opri in data de 23.05.2013. imi cer scuze daca am suparat pe cineva!

daca recitesti comentariul respectiv vei observa ca e in afara temei date,in concluzie puteai comenta direct la acel subiect,nu se subintelege ce doreai tu ,ci ce ai scris.De deranjat nu deranjezi pe nimeni cind comentezi,fa-o insa la tema data

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Cu frica pierderii locului de munca suntem toti.

Hai sa ne ascundem dupa deget si sa numai facem nimic.

E mai practic pentru fiecare dintre noi.

Drumuri Europene sa aveti !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dupa ce s-a anuntat GREVA pe 23, unul din motivele acestei greve pare sa fie "amanat":

http://www.ziuacargo.ro/stiri/focus-sti ... uarie-2014

..interesant este ca desi pana acum Ministerul Transporturilor nu a vrut sa colaboreze, acum vrea..oare de ce ??

"To: office@fort-romania.ro

Subject: INVITATIE

În vederea realizării unui dialog constructiv cu organizațiile dumneavoastră cu privire la problemele existente în domeniul transportului rutier, vă invităm să participați la întâlnirea cu reprezentanții conducerii ministerului, întâlnire ce va avea loc azi, 21 mai 2013, ora.16.30, la sediul MT, sala 47, etaj 1

Pentru desfășurarea în bune condiții a întâlnirii sus-menționate, avem rugămintea să ne comunicați lista reprezentanților dumneavoastră (maxim 2 persoane), până la ora 15.30 (FAX – 021.319.62.29)."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Care e aventajul soferilor ca si muncitori la toata ,, afacerea ,, asta ?? Imbunatatiri ale conditiilor de munca si a salariilor ?? sau victime colaterale .....

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decit sa fii pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Mario Bandit:

..sincer nu stiu daca au soferii vreoun avantaj pentru ca una din cerintele transportatorilor e asta :

"14. Responsabilizarea exclusiva a conducatorilor auto pentru nerespectarea timpilor de odihna si conducere" ;

dar stiu ca daca firmele au cheltuieli mai mari, acestea se reflecta prima data in salariile soferilor..deci ca sa le mearga bine soferilor trebuie sa le mearga bine si firmelor!stiu ca atunci cand o firma are profit de 500000000 de euro nu o sa creasca salariile..dar imediat ce li se micsoreaza profitul,salariile SCAD!si asta e vina noastra,a soferilor ca acceptam orice, acceptam sa fim tratati ca niste prostituate...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

In timp ce Ministerul Transporturilor publica informare despre prelungirea termenului pentru dotarea vehiculelor cu placute suplimentare privind dimensiunile si masele maxime autorizate ale vehiculului pana la 1 ianuarie 2014, ISCTR informeaza ca va aplica amenzi din 26.05.2013 !!!!

In data de 21.05.2013 Ministerul Transporturilor (MT) anunta prelungirea pana la 1 ianuarie 2014 a termenului pentru dotarea vehiculelor cu placute din care sa rezulte dimensiunile si masele maxime autorizate ale vehiculului, forma si dimensiunile, modul de amplasare si autoritatea emitenta (sectiunea comunicate de presa de pe site MT: http://www.mt.ro/nou/comunicate.php?id=276 ).

La aceeasi data, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) - organismul tehnic permanent specializat al Ministerului Transporturilor desemnat sa asigure inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale in domeniul transporturilor rutiere posteaza pe site-ul propriu o INFORMARE privind aplicarea placutei cu dimensiuni si mase pe vehicule (OMT 1640/2012) conform careia obligativitatea dotarii intra in vigoare incepand cu data de 26.05.2013 (http://www.isctr-mt.ro/informatii_doc_3 ... 2_pg_0.htm ).

Intrebarea este: se aburesc intre ei?sau ne aburesc pe noi?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators
Mario Bandit:

"14. Responsabilizarea exclusiva a conducatorilor auto pentru nerespectarea timpilor de odihna si conducere" ;

.

Adica tu ca patron impui un timp de tranzit / destin , un consum de basm , economie plata autostrazi , alergatura pentru kilometrii si vrei sa iesi basma curata ?? da-ti foc la cnr-ul ala ca arde-ti gazul degeaba .... rusinica !! :-q:-q triplicate amezile din hg 69 /2012 ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

GREVA se anuleaza ..dupa cum au decis reprezentantii transportatorilor si ministerul transporturilor:

"Stimati colegi!

Ma aflu pe aeroport, in drum spre casa. In doua ore voi ajunge la Arad si va voi prezenta situatia protocolului. Nu doresc sa o lungesc, nu este un protocol perfect, dar garantez ca mesajul nostru a zguduit din temelii MTI. Nu vreau sa va intreb retoric daca ati fi vrut sange pe pereti. Va declar insa ca, aproape orice hartie ar fi fost semnata de ministrul Relu Fenechiu, dar toti am fi fost constienti ca nu este real. Am dezbatut de-a lungul a 5 ore toate aspectele unei conlucrari stranse, unde prioritar este modificarea HG 69, abrogarea OUG 11 si introducerea unei evidente simplificate, eliminarea placutelor si faurirea unei matrice sanatoase de conlucrare. Din pacate, nu mai pot sa scriu acum, dar promit ca voi reveni cu amanunte, cand ajung acasa.

Cu sima,

Mayer Siegfried"

..in concluzie ne-au aburit iar!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

..si e gata GREVA!

Pentru cei care vor sa stie mai multe detalii despre "spargerea grevei", in primele 25 de minute din acest video http://www.tvrplus.ro/editie-prim-plan-105743 aveti lamuriri..

"Minuta" la care se refera este aici : http://www.untrr.ro/userfiles/files/min ... T_0029.pdf si tot aici gasiti si "ce au cerut" CNR si UNTRR(reprezentantii transportatorilor)..concluziile...le trage fiecare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.