Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ce acte iti trebuiesc pe Spania?


alin8011

Postări Recomandate

  • Members

Salut colegii! Stie toata lumea cum este viata in Romania, asa ca m-am hotarat sa plec din nou in Spania. Sunt rezident, dar nu am lucrat pe camion in Spania niciodata (am facut doar cateva curse cand am lucrat pe prelata la o firma din Romania), asa ca vreau sa intreb pe cineva care a lucrat in Spania sau stie ce acte trebuiesc romanilor sa poata sa se angajeze acolo sofer profesionist? Multumesc si drumuri bune la toti soferii. Doamne ajuta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Da colegu stiu. Este in vigoare pana la 01.01.2014, dar se poate. Doar ca pentru un contract de 3 luni trebuie sa astepti maxim 1 luna, pt un contract de 6 luni astepti maxim 2 luni si pentru un contract de 1 an astepti maxim 3 luni. Asa mi-a spus de la consulat si asa sa intamplat. Pe mine ma intereseaza sa stiu doar ce acte imi trebuiesc. Ca pe aici toti te plimba de la unul la altul si nu stii de unde sa incepi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

[-x[-x

Au nevoie de autorizatie de munca:

Cetatenii intrati pe teritoriul Spaniei dupa 22 iulie, sau cetatenii aflati pe teritoriul Spaniei care in data de 22 iulie nu erau inregistrati in regimul corespunzator in sistemul securitatii sociale (lucratori por cuenta ajena), sau nu au fost inscrisi ca persoane aflate in cautarea activa a unui loc de munca (demandante de empleo);

Nu au nevoie de autorizatie de munca:

romanii care in data de 22 iulie a.c. detineau un contract de munca valabil (trabajadores por cuenta ajena);

romanii care in data de 22 iulie a.c. se aflau in somaj;

romanii inregistrati la Serviciile Publice Regionale de Angajare ca fiind in cautarea unui loc de munca in data de 22 iulie;

toti romanii care si-au pierdut statutul de persoana activa pe piata muncii spaniole ulterior datei de 22 iuile, a.c;

autonomii (trabajadores por cuenta propria);

membrii de familie ai cetatenilor romani de la punctele 1, 2 , 3, 4 si 5, indiferent de data intrarii acestora in Spania, indiferent de data casatoriei si indiferent de varsta copilului de peste 21 de ani, daca acesta poate dovedi (empadronamiento, situatia veniturilor) ca face parte integranta a familiei si ca se afla in intretinerea parintelui cu liber acces pe piata muncii;

ce ti-au zis ei e alta treaba :

Care sunt pasii pentru a lucra legal in Spania in cazul romanilor care nu au liber acces pe piata muncii

Gasirea unui angajator dispus sa angajeze;

Pentru angajarea în baza unui contract de muncă este necesară obtinerea în prealabil a unei autorizatii de muncă, fără a se ţine seama de situaţia forţei de muncă la nivel naţional.

Depunerea de catre angajator a cererii de obtinere a autorizatiei de munca la Birourile pentru Straini (Oficina por Extranjeros);

Solicitarea autorizatei de muncă va trebui prezentată de angajatorul sau patronul din Spania, anterior iniţierii de către angajat a demersurilor privind contractul său de muncă.

Pentru munci sezoniere autorizatia de munca se va obtine pe o perioada mai scurta de un an. Termenul maxim de obtinere este de 45 de zile in cazul muncilor sezoniere si de maxim 3 luni pentru Regimul General.

Inregistrarea contractului de munca la Securitatea Sociala (Seguridad Social);

Înainte de începerea activităţii lucrative, angajatorul trebuie să înscrie angajatul ca salariat al său la sistemul de securitate socială spaniol (Seguridad Social).

Sistemul de securitate socială spaniol cuprinde sistemul general (regimen general), aplicabil majorităţii categoriilor de lucrători şi sistemele speciale (regimenes especiales) pentru lucrătorii în sistemul agricol, lucrători independenţi, domeniul casnic, navigatori şi mineri.

Termene de valabilitate ale autorizatiei de munca in vederea intocmirii unui contract de munca

O luna de la emitere pentru cetatenii romani déjà prezenti pe teritoriul Spaniei;

O luna de la intrarea in Spania a cetatenilor romani pentru care angajatorul a obtinut autorizatia inainte de intrarea acestora pe teritoriul spaniol;

In aceasta perioada angajatorul pe baza autorizatiei obtinute inregistraza contractul de munca la Securitatea Sociala

http://madrid.mae.ro/node/345

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am toate datele. Mi-a trimis de la ambasada tot, pe mail. Asa am crezut si eu dar daca suni la ambasada au cateva ferestre (ATASATUL DE MUNCA DIN CADRUL AMBASADEI ROMANIEI DE LA MADRID; Telefon - 0034913507356, Fax - 0034913452917, E-mail cristinaflorea@embajadaderumania.es). Aici am vorbit eu. Am gasit ceva de munca in Spania dar nu pe camion si de la 01 luna asta am primit autorizatia de munca. Ideea e ca trebuie sa gasesti pe cineva care vrea sa te angajeze (bineinteles depinde si de domeniu) , apoi sa mergi cu el si cu contractul facut la "Oficina de los extrajeros" de unde apartine, nu la "Oficina de empleo". Sa nu mai intru in detalii, cine este interesat sa sune acolo si sa ceara informatii. Asa ca daca poate cineva sa imi spuna ce acte imi trebuiesc ii multumesc tare mult. Drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.