Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Internet, TV, GPS, Statie...


Zoly

Postări Recomandate

  • Members

Salut colegii.

Sunt nou in breasla dar pe 3,5 T.

Sunt angajat de circa 4 luni la o firma din arad pt extern.

Am tot citit aici pe forum de cum sa faci sa ai internet in masina, televizor etc dar nu prea le-am dat de capat si am zis sa deschid un nou topic.

Avand in vedere ca cursele mele sunt tot mai dese si mai lungi prin europa, ma refer ca am inceput sa prind deja mai multe weekenduri pe afara, m-am hotarat sa fac ceva investitii in asa fel incat sa imi fie viata cat mai usoara pe dincolo. As vrea sa imi montez ceva echipamente cu care sa prind mai usor si cat mai des internet wifi si sa imi montez si un tv unde sa prind programe din tara si din afara in principal de sport digi sport etc si am zis sa vin aici sa pun niste intrebari.

1. Am un laptop ce tot il duc cu mine dar nu prea prind internet nici prin parcarile mari.

Am citit pe aici ca ar fi ceva antene, amplificatoare si chestii din astea care iti pot mari raza de bataie a semnalului wifi sau ceva de genu pana la 15 km in jurul tau. Avand in vedere ca cu 3,5T ma pot parca si prin orase pe la malluri,real, etc cred ca m-ar fi de foarte mare folos asa ceva.

Ma poate ajuta careva cu detalii despre ce piese ar trebui sa cumpar si sa le montez pe microbus pentru a avea acces la facilitatile astea?

Niste sfaturi, linkuri daca se poate si la cine as putea sa ma duc sa mi le monteze pentru ca nu ma pricep la montare, reglare etc.

2. As vrea ca pe langa internet sa imi montez si un LED/LCD micutz in masina, prins in tavan si rabatabil in asa fel incat sa il pot roti in ce parte vreau (daca se gaseste pe piata asa suport), cu care sa prind cat mai multe posturi tv sportive din tara si de afara la costuri cat mai mici.

Am inteles ca ar trebui sa ma duc la ceva firma gen digi, dolce etc, sa fac abonament cu ei etc dar ar fi si varianta focus sat care iti dau cica tot echipamentul si iti incarci cand vrei sa te uiti.

Mi-ati putea explica mai bine cum se procedeaza pentru a viziona linistit in cabina un meci de fotbal etc, la fel cu cateva linkuri daca se poate si sfaturi unde sa ma duc sa montez.

3. A treia problema ar fi cu gps-ul.

Am acuma unul de la firma, cam invechit, care nu are POI-uri si as vrea sa imi cumpar unul mai performant, cu card pe care sa bag cat mai multe.

Am vazut la emag un serioux de 5 inchi fara harta la 300 lei. Credeti ca ar fi bun? Iar apoi sa ma duc la cineva sa imi bage IGO Primo 2.4 (din cate am citit acesta ii cel mai nou soft la ora actuala pt GPS).

Ce as mai vrea sa va intreb, se pot adauga POI-uri cu ar fi stadioane de fotbal, Turnu Eifel etc pe el sau raman doar cele standard care vin cu softul ?

4. A patra problema ar fi legata de statia auto.

Mentionez ca momentan nu am o statie pe masina. Ce mi-ati recomanda sa imi cumpar? As dori o statie cu care sa pot receptiona de pe la 20-25km distanta daca se poate. Ce statie si ce antena mi-ati recomanda. Ar fi de mare ajutor si niste linkuri.

5. Ultima problema ce imi vine acuma in cap ii legata de programul de condus pe Germania. Stiu ca n-are legatura cu ce am scris mai sus dar eu tot nu prea il inteleg si foile is facute cam dupa ureche si nu as vrea sa fiu prins sa platesc ceva amenda.

Mie mi-o explicat unul ca sa trec pe foaie ca conduc 4:30 apoi 45 pauza apoi iara 4:30 apoi iara 45 si tot asa dar din cate am citit aici nu prea ii corect si ii mult mai complex de atat.

Am citit e vorba de 15 ore de lucru acuma in care nu ai voie sa conduci mai mult de 9 ore dupa care trebuie sa faci pauza minim 9 ore si daca conduci 10 ore trebuie sa faci pauza 11 parca. Nu stiu daca am citit eu bine dar din cate am inteles ar rezulta ceva de genu:

4:30 conduc 45 min stau 4:30 conduc apoi stau 9 ore si o reiau de la inceput.... nu stiu daca e corect, rog sa fiu corectat si daca mi se poate explica putin.

Si ce vreau sa va mai intreb, in 24 de ore, adica de la 0-24 pot conduce mai mult de 9 ore, ma refer ca plec la ora 0 sa zicem, conduc 4:30 cu 45 cu 4:30 se face in jur de 10 dim spre exemplu, dorm 9 ore, e ora 19 dupa care plec iara la drum 4:30 cu 45 cu 4:30... e corect?

Multumesc anticipat tuturor care incearca sa ma ajute.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

1:Daca esti pe 3,5 gasesti si mai usor locuri cu WiFi. Ai sanse mari sa prinzi fara parola si asta te poate ajuta:

http://www.shopmania.ro/dispozitive-wir ... b-14011012

E una din multitudinea de gadgeturi care te ajuta.

2:Televiziunea o poti rezolva si daca prinzi un semnal WiFi bun. Aproape toate canalele le poti prinde pe net. Daca nu, poti rezolva cu o antena satelit mai mica si un receiver compatibil cu ce vrei sa vizionezi.

3:In legatura cu GPS-ul este o rubrica dedicata si aici pe forum. Mai sunt si alte forumuri dedicate GPS-ului, nu stiu daca am voie sa dau link-uri. Daca iti cumperi unul nou sa aiba memoria RAM mare si apoi un procesor de peste 500mhz. Softul il poti pune la cei care se pricep ( a se citi "la baieti") contra unei sume de vreo 50 ron. Ei iti pun tot ce e nou pe el.

4:La statii mai asteapta alte informatii ca nu am folosit pana acum.

5:Eu daca bine stiu la autovehicule de marfa pana in 3,5t nu ai timpi de condus. Mergi cat vrei ca si cu autovehiculul propriu.

Daca am gresit undeva, imi cer scuze. Sper ca ti-am fost de folos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Anonymous

internet gasesti la toate mcdonaldsurile. tu cu 3,5T poti intra oriunde.

statie eu ti-as recomanda avanti primo cu un ml 145, neaparat calibrata.

GPS eu ti-as recomanda un North Cross ES515, serioux e cam prost. poti sa pui orice harta vrei tu pe el ca nu o sa ai probleme...doar nu o sa te bage pe interzis 1,5T sau 2m latime....

pe germania doar stiam ca ai un fel de caiet de odihna, in restul tarilor nu stiu....intreaba si tu la arr.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 6 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.