Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Permis de conducere retinut in Norvegia


marius constanta

Postări Recomandate

  • Members

Salut colegi,

Vreau sa scriu toata povestea mea in legatura cu permisul de conducere ce mi-a fost retinut in Norvegia ca sa aiba si altii de unde sti ce pasi sa urmeze:

Am avut un accident de circulatie in Norvegia in care am fost tras la raspundere dupa aceea, pe scurt suna cam asa...

am evitat o masina mica si am lovit balustrada de pe mijlocul drumului, drum national cu o banda pe sens. Nu a fost nimeni ranit, masina mica a fugit de la fata locului si eu am ramas singur in toata povestea. Am primit o amenda de 1350 de euro si 3 luni de interdictie in a conduce pe teritoriul Norvegiei. Nu va mai spun detaliile ca daca ma mai gandesc mult ma enervez inca o data degeaba, intr-un cuvant RASISTI.

Politia mi-a retinut permisul pe perioada investigatiei care a durat 18 zile, ca sa dureze atat de putin a trebuit sa fac o cerere prin email la procuroarea care s-a ocupat de cazul meu si am gasit intelegere, totul a mers ca uns.

Politia norvegiana nu-ti restituie permisul inapoi, il trimite in tara de origine iar asta ar fi mers destul de repede daca Romania era inclusa in spatiul Schengen, noi nu am ajuns pana acolo asa ca a trebuit sa-l trimita prin ambasada Romaniei la Oslo si de aici circul incepe....

Ambasada Romaniei la Oslo trimite acte oficiale in Romania o data la 3 luni printr-un curier diplomatic care umbla toata Scandinavia, ca sa afli data de plecare trebuie sa suni la secretariatul ambasadei de cel putin 5 ori intr-o perioada de 15 zile pentru ca o sa ti se spuna ca nu stie. O data plecat din Scandinavia permisul ajunge la bucuresti la ministerul afacerilor externe sectia consulara (va pun aicinr de telca sa intri in legatura directa cu femeia care se ocupa de Norvegia, pentru ca daca suni la minister te transfera din cabinet in cabinet (0214311465) )abia dupa 10 zile Aici sunt triate toate documentele primitesi sunt trimise la autotitatile emintente asta dureaza 8 zile, in cazul meu la Directia Politiei Rutiere Bucuresti.

Un lucru bun totusi s-a intamplat si in Romania, am scris un email pe site-ul politiei rutiere si mi-am spus povestea dupacare a doua zi am fost contactat de un agent de la politia rutiera constanta si s-a oferit sa ma ajute (surprinzator). Directia politiei rutiere bucuresti iti trimite permisul la politia rutiera din orasul din care faci parte abia dupa 3 zile, daca prinzi si un weekend la mijloc se fac 6 zile. O data ajuns in orasul tau politia iti trimite o notificare prin posta acasa sa te duci sa-ti iei permisul care dureaza cel putin o zi.

Pentru ca trebuia sa ma intorc inapoi la munca am incercat sa grbesc lucrurile cu ajutorul agentului si s-a ajuns la concluzia ca pot sa-mi iau permisul inapoi direct de la bucuresti, directia politiei rutiere, am primit confirmare ca sa poate asa ca am plecat la bucuresti. Ajuns acolo nu am primit nimic de la seful politiei rutiere pe toata tara m-a facut si prost si pe mine si pe agentul care m-a ajutat pentru ca el nu-mi poate elibera permisul si ca trebuie sa ma intorc la constanta sa-l iau de acolo, imi doream un levier cu mine atunci . comentariu eliminat Sfatul meu este asa: daca aveti vreun accident intr-o alta tara nu va dati permisul din buzunar, il dati pierdut, furat in fata agentului si nu are decat sa controleze daca ai sau nu permis. O gramada de chin ai sa patesti dupa aceea si multi bani cheltuiti.

O sa mai intru din cand in cand daca aveti intrebari

Va salut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.