Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

salariu neplatit


ion octavian

Postări Recomandate

  • Members

Salut Octavian ! Din pacate aceste situatii sunt din ce in ce mai frecvente,multi patroni alegand sa-si scoata lipsa de profit din munca de cele mai multe ori cinstita a oamenilor. Legislatia in vigoare si Codul Muncii,iti oferaa cai de a recupera acesti bani,dar dureaza si de cele mai multe ori cel care pierde este angajatul si pe aceasta mizeaza si multi dintre angajatorii neseriosi. O cale mai rapida de a recupera acesti bani e un mic santaj la adresa firmei si a patronului "talhar". Eu am aplicat acest asa zis santaj in doua randuri si a functionat,am recuperat pana la ultimul banut. In primul rand cauti in Codul Muncii, "intreruperea unilaterala a contractului de munca" si faci o adresa catre firma prin care ii anunti de acest lucru. Sa ai grija sa iei numar de inregistrare si daca acestia refuza,o trimiti prin curier si pastrezi dovada. In aceasta instiintare le precizezi motivele pentru care recurgi la acest drept si iti rezervi dreptul de a te adresa Inspectoratului de Munca si Tribunalului de pe raza unde isi desfasoara firma activitatea. Ce atuuri ai si de care ar trebui sa tina cont toti cei care citesc aceasta postare : STATELE DE PLATA,pe care majoritatea firmelor de transport uita sa le dea salariatilor pentru a fi semnate si pe care acestia de cele mai multe ori le semneaza in fals. Daca veti constata acest lucru,puteti face si o plangere penala pentru fals. Amenda aplicata de ITM pentru un stat de plata nesemnat este de 30.000 de lei !!! Da ati citit bine,30.000 ! Inca un sfat pentru toti colegii care lucreaza sau au de gand sa se angajeze la firme cu probleme. Din prima zi,de la prima cursa efectuata pentru aceasta,faceti-va copii dupa CMR-uri si diagrame,vor fi mai mult decat folositoare cand ajungeti in situatii ca si colegul care a descis acest subiect. Succes !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu contează de unde este firma, legile sunt legi în orice stat. Contactează consulatul/ambasada RO din țara respectivă, explică-le despre ce este vorba și ei te vor îndruma. Aș putea adăuga că șansele de a-ți recupera banii de la un angajator străin sunt mult mai mari decât de la un angajator român.

ÎN NICI UN CAZ să nu cedezi tentației de a vinde motorină/cauciucuri sau alte bunuri, deși pare o metodă simplă și rapidă de a-ți recupera banii, se poate termina urât de tot, mai ales că vorbim despre angajator străin. Să nu mai spun despre moralitatea unui astfel de gest.

Baftă și ține-ne la curent, în măsura în care poți, despre evoluția situației. Ar putea ajuta și alți colegi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.