Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

intrebare


ion octavian

Postări Recomandate

  • Moderators

Pierzind permisul si facind unul nou vei avea o alta serie pe permis,cardul tau tahograf momentan va avea seria veche de permis trecuta pe el,in concluzie va trebui sa iti schimbi cardul tahograf,restul atestatelor sunt pe nume,nu au necesare alte detalii de pe permis deci nu le vei schimba si pe ele

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
  • Members

Salutare la toata lumea!

Sunt nou pe forum si as dorii sa va adresez o intrebare in legatura cu atestatele.

Am obtinut categoria C saptamana trecuta, am luat si sala la CE si acum urmeaza traseul dar abia pe 9 octombrie. Ma gandeam ca intre timp sa-mi fac atestatele (transport marfa si ADR + cisterna),am fost la sediul IFPTR dar acolo mi s-a spus ca daca le fac acum voi avea o anumita serie de permis pe ele si dupa ce voi obtine si ultima categorie voi figura cu alta serie de permis pe permisul de conducere si astfel nu vor coincide seriile.

Intrebarea mea acum este daca e adevarata treaba aceasta sau nu? Pentru ca sincer persoana de acolo nu mi s-a parut a fii total implicata in ceea ce spunea.

Mi-a spus ca daca voi lucra in strainatate (ceea ce si intentionez) voi avea probleme din cauza asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...
  • Moderators

Daca ai luat categoria C si ai luat permisul de la politie,ulterior cind vei da pentru CE permisul ti se va schimba si ti se va da altul conform noilor categorii.Daca tu nu ai luat permisul si il vei lua abia dupa ce iei toate categoriile poti face linistit cursul.Respectiva persoana asta a dorit sa iti spuna,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Va spun din experienta: daca ai trecut si proba practica la C, soliciti adeverinta (nu dovada pt a putea conduce, repet, adeverinta) de la politia rutiera, ca posezi cat C, cu care poti sa dai pt CPi si pt ADR. Din moment ce esti la CPi(incepatori),o sa trebuieasca sa dai si o proba practica dupa sala la atestate. Asta dureaza. Abia dupa asta trebuie sa completezi cererea la ARR sa-ti elibereze atestatele(adica sa-ti trimita acasa peste vreo inca o luna) Aici o sa trebuieasca sa anexezi cererii copia de pe noul carnet de conducere. Atunci o sa-ti mai trebuieasca o copie si de pe buletin, si chitante cum ca ai platit de atatea ori 64 ron, cate atestate vrei sa-ti elibereze. Acesta e punctul final, si aici daca nu ai noul carnet, o sa se proceseze cererea dupa vechiul carnet si implicit dupa vechea serie, cea ce nu e bine deloc, pt ca seria carnetului de conducere de pe atestat trebuie sa fie cel nou. Eram exact in situatia ta in urma cu o luna. Daca ai intrebari, trimite un pm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Se plateste o singura chitanta de 64 lei daca ai dat doar CPI (marfa sau si marfa si persoana). Daca ai dat CPI (marfa sau persoane, sau amandoua) si ADR, atunci platesti una pentru CPI si una pentru ADR. Iar daca ai dat si agabaritic mai platesti inca o chitanta de 41 lei. Iar mie mi le-au dat in 2 saptamani. Nu stiu daca schimba ceva faptul ca eu am dat cpc, dar nu cred ( ma refer la tempistica fiindca examenul e diferit).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.