Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Care sunt consecintele pt. depasirea limitei in Germania?


Postări Recomandate

  • Members

Va rog daca puteti sa imi dati detalii legate de consecintele pentru o persoana din Romania care doar tranziteaza Germania si care a depasit limita de viteza legala cu 38 km/ora pe acele parti de autostrada cu limita de viteza de 100 km/ora.acesta conducand cu 138 km/ora un autoturism cu numere de germania.

Instiintarea din partea Politiei Germane, impreuna cu fotografia acelei persoane, precum si un tabel unde urmeaza sa fie completate datele conducatorului auto, au fost trimise la domiciliul propietarului autoturismului din Germania.

Stiu ca pentru persoanele chiar si din Romania, care au domiciliul in Germania, consecinta este amenda destul de usturatoare si suspendarea permisului de conducere pentru o luna.

Asi vrea sa stiu daca aceasta regula se aplica si pentru persoanele care doar tranziteaza Romania, sau doar acestora li se aplica o amenda, sau care pot fi consecintele pentru propietarul autoturismului, deoarece acesta are domiciliul in Germania si este cetatean Roman.

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • EX Staff

In mod normal ,Politia a trimis proprietarului amenda,aceste trebuie sa comunice daca era el la volan sau o alta persoana .

Infractiunea constatata este penalizata conform normelor UE in vigoare , cit despre incredintarea masinii unei terte persoane trebuie sa consultati legislatia in vigoare a republici Germania .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Multumesc pentru raspuns.

Politia nu a trimis amenda propietarului de autovehicol, ci doar o adresa insotita de fotografia celui care a condus autovehicolul, prin care se cere sa se completeze cu datele celui din fotografie si adresa acestuia, pentru a i se trimite acestuia amenda si probabil alte consecinte, ceea ce ma intereseaza pe mine, daca mai sunt si alte consecinte inafara de cele legate de amenda.

Cat despre incredintarea masinii unei terte persoane de catre propietar, acesta a fost copilot in acel moment.

Pentru conducatorii auto, chiar si romani, domiciliati in Germania, legea in aceste cazuri este amenda precum si suspendarea permisului de conducere pe o perioada de o luna, dar nu stiu daca aceasta se aplica si in cazul cetatenilor romani care doar tranziteaza tara, sau sunt in vizita si conduc autovehicule inscrise in Germania.

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
o luna restrictia de a mai conduce pe teritoriul Germaniei

Pentru cine este aceasta interdictie? Pentru cel care a condus autovehicolul si care este prezent in fotografie? Insotita de aceasta interdictie poate sa fie si o amenda?

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

trimite cat mai repede actele persoanei care a condus autovehiculul , deoarece cu cat intarzii ti se mareste amenda , ti=o spun din proprie experienta. am confirmat la aproximativ o luna jumatate de la desavarsirea faptei , fiind plecat pe comunitate si amenda a venit acasa in tara ( camionu avea numere de germania ) , la o amenda de 200 de euro mi s-au mai adaugat 20 de euro. si la cateva luni bune , vreo 6 , am primit si raspunsul definitiv in cazul amenzii , o luna interdictie de condus pe teritoriul germania .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.