Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Ajutor dauna de 5300 euro


Postări Recomandate

  • 5 months later...
  • Members
Mai mult ca sigur că firma deține toate tipurile de asigurări necesare pentru toate tipurile de accidente și mai mult ca sigur că factura a fost/este în curs de a fi plătită pe baza unei astfel de polițe. Iar acum încearcă să ''te facă'' de niște bani.

D.p.d.v. legal, ca să-ți poată imputa plata respectivei sume (sau parte din ea) firma trebuie să motiveze acest lucru, dar tot în condițiile prevăzute de lege, adică: rea intenție, necalificare, nerespectarea normelor de protecția muncii, nerespectarea dispozițiilor regulamentelor interne (inclusiv ale clientului unde te aflai), nerespectarea semnalizărilor sau legislației etc. În plus, o serie de alți factori (condițiile meteo, forța majoră, acțiuni pentru prevenirea unui accident sau pentru înlăturarea efectelor unui accident anterior etc) sunt prevăzuți special că nu pot antrena răspunderea individuală/grup.

Un alt aspect este că în momentul în care o firmă de asigurări a plătit factura, firma NU are nici o pagubă, iar asta restrânge și mai mult posibilitățile legale de a-ți imputa plata vreunei sume. Iar ca să te pună să plătești eventuale daune provocate de întârzieri este deja și mai greu de pus în practică (această posibilitate trebuie prevăzută în regulamentul intern, precum și cuantumul sau forma de calcul a acestor sume)

Asta ar fi pe de-o parte.

Pe de altă parte, CE bani vrea Gheorghe Vlase să-ți ia?!? Ești angajat ca ''șofer autocamion/mașină de mare tonaj'' cu un cod C.O.R. ce vine ''la pachet'' cu niște drepturi. Indemnizația de deplasare (adică diurna) nu ți-o poate lua NIMENI (nici măcar deciziile de executare silită nu se pot atinge de această sumă de bani). Iar din salariul net îți poate lua doar o parte.

Așa că spune-le liniștit să-ți facă nota de imputare, o semnezi și te-ai asigurat de un loc de muncă până la adânci bătrâneți.

P.S. Deși a ieșit transportatorul anului acu' vreo 2 ani parcă, sunt convins că nici Vlase nu e chiar sfânt, așa că cel mai probabil că vei fi concediat (evident, din cu totul alte motive decât cel real) și nu vei mai încasa diurna pe care ar fi trebuit s-o încasezi până în acel moment (în evidențe vei apărea că ai muncit la sediul firmei).

De cand da Vlase diurna? :-q

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...
  • Members

Salut. Sunt intr-o situatie asemanatoare. Am agatat un suport de sustinere a unei unitati de frig la un magazin. DOAR UN SUPORT! Nu a cazut nimic, nu au fost alte avarii.  Azi am aflat cu stupoare ca la firma ar fi venit o factura cu faimoasa suma de 4700 lei., reprezentand nu stiu ce costuri cu reparatiile. Nu am vazut hartia, doar mi s-a comunicat verbal, persoana care avea hartia era plecata. Mi se pare exagerat de mult acest pret, 470 lei erau mai aproape de realitate.

La ce pot sa ma astept?

Editat de Marin70
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.