Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

cursa spre Elvetia


imereacre

Postări Recomandate

  • Members

salut colegi, am si eu nevoie de ajutor, miine trebuie sa fac o cursa Chisinau-Laussane (Elvetia), imi dati si mie o ruta mai optima , citeva puncte de reper pe unde sa merg, prin ce tari si orase, mai eftin atobamele prin slovenia, it, Elvetia sau prin Austria, Germania, Elvetia? merg pentru prima data si nu cunosc, si cum se platesc atubamele prin Elvetia?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Salut.

Uite aici o variantă de traseu (cea mai scurtă și cea mai ieftină). În Elveția, sub 3,5t drumurile se plătesc prin sistem vignetă, iar peste 3,5t se plătește pe tona kilometrică (kilometrii se declară la intrarea și la ieșirea din țară). Atenție la documentele specifice transportului rutier comercial în spațiu non-ue (formularele T1 sau T2), lipsa/incorectitudinea unor date se taxează scump.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Dacă ai deja T1, la intrare declari kilometri (o să-ți facă ei un ID card dacă ești la prima trecere, un card cu cip ce conține datele de identificare ale autovehiculului și ale operatorului de transport) și cam atât. Dacă însă va trebui să faci declarația T1 la vreo spediție în zona vămii (schimbări de ultim moment cum am pățit și eu), vei avea nevoie de factură și de documentul de însoțire a mărfii de la expeditor. Și va trebui să te bagi în parcare și s-o iei la picior întâi pentru ID Card, apoi tichetul de kilometri (atenție la tichet, dacă ansamblul are M.T.M.A. 40t, chiar dacă greutatea totală la momentul trecerii este mai mică, tu selectează din meniul aparatului ''40t sau peste'') și după aceea la spediționer pentru T1.

Încă ceva... expeditorul mărfii trebuie să declare către spediția care-ți face documentele, în avans, numele șoferului desemnat pentru operațiune, deci obligatoriu buletin/pașaport asupra ta.

Elveția e o țară scumpă deci pregătește-te cu țigări, mâncare, apă și vorbește cât mai puțin sau chiar deloc la telefon (roaming). Prin benzinăriile cu McDonalds găsești internet de la Orange, gratuit 1h/zi, iar în cele cu Marche dacă cumperi ceva îți dă un tichet cu user și parolă valabile în ziua aia până la ora închiderii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.