Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Repaus saptamanal normal , in deplasare , la hotel ?


iulian77

Postări Recomandate

  • 4 weeks later...
  • Members

Salutare la toti colegii . In acest topic vreau sa va anunt ca este adevarat ceeace sa tot vehiculat pana acum despre pauza saptamanala de 45h. inainte sa mi se intample mie nici eu nu credeau colegi care imi tot spuneau ca este interzisa ,pama am luato :) . Deci in Belgia este interzisa sigur . Aamenda este de 110 eur daca esti la prima abatere , la a 2-a abatere 1500eur .

Cititi legea la ,art.8 punctul 8 , unde zice ca pauza redusa saptamanala ai voie sa o faci in camion .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...
  • Members

Pana acuma era problema ca nu se face 45,acum ca nu ai cazare la hotel,probabil la sediul firmei accepta chiar daca dormi in camion,pai daca belgianul face o cursa de Spania si face 45 in Franta,risca amenda?Ce facem ,lasam camioanele incarcate si mergem la hotel?Nici daca te muti cu familia linga firma la care lucrezi daca nu primesti curse scurte nu poti face pauzele cum vor ei,total aiurea,nu mai stii cum sa lucrezi corect si pe zi ce trece la fiecare control te stresezi si te gandesti:"Oare ce mai gasesc?"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Cum se face ca mereu se gaseste romanul sa comenteze , cei din alte state de ce se conformeaza ? Aaaa , stai asa ca nu mai face kilometrii , suntem primi in a comenta o lege care trebuie sa aduca ordine in transportul ue si un plus de conditii soferului .

legea in sine exista la nivel ue in componenta 561 din 2006 , in articolul 8 alineatul 8 si ca autoritatile au inchis ochii e alta treaba .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Pai... Nici cu program nu e bine ca ajungi tarziu acasa. Da' ca te ia somnu la volan si mori pe drumuri nu zice nimeni nimic.

Ce treaba are marfa? Parcare, luminata, supravegheta si oricum e asigurata!

E mai bine sa dormi pe scandura aia din cabina si sa stai nespalat este? In loc sa dormi intr-un pat, sa faci un dus si sa ai conditii omenesti, poate chiar un TV sau un frigider.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Stai calm unhleashd ca nu o sa fi cazat la hotel de 4 sau 5 stele,si frigider din cate stiu ai si in cabina,dus poti face in aproape fiecare peco,si patul din cabina poate fi un lux pe langa patul de la hotel,unde nu sti daca o sa gasesti lenjeria curata sau murdara,si poate dai de (hotel de 4 stele)cu baie comuna ))))))))))))),sa stai la rand pana dimineata sa faci un dus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Si totusi nu mori in cabina cu zilele de cald sau de frig. E patul jegos? Ai lenjerie in masina. Si baia comuna e mai buna decat nimic.

Dus "aproape", aproape... Lasa ca e mai bine asa, sa mai cheltuie si patronii de la ei. Daca nu era programul de condus te alerga si mai mult si tot pe aceeasi bani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators
cu foaie deconcediu nu merge :)

pentru cultura matale de sofer profesionist hartia aia se numeste "CERTIFICAT DE DESFĂȘURARE A ACTIVITĂȚII"

"Falsificarea certificatelor constituie infracțiune"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • EX Staff

Din 21 iunie este interzisă pauza de odihnă saptămânală în camion. Amendă 1.800 de euro!

Începând cu 21 iulie, pe terioriul Belgiei, șoferul care este prins că a luat pauza săptămânală în cabina camionului va fi amendat cu 1.800 de euro. Conform noii reglementări, acesta trebuie să se odihnească într-un spațiu special amenajat (apartament sau cameră de hotel). Acestă măsură a fost adoptată pentru a crește siguranța rutieră pe drumurile publice din Belgia dar și ca răspuns la adresa companiilor de transport care angajează șoferi străini, limitând astfel concurența neloială. Articolul 1 al acestui decret majorează amenda de la 55 de euro la 1.500 de euro, în ceea ce priveşte încălcarea CMR-ului astfel că, amenda poate ajunge până la un maxim de 3.300 euro. Aceeași modificare legislativă a fost propusă și în Franța. In plus, în propunerea franceză mai este stipulat ca perioada de odihnă la lună să fie efectuată în țara de domiciliu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Administrators

Salut , legea e europeana reglementata de articolul 8 alineatul 8 din 561 / 2006 , doar ca autoritatile au fost amabile si nu sa tinut cont de ea , Franta si Belgia au aprobat la legile de transport nationale acest alineat , pe care vor sa îl sancționeze dur din cauza competentei neloiale .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

"În cazul în care un conducător solicită acest lucru, perioadele de repaus zilnic şi

perioadele de repaus săptămânal reduse departe de baza de staţionare a vehiculului pot fi

efectuate la bordul vehiculului, cu condiţia ca acesta să fie dotat cu cabină de dormit

corespunzătoare şi să fie în staţionare."

Asta ar fi art 8 , alin 8 din 561/2006 , acum daca un conducator solicita acest lucru....noi vorbim de vehicule echipate cu cabina de dormit , deci nu se incalca nicio regula,art,etc...pe plan general al reg.561 , daca cele doua tari au adaugat la legile lor nationale si alte articole gen repaus doar la hotel,motel...este altceva si se poate aplica doar in tarile respective deci nu inteleg cum ar fi implementata aceasta modificare la nivel general atata timp cat aceasta masura nu sa adoptat si de alte tari.Legat de amabilitatea tarilor referitor la aplicarea sau nu "ad literam " a regulamentului referitor la problema dezbatuta aici , te referi la autovehiculele fara cabina de dormit corespunzatoare in echipare , nu? Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni , doar sa inteleg exact cum stau lucrurile de aceea insist .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Am auzit si eu treaba asta. Dar la cate masini si soferi sunt pe SK in belgia nu cred ca au camere la hotel suficiente... :))

Dar daca mi se termina programul in belgia ca am stat in stau in antwerpen si dupa aia la bruxelles si sunt la 50 de km de luxemburg oare tot aceeasi amenda imi da?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.