Jump to content

Sofer de tir pe mii de euro


MANV10

Recommended Posts

  • VIP

O firma spaniola a angajat 50 de camionagii români, care cutreiera autostrazile Europei în lung si-n lat

Regulament de munca strict, program dupa necesitatile firmei, sacrificiu personal, totul pentru un salariu pe masura: între 2.000 si 5.000 de euro lunar.

Cunoscuta în toata Europa, firma spaniola de transporturi internationale Trota are 140 de angajati, dintre care 50 sunt români. soferii, rezidenti în Lleida, comunitatea Catalunya, prefera aceasta firma pentru salariile bune si contractele pe perioada nedeterminata.

Bani pentru pensie

Valentin Mirea (57 de ani) este angajat la firma spaniola de doi ani. A obtinut cu greu contractul si petrece cu familia doar zece zile la sase saptamâni. El îsi consoleaza sotia amintindu-i de salariu si de "banii albi, strânsi pentru zile de pensie".

Nu la fel de încântat este colegul sau, Alen Patroiu (33 de ani), din Bihor, angajat de opt ani la Trota. Alen este în Spania cu sotia, alaturi de care petrece o zi pe saptamâna. "Costurile formalitatilor de angajare m-au lasat fara economiile din tara. A trebuit sa fac din nou scoala de soferi în Spania, pentru ca în 2000 permisul de conducere din România nu era recunoscut aici", se confeseaza românul.

Alen nu mai este asa de entuziasmat de munca sa, ca la început: "Am realizat foarte mult, ce n-as fi facut nici într-o viata de om muncind în tara, dar nu ma bucur de nimic. Nicio avere din lumea asta nu-mi poate plati bucuria tineretii, sacrificata pe drumurile Europei".

Firma nu angajeaza fara recomandare, indiferent de nationalitate. Formalitatile dureaza mult, însa românii prefera un contract international decât sa lucreze în tara.

Sursa:Adevarul.ro

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 years later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.