Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Se poate circula in tarile UE cu dovada?


Andrei Mures

Postări Recomandate

  • Moderators
daca ar fii tradusa si legalizata la un notar

Tradusă și legalizată... în ce limbă? Maghiară, cehă, slovacă, daneză, italiană, germană, spaniolă, franceză, suedeză, slovenă, olandeză, poloneză sau portugheză? La câți bani ar costa traducerea și legalizatul în toate aceste limbi, mai bine faci școala din nou.

Evident că nu se poate circula cu dovada înlocuitoare a permisului în afara țării, dar în cazul tău, nu poți da examen din nou pentru redobândirea, mai devreme, a permisului?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

L-am dat, dar carnetu nu mi se da inapoi doar la solutionarea cazului (mi sa intocmit un dosar pentru inceperea urmaririi penale pentru vatamare corporala din culpa). Acuma nu stiu in ce limba, dar stii cum e, dimineata cand te intalnestii la cafea cu mai multi colegi, fiecare isi da cu parerea si am zis sa intreb aici, poate cineva a mai fost sau e in aceasi situatie si ma poate ajuta si pe mine. Oricum multumesc mult pentru raspunsuri si drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 months later...
  • Members

Dovada se prelungeste din 30 zile in 30 zile de catre seful Serviciului rutier din cadrul IPJ-ului pe raza caruia s-a retinut permisul de conducere, numai cu avizul procurorului care efectueaza urmarirea penala in baza ordonantei emisa de acesta. In cazul contraventiilor si DOAR al acestora, se poate redobandi permisul de conducere in perioada suspendarii, daca iti iei angajamentul sa nu conduci in perioada suspendarii pe teritoriul Romaniei (in baza unei declaratii notariale) si prezinti documente care arata ca esti in imposibilitatea de a te prezenta la ghiseu sa iti ridici permisul de conducere(plecat in strainatate-acte doveditoare:bilete de avion, contract de munca etc.) Interdictia de a parasi localitatea sau tara se da doar de procuror sau instanta de judecata si se comunica personal suspectului sau inculpatului. Spor in toate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Ia în calcul ca durează aproximativ doua săptămâni pentru înregistrarea dosarului la Politie si Parchet! Cat timp se fac cercetări verificări audieri aproximativ intre doua săptămâni si o luna iar pe masa procurorului mai sta aproximativ doua săptămâni ! Dacă nu ai cazier poți sa primești o renunțare la urmărirea penala: adică o amenda și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 zile cu obligație de a susține examenul13/15! Bafta și sa auzim de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Poți sa redactezi o cerere de urgentarea a soluționării cauzei pe care sa o înregistrezi la Parchet sau Politie! Din punctul meu de vedere este o cauza simpla dar depinde și câte dosare mai sunt înregistrate la Politie și câți oameni sunt acolo care se ocupa de dosare! O seara placuta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Observ ca te pricepi colegu , te rog spune-mi cum redactez cererea asta spre exemplu: daca încă dosarul se afla la circa de politie la cine trebuie sa merg sa spun ca vreau cerere de urgentă la fel si in cazul daca dosarul a ajuns la parchet?

Informațiile primite de la tine imi sunt chiar de un real folos

Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

PS: in urma cu o luna de zile am fost la circa de politie sa intreb ce se intampla cu dosarul meu si nimeni nu ma băgat in seama mai mult decât atat ofițerul de serviciu mia comunicat ca polițistul care se ocupa de caz este in concediu si sa revin peste o saptamana, merg dupa o sapataama acceiasi placa polițistul care se ocupa de caz nu era in birou am așteptat cca. 30 de min pe hol am i trenat din nou si mi-au spus ca. A plecat din circa:))) ce sa zic bataie de joc :))) văzând cum stau lucrurile am zis sa nu mai insist sa nu care cumva săi enervez si sa primesc o soluționare de caz la care sa imi pare rău ca am scormonit , acum mai pus pe gânduri cu scrisoarea de urgentă sunt total in ceata tot la fel ma gândesc sa nuu mio faca lata pt cai cicălesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members

Dacă știi nr de dosar penal ceva de genul xzya/P/2014 cererea se adresează către unitatea de politie sau parchet unde menționezi datele tale de stare civila, obligatoriu CNP și adresa de domiciliu in care menționezi aspectele referitoare la întocmirea dosarului, data, de către cine și în cerere menționezi ca ai nevoie urgenta de soluționarea cauzei penale întrucât vrei sa iți redobândesti permisul de conducere întrucât reprezintă serviciul tău și trebuie sa te intretii! Lasă un număr de telefon și adresa de corespondenta! Cred ca vei fi contactat, cel puțin sa ți se spună stadiul cercetărilor. Drumuri bune și fără evenimente!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Members
Eu cand am schimbat permisul am vrut sa plec din tara doar cu dovada. Am intrebat la politie daca pot parasi tara doar cu dovada, raspunsul lor: da, dar pe propria raspundere. Dovada e valabila doar in tara.

Părerea mea este ca ai cerut explicații de la niște neavizați din politie! Convenția de la Viena este clara și se aplica și României ca stat semnatar! Practic este o convenție asupra recunoașterii prin reciprocitate a permiselor de conducere ale statelor semnatare printre care și Romania! Aici nu este stipulată existenta despre vreo dovada înlocuitoare a permisului de conducere! Drumuri bune și cu soare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.