Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Sofer in Danemarca


Postări Recomandate

  • Members

Salutare la toti colegii!Recent am vazut un reportaj pe TVR2 despre soferii romani care lucreaza in Danemarca.Va las link-ul:stiri.tvr.ro/danemarca--romani--buni-de soferi--mai-ales-ca-accepta-salarii-mici_44784.html.Urmariti reportajul si apoi spuneti-va parerea.Drumuri bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • Members

Din noiembrie 2014 de cand am inceput "tiria" la Kim Johanson si pana acum (aprilie 2016) am lucrat numai la firme din Danemarca. Intradevar danezii cauta polonezi/romani/bulgari pt ca ii pot angaja pe salarii mai mici decat pe DK. I-am pus in ordinea aceasta pt ca (spre parere de rau pt noi) polacii au un standard de salarizare mai mare ca al nostru,adica nu accepta salarii pe care noi le-am accepta,decat in contextul in care sunt incepatori si nu prea vorbesc engleza.Dar ei au un mare avantaj ca in majoritatea firmelor din DK sunt dispeceri polaci.Pe bulgari ii arde si mai rau,aia lucreaza si pe 1100-1300,pentru ca firmele mari se intereseaza de nivelul de trai din tara de origine a soferului si merge pe principiul:sa nu creeze discrepante,dar de muncit te munceste ca pe un danez sau poate mai mult. Ca sa te angajezi in DK pe un salariu mai mare trebuie sa stapanesti bine engleza(scris/citit) si sa fii curios sa intri pe https://www.workindenmark.dk si http://www.statsforvaltningen.dk . Procentul de impozitare ajunge undeva la 55%  la peste 148 Kr(coroane daneze) pe ora ,iar un contract bun ca sofer acolo presupune rezidenta pe teritoriul DK,deoarece esti "prins"(adica obligat sa aderi) intr-un sindicat care se cam ocupa de toate problemele.

Ca idee e bine sa stapanesti cel putin engleza ca sa fii in stare sa citesti termenii contractului si sa discuti despre ei. Nu ma pot numara printre vorbitorii buni de engleza,dar o conversatie simpla o pot sustine(daca nu ma baga prea mult in termeni tehnici).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.